8 Αποτελεσματικοί Τρόποι για να Κερδίσετε Βάρος με Φυσικό Τρόπο

Το να είστε λιποβαρείς αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 140% για τους άνδρες και 100% για τις γυναίκες. Αλλά μερικές φορές μπορεί να είναι ακόμα πιο δύσκολο να πάρετε βάρος από το να το χάσετε. Υπάρχουν 8 αποτελεσματικοί τρόποι για να κερδίσετε βάρος με υγιεινό τρόπο. Τι Συμβαίνει στο Σώμα Όταν Χάνετε Περιττό Βάρος

Ελέγξτε τον δείκτη μάζας σώματος

© Depositphotos.com

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το να είστε υπερβολικά αδύνατοι σημαίνει ότι έχετε έλλειμμα σωματικού βάρους. Αυτό αντιστοιχεί σε δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) κάτω από 18,5. Για να τον υπολογίσετε, τετραγωνίστε το ύψος σας σε μέτρα και διαιρέστε το βάρος σας σε κιλά με αυτόν τον αριθμό.

Στην περίπτωση χαμηλής μάζας, ο ΔΜΣ είναι πιο ενδεικτικός. Δεν έχει σημασία αν είναι το βάρος του λίπους ή των μυών. Εάν ο δείκτης μάζας σώματος σας είναι μικρότερος από 18,5, τότε πρέπει να αυξήσετε το βάρος σας.

Φάτε περισσότερο

© Depositphotos.com

Προσθέστε επιπλέον τυρί, σάλτσες και μπαχαρικά στο πιάτο σας και γαλακτοκομικά προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά στον καφέ, τη σούπα ή το γλυκό σας. Αν θέλετε να φάτε μια ακόμη μερίδα ζυμαρικά, λευκό ψωμί, ξηρούς καρπούς, πατάτες, φυστικοβούτυρο, αποξηραμένα φρούτα – φάτε το. Κάνοντας πλεόνασμα θερμίδων, σημαίνει να τρώτε περισσότερες θερμίδες από αυτές που καίτε.

Κοιμηθείτε καλά

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Ο ποιοτικός ύπνος είναι πολύ σημαντικός για το σωματικό βάρος και την ανάπτυξη των μυών. Προσπαθήστε να πάτε στο κρεβάτι πριν τα μεσάνυχτα και να κοιμηθείτε τουλάχιστον 8 ώρες. Ο ύπνος έχει αναβολική δράση, γιατί καθώς κοιμόσαστε οι ορμόνες (αδρεναλίνη, ντοπαμίνη, σεροτονίνη, μελατονίνη) απελευθερώνονται πιο έντονα.

Χρησιμοποιήστε μεγαλύτερα πιάτα

© Depositphotos.com

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι πολύπλοκος. Και μερικές φορές μπορούμε να τον εξαπατήσουμε για να πετύχουμε τους στόχους μας. Έχετε ακούσει ποτέ ότι για να χάσετε βάρος πρέπει να τρώτε από μικρά πιάτα; Στην περίπτωση αύξησης βάρους, ισχύει το αντίθετο. Όσο μεγαλύτερο είναι το πιάτο, τόσο μικρότερη φαίνεται η ποσότητα φαγητού πάνω του.

Related Post

Δείτε ακόμη 5 Μη Προφανείς Λόγοι Γιατί Δεν Μπορείτε να Χάσετε Βάρος

Βελτιώστε τη φυσική κατάστασή σας

© Depositphotos.com

Η φυσική κατάσταση είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τη σωστή αύξηση της μάζας. Το πλεόνασμα θερμίδων σας επιτρέπει να κερδίσετε βάρος. Το μόνο ερώτημα είναι πού θέλετε να δείτε αυτά τα κιλά: ως λίπος στην κοιλιά ή ως μυς. Εστιάστε στις ασκήσεις ενδυνάμωσης, όχι στις καρδιο. Μην ασκείστε περισσότερες από 3 φορές την εβδομάδα, γιατί οι μύες μεγαλώνουν κατά τη διάρκεια της ανάπαυσης.

Φάτε περισσότερες από 3 φορές την ημέρα

Όσο πιο συχνά τρώτε, τόσο το καλύτερο. Φάτε τουλάχιστον 3 γεύματα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά την ημέρα με σνακ με πολλές θερμίδες μεταξύ τους. Βεβαιωθείτε ότι καταναλώνετε πολλούς υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπος.

Επιλέξτε τη σωστή πρωτεΐνη

© Depositphotos.com

Η πρωτεΐνη είναι το πιο σημαντικό θρεπτικό συστατικό για την αύξηση του σωματικού βάρους. Αυτές οι τροφές είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη:

  • Κοτόπουλο
  • Μοσχάρι
  • Χοιρινό
  • Μοσχαρίσιο συκώτι
  • Συκώτι κοτόπουλου
  • Αυγά
  • Σολομός
  • Τόνος
  • Καλαμάρι
  • Καβούρι
  • Γαρίδα
  • Γάλα
  • Τυρί
  • Τυρί Cottage
  • Αρακάς
  • Ρεβύθια
  • Φασόλια
  • Φακές
  • Φουντούκια
  • αμύγδαλα
  • Καρύδια

Μείνετε ήρεμοι

© Depositphotos.com

Εάν ανησυχείτε πάρα πολύ, το νευρικό σας σύστημα αντιδρά με έναν γρήγορο καρδιακό παλμό. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο με αυτό κατά τη διάρκεια των ασκήσεων καρδιο. Μάθετε να αντιμετωπίζετε τη ζωή ευκολότερα. Δοκιμάστε γιόγκα, ασκήσεις αναπνοής και διαλογισμό. Όλα αυτά θα σας βοηθήσουν να ισορροπήσετε το νευρικό σας σύστημα και να πάρετε βάρος.

Δείτε επίσης 7 Λόγοι που Παίρνετε Βάρος Ξανά

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

50 Υπέροχες Ιδέες Διακόσμησης Μικρής Βεράντας

Εάν έχετε μια πολύ μικρή βεράντα ή απλώς μια είσοδο, θα πρέπει να τη διακοσμήσετε… Read More

8 Μαΐου, 2024

Σιδέρωμα Κουρτίνας: 7 έξυπνα κόλπα για να μην παιδεύεστε με τις ώρες

Το σιδέρωμα κουρτινών είναι μια πολύ χρονοβόρα και βαρετή εργασία. Ωστόσο, με μικρά έξυπνα κόλπα… Read More

8 Μαΐου, 2024

50 Ράφια από Παλέτες που Μπορείτε να Φτιάξετε Μόνοι σας

Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More

6 Μαΐου, 2024

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το περσινό αντηλιακό;

Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More

6 Μαΐου, 2024

48 Ιδέες Πολύχρωμης Διακόσμησης Τραπεζαρίας

Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More

30 Απριλίου, 2024

45 Τραπέζια από Παλέτες για Εσωτερικούς και Εξωτερικούς Χώρους

Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More

30 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα