in , ,

Σπιτικά Σαμπουάν Κατευθείαν από τον Κήπο

σπιτικά σαμπουάν από τον κήπο,diy σαμπουάν,χρήσιμα,φροντίδα μαλλιών,ομορφιά
Σπιτικά Σαμπουάν Κατευθείαν από τον Κήπο

Υπάρχουν αμέτρητα προϊόντα περιποίησης μαλλιών διαθέσιμα στην αγορά, αλλά συνήθως δεν λειτουργούν όπως διαφημίζονται. Είναι γεμάτα χημικές ουσίες που μπορούν να βλάψουν την υγεία του τριχωτού της κεφαλής και την ποιότητα των μαλλιών σας με την πάροδο του χρόνου. Άρα, δεν υπάρχει άλλη διαθέσιμη επιλογή; Λοιπόν, υπάρχει! Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας σαμπουάν στο σπίτι κατευθείαν από τον κήπο για λαμπερά και υγιή μαλλιά! 6 Σπιτικά Σαμπουάν για Υγιή Μαλλιά

Σαμπουάν από σαπωνάρια

Σπιτικά Σαμπουάν Κατευθείαν από τον Κήπο

Η σαπωνάρια είναι ένα πολυετές φυτό που έχει μια μοναδική ιδιότητα να παράγει αφρό σαν σαπούνι. Οι ρίζες και τα φύλλα του μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σαμπουάν. Μπορείτε να καλλιεργήσετε αυτά τα φυτά από σπόρους ή να τα προμηθευτείτε από φυτώριο.

Συστατικά

  • Ένα μικρό μπολ με φρέσκες ρίζες σαπωνάρια ή ένα μπολ με αποξηραμένη ρίζα μουλιασμένη για μια νύχτα
  • Ένα μπολ φρέσκο δεντρολίβανο
  • Τέσσερις σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου
  • Μισό λίτρο νερό

Βάλτε το νερό σε ένα κατσαρολάκι και προσθέστε το δεντρολίβανο και τη σαπωνάρια σε αυτό. Θερμάνετε μέχρι να φτάσει στο σημείο βρασμού. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει για 20-30 λεπτά. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Σουρώστε το μείγμα μέσα από ένα πανί μουσελίνας ή χαρτί κουζίνας σε σουρωτήρι. Προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο και ανακατέψτε. Το σπιτικό σαμπουάν είναι έτοιμο! Χρησιμοποιήστε ένα φλιτζάνι για να λούσετε τα μαλλιά σας. Αυτό το σαμπουάν μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως και μία εβδομάδα. Φυλάσσετε σε δροσερό και ξηρό μέρος.

Σαμπουάν Καστίλλης με βότανα

Βότανα όπως η άρνικα, η χέννα, η ψευδομαργαρίτα, το Muskroot, ο κινέζικος ιβίσκος και η αλόη βέρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή σαμπουάν.

Συστατικά

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#
  • 60 ml βιολογικό υγρό σαπούνι Καστίλης
  • 180 ml νερό
  • Βότανα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας ή έλαιο argan για λάδι φορέα
  • 20 έως 40 σταγόνες αιθέριο έλαιο

Ρίξτε ζεστό νερό σε ένα θερμομονωτικό βάζο που περιέχει τα βότανα. Ανακατέψτε το μείγμα για λίγα λεπτά και αφήστε για λίγο. Περάστε το από σουρωτήρι και αφήστε το στην άκρη. Ρίξτε το λάδι φορέα, το αιθέριο έλαιο και το σαπούνι Καστίλλης στο διάλυμα. Ανακατέψτε το μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα τα συστατικά. Βάλτε το σε πλαστικό δοχείο σαμπουάν.

Δείτε ακόμη 10 Εναλλακτικά Σαμπουάν που Έχετε στο Σπίτι σας

Σαμπουάν με μαγειρική σόδα και βότανα

Η μαγειρική σόδα λειτουργεί ως φανταστικό καθαριστικό για τα μαλλιά. Καθαρίζει τη συσσώρευση που προκαλείται λόγω της χρήσης προϊόντων περιποίησης μαλλιών ή σκληρού νερού. Η χρήση μαγειρικής σόδας δίνει περισσότερο όγκο και δύναμη στα μαλλιά. Επίσης δεν αφαιρεί τα φυσικά έλαια από το τριχωτό της κεφαλής.

