in ,

Πως να Καθαρίσετε Ξεραμένη Κόλλα

καθαρισμός ξεραμένης κόλλας,σπιτικά καθαριστικά κόλλας,συμβουλές καθαρισμού,καθαρισμός
Πως να Καθαρίσετε Ξεραμένη Κόλλα

Υπάρχουν μερικά μη τοξικά κοινά οικιακά προϊόντα που μπορούν να αφαιρέσουν την ξεραμένη κόλλα σε διάφορες επιφάνειες. Πώς να Καθαρίσετε Διορθωτικό Blanco από τα Ρούχα

Πως να Καθαρίσετε Ξεραμένη Κόλλα

Λάδι

Χρησιμοποιήστε μαγειρικό ή βρεφικό λάδι για να αφαιρέσετε την κόλλα. Εφαρμόστε μια γενναιόδωρη ποσότητα λαδιού στην κόλλα και αφήστε την. Στη συνέχεια τρίψτε το λάδι στην κόλλα. Θα παρατηρήσετε ότι η κόλλα θα αρχίσει να αναμειγνύεται στο λάδι. Αυτό σημαίνει ότι λειτουργεί και ότι η κόλλα έχει χάσει τον συγκολλητικό της δεσμό. Μόλις περάσει όλη η κόλλα στο λάδι, καθαρίστε με σαπούνι και νερό και ξεπλύνετε καλά.

Το λάδι αραιώνει την κόλλα επειδή πολλοί τύποι κόλλας είναι με βάση το λάδι, όπως το νερό αραιώνει το χρώμα με βάση το νερό. Μόλις το λάδι διασπάσει τη χημική δομή της κόλλας, το σαπούνι αραιώνει περαιτέρω και διασπά το λάδι και την κόλλα μέσω της δράσης σαπωνοποίησης. Η σαπωνοποίηση είναι η χημική διαδικασία μετατροπής ενός λίπους και μιας βάσης σε σαπούνι. Επομένως, το περιεχόμενο του σαπουνιού συνεχίζει να αλλάζει το λάδι σε περισσότερο σαπούνι καθώς η περιοχή τρίβεται. Το μετασχηματισμένο λάδι και η κόλλα μπορούν στη συνέχεια να ξεβγαλθούν ως αφρός.

Φυστικοβούτυρο

Το φυστικοβούτυρο απελευθερώνει τα φυσικά φυστικέλαια. Αυτά βοηθούν στη διάσπαση του συγκολλητικού δεσμού της κόλλας και η σύσταση του φυστικοβούτυρου βοηθά στη συγκράτηση της κόλλας. Η συνοχή του διευκολύνει επίσης τον καθαρισμό. Βάλτε το φυστικοβούτυρο στην κόλλα μέχρι να χάσει την κολλητική της ιδιότητα και στη συνέχεια καθαρίστε με σαπούνι και νερό.

Δείτε ακόμη Πώς να Φτιάξετε Αντιθαμβωτικό με Ξύδι

Οινόπνευμα

Το οινόπνευμα είναι ένας διαλύτης που μπορεί να διαλύσει πολλούς κολλητικούς δεσμούς. Διασπά τα συστατικά της κόλλας και στη συνέχεια τα αραιώνει μέχρι να μην κολλουν πλέον στην επιφάνεια. Εφαρμόστε οινόπνευμα απευθείας στην κόλλα και αφήστε τη να δράσει λίγα λεπτά. Εάν η κόλλα είναι διαλυτή στο οινόπνευμα, θα δείτε να διασπάται. Σκουπίστε και ξεπλύνετε τα υπολείμματα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ξύδι

Το ξύδι αποτελείται από οξικό οξύ και νερό και το οξικό οξύ μπορεί να διασπάσει την κόλλα. Εφαρμόστε μια γενναιόδωρη ποσότητα ξύδι στην κόλλα, έτσι ώστε να αρχίσει να τη διαλύει. Χρησιμοποιήστε ένα πανί για να ανακινήσετε την κόλλα και στη συνέχεια σκουπίστε για να καθαρίσετε την επιφάνεια.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Πώς να Καθαρίσετε Λαδομπογιά από τα Ρούχα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

εφαρμογή eyeliner αναλόγως σχήματος ματιών,μακιγιάζ ματιών,συμβουλές μακιγιάζ ματιών,ομορφιά,συμβουλές ομορφιάς

Πώς να Εφαρμόσετε Τέλεια το Eyeliner με Βάση το Σχήμα των Ματιών σας

χαμηλοί καναπέδες,έπιπλα καθιστικού,σύγχρονο καθιστικό,διακόσμηση καθιστικού,ιδέες διακόσμησης καθιστικού

35 Χαμηλοί Καναπέδες για Σύγχρονο Καθιστικό