in ,

Πώς να Βγάλετε Σημάδια Ποδιών Επίπλων από Μοκέτες και Χαλιά

αφαίρεση σημαδιών ποδιών επίπλων,χρήσιμα,σπιτικά κόλπα
Πώς να Βγάλετε Σημάδια Ποδιών Επίπλων από Μοκέτες και Χαλιά

Εάν μετακινήσετε τα έπιπλά σας αποκαλύπτονται σημάδια στο χαλί που μοιάζουν με μικροσκοπικούς κρατήρες που είναι όμως αναστρέψιμοι. Μερικές απλές τεχνικές θα κάνουν το χαλί ή τη μοκέτα να φαίνεται όπως θα έπρεπε, αντί να μοιάζει την επιφάνεια του φεγγαριού. Πώς να Καθαρίσετε Καθρέφτες με Ξύδι

Πώς να Βγάλετε Σημάδια Ποδιών Επίπλων από Μοκέτες και Χαλιά

Τοποθετήστε ένα παγάκι μεσαίου μεγέθους σε κάθε βαθούλωμα που προκαλείται από τα πόδια του καναπέ. Για μεγαλύτερα βαθουλώματα, χρησιμοποιήστε πολλά παγάκια. Σκοπός είναι να βρέξετε αργά τις ίνες του χαλιού, απορροφώντας την υγρασία καθώς λιώνουν τα παγάκια. Περιμένετε αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα και βουρτσίστε απαλά τις ίνες με πλαστική χτένα με φαρδιά δόντια ή με την άκρη μιας πλαστικής κάρτας. Για ένα χαλί με ψηλές ίνες, χρησιμοποιήστε τις άκρες των δαχτύλων σας για να τις χτενίσετε ώστε να επιστρέψουν στην αρχική τους θέση.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα μπορεί να γυρίσει τις ίνες του χαλιού στην αρχική τους θέση. Τρίψτε τα χέρια σας μπρος -πίσω μέσα από τις ίνες του χαλιού μερικές φορές. Τρίψτε με την άκρη μιας πλαστικής κάρτας εάν τα δάχτυλά σας δεν βοηθούν πολύ. Σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα τόσο τα βαθουλώματα όσο και το κομμάτι χαλί που βρίσκεται δίπλα τους.

Δείτε ακόμη Πώς να Καθαρίσετε και να Γυαλίσετε Μπρούτζινα

Ο ατμός προσφέρει βοήθεια για επίμονα ή μεγάλα βαθουλώματα. Βρέξτε ένα λευκό βαμβακερό πανί χωρίς χνούδι, ώστε να είναι νωπό αλλά όχι αρκετά υγρό για να στάξει. Τοποθετήστε ένα σίδερο πάνω από το βαθούλωμα στην ρύθμιση για βαμβακερά και σιδερώστε ελαφρώς. Αφαιρέστε το σίδερο, αφήνοντας τη πετσέτα στη θέση της να στεγνώσει πάνω από το χαλί. Σηκώστε την πετσέτα όταν στεγνώσει ή μετά από αρκετές ώρες.

Ορισμένοι τύποι χαλιών ή μοκετών είναι ιδιαίτερα δύσκολοι όταν πρόκειται για βαθουλώματα. Δεδομένου ότι οι ίνες είναι σφιχτά υφασμένες, χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να ισιώσουν τα βαθουλώματα. Μπορεί να απαιτηθούν διάφορες μέθοδοι για την πλήρη αφαίρεση τους.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ψεκάστε απαλά με νερό το βαθούλωμα και περάστε τα δάχτυλά σας ή την άκρη μιας πλαστικής κάρτας μπρος -πίσω πάνω από αυτό. Ρίξτε ατμό στο βαθούλωμα, σιδερώστε πάνω από αυτό με ένα νωπό λευκό βαμβακερό πανί και περάστε ξανά τα δάχτυλά σας ή την πλαστική κάρτα μέσα από τις ίνες. Εάν εξακολουθεί να υπάρχει, ψεκάστε με λίγο νερό, περάστε τα δάχτυλά σας μέσα από τις ίνες και στη συνέχεια θερμάνετε την περιοχή με ένα πιστολάκι μαλλιών σε μέτρια θερμοκρασία για αρκετά λεπτά, σταματώντας κάθε λεπτό για να χτενίζετε τις ίνες με την κάρτα ή τα δάχτυλά σας. Προσέξτε να μην υπερθερμάνετε το χαλί, απλώς εφαρμόστε αρκετή θερμότητα για να φουντώσουν οι ίνες.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Ο Ευκολότερος Τρόπος να Καθαρίσετε Σχάρες Κουζίνας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Γνωρίζετε την "Νόσο των Δοκιμαστηρίων"; Υπάρχει παρόλο που μπορεί να μην το ξέρετε!

Γνωρίζετε την “Νόσο των Δοκιμαστηρίων”; Υπάρχει παρόλο που μπορεί να μην το ξέρετε!

καθαρισμός πλαστελίνης από μοκέτα,συμβουλές καθαρισμού,καθαρισμός,χρήσιμα

Πώς να Καθαρίσετε Πλαστελίνη από Μοκέτα