Συστατικά

  • Μαγειρική σόδα
  • Νερό
  • Βότανα (ίσες ποσότητες χαμομηλιού, ιερού βασιλικού, τζίντζερ, τσουκνίδας και μέντας)

Ρίξτε ζεστό νερό σε ένα θερμομονωτικό βάζο που περιέχει τα βότανα. Σουρώστε το διάλυμα και ρίξτε σε ένα μπολ. Προσθέστε 2-3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί. Το σπιτικό σαμπουάν είναι έτοιμο. Ρίξτε το σε ένα μπουκάλι και χρησιμοποιήστε το ανάλογα με το μήκος και τον όγκο των μαλλιών.

Σπιτικό σαμπουάν με μέντα και δεντρολίβανο

Το έλαιο δεντρολίβανου διεγείρει την ανάπτυξη των τριχών, αποτρέπει τη φαλάκρα, μειώνει το γκριζάρισμα και είναι επίσης χρήσιμο στη θεραπεία του ξηρού τριχωτού της κεφαλής και της πιτυρίδας. Η μέντα είναι το πιο έντονο έλαιο από όλα τα άλλα αιθέρια έλαια επειδή περιέχει μενθόλη που έχει μια μοναδική αίσθηση δροσιάς και αναζωογόνησης όταν εφαρμόζεται στο τριχωτό της κεφαλής ή λαμβάνεται για στοματική χρήση.

Συστατικά

  • 180 ml τζελ αλόης βέρα
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 10 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα
  • 20 σταγόνες έλαιο δεντρολίβανου
  • 10 σταγόνες έλαιο μέντας
  • Άδειο μπουκάλι

Είναι εξαιρετικά εύκολο να φτιάξετε αυτό το σαμπουάν. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναμίξετε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ. Ρίξτε το διάλυμα σε ένα άδειο μπουκάλι. Το σπιτικό σαμπουάν είναι έτοιμο για χρήση!

Σπιτικό σαμπουάν ιβίσκου

Ο ιβίσκος είναι γνωστό ότι προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών και επιδιορθώνει τις κατεστραμμένες τρίχες. Επίσης προσθέτει λάμψη στα θαμπά μαλλιά και θεραπεύει τη ψαλίδα. Καθώς είναι απολύτως φυσικό, δεν θα χρειαστεί ποτέ να ανησυχείτε για τυχόν παρενέργειες!

Συστατικά

  • 10 έως 12 φύλλα ιβίσκου
  • 5 έως 6 φύλλα ιερού βασιλικού
  • 3-4 άνθη ιβίσκου
  • 2-4 κουταλιές της σούπας αλεύρι ροβίτσας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι argan, jojoba ή καρύδας
  • 1 φλιτζάνι νερό

Αλέστε φύλλα ιβίσκου και βασιλικού μαζί με τα άνθη ιβίσκου και το αλεύρι ροβίτσας. Προσθέστε νερό και κάντε μια πάστα. Για να μην είναι παχιά και σχηματίζει σβώλους, προσθέστε νερό για να γίνει υδαρή. Ρίξτε 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι argan, jojoba ή καρύδας και το σπιτικό σαμπουάν είναι έτοιμο! Φροντίστε να το χρησιμοποιήσετε φρέσκο και μην το αποθηκεύσετε. Για καλύτερα αποτελέσματα, αφήστε το στα μαλλιά για 10-15 λεπτά.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Φτιάξτε μόνοι σας σαμπουάν και αφρόλουτρο!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Nasya,αρχαία ρινική μέθοδος,συμβουλές υγείας,υγεία

5 Λόγοι που οι Ινδοί Χρησιμοποιούν μια Αρχαία Ρινική Μέθοδο

επαγγελματικά κόλπα μακιγιάζ,Makeover σε 5 λεπτά,βασικό μακιγιάζ σε 5 λεπτά,συμβουλές μακιγιάζ,ομορφιά

5 Επαγγελματικά Κόλπα Μακιγιάζ για Makeover σε 5 Λεπτά