in , , , ,

Πώς να Βάψετε Ξύλο με Ατσαλόμαλλο και Ξύδι

βάψιμο ξύλου με ατσαλόμαλλο και ξύδι,βάψιμο επίπλων,τεχνική βαψίματος,χρήσιμα
βάψιμο ξύλου με ατσαλόμαλλο και ξύδι,βάψιμο επίπλων,τεχνική βαψίματος,χρήσιμα

Γνωρίζατε ότι μπορείτε εύκολα να βάψετε ξύλινα έπιπλα με υλικά που έχετε στο ντουλάπι σας και κάτω από το νεροχύτη σας; Δημιουργήστε μια παλαιωμένη όψη χωρίς τοξικές αναθυμιάσεις στο μισό χρόνο χρησιμοποιώντας αυτό το κόλπο με ξύδι και ατσαλόμαλλο. Μπορείτε να μεταμορφώσετε ακόμη και τα πιο βασικά κομμάτια IKEA σε παλαιωμένα έπιπλα. Πώς να Ανανεώσετε μια Παλιά Ντουλάπα – Βάψιμο και ανάγλυφο σχέδιο – Οδηγίες!

Πώς να Βάψετε Ξύλο με Ατσαλόμαλλο και Ξύδι

Ο καφές και το τσάι περιέχουν και τα δύο τανίνη, η οποία αντιδρά με το διάλυμα ξιδιού όταν εφαρμόζεται στο ξύλο δημιουργώντας αλλαγή στο χρώμα. Διαφορετικοί τύποι ξύλου περιέχουν διαφορετικές ποσότητες τανίνης και θα αντιδράσουν διαφορετικά , οπότε πειραματιστείτε με τα υλικά σας για να βρείτε τον σωστό συνδυασμό που ταιριάζει στο γούστο σας.

Το λευκό πεύκο που χρησιμοποιήθηκε σε αυτήν την κατασκευή έχει χαμηλή ποσότητα τανίνης, οπότε η χρήση καφέ ή τσαγιού “αυξάνει” την ποσότητα τανίνης και αφήνει ένα βαθύ γκρι χρώμα.

Τοποθετήστε δύο κομμάτια ατσαλόμαλλο σε ένα καθαρό γυάλινο βάζο και γεμίστε με λευκό ξύδι. Το διάλυμα θα γίνει δραστικό και θα δημιουργήσει ένα ανοιχτό χρώμα όταν θα αναμειχθεί με καφέ ή τσάι. Όσο περισσότερο μείνει τόσο πιο έντονο θα είναι το χρώμα. Το διάλυμα σε αυτήν την περίπτωση έμεινε για 72 ώρες.

Εάν χρησιμοποιείτε ένα νέο και αφινιριστό έπιπλο, τρίψτε ελαφρά με γυαλόχαρτο No. 100 για να λειάνετε τις τραχιές επιφάνειες. Σκουπίστε τυχόν σκόνη με ένα πανί. Εάν χρησιμοποιείτε αυτήν την τεχνική για φινιρισμένα τα έπιπλα, αφαιρέστε οποιοδήποτε χρώμα ή στεγανωτικό βερνίκι, έτσι ώστε η βαφή να μπορεί να εμποτίσει το ξύλο. Αφαιρέστε τυχόν πόμολα συρταριών ή άλλο διακοσμητικό υλικό και αφήστε τα στην άκρη.

Δείτε ακόμη Παλιό σύνθετο & ανακαίνιση: 5+1 πρωτότυπες ιδέες!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Όταν είστε έτοιμοι να βάψετε το ξύλο σας, βράστε μια μεγάλη κανατα καφέ ή τσάι με 3-4 φλιτζάνια νερό. Αφήστε να κρυώσει πριν το μεταφέρετε σε ένα βάζο ή δοχείο στο οποίο μπορείτε εύκολα να βουτάτε ένα πινέλο. Πριν βάψετε το έπιπλό σας, πειραματιστείτε σε ένα κομμάτι ξύλου για να δοκιμάσετε το χρώμα. Απλώστε τον καφέ ή το τσάι προς την ίδια κατεύθυνση με τα νερά του ξύλου. Μόλις το υγρό απορροφηθεί από το ξύλο, χρησιμοποιήστε καθαρό πινέλο για να εφαρμόσετε το διάλυμα ξυδιού και ατσαλόμαλλου και δείτε το χρώμα να αλλάζει ακριβώς μπροστά σας!

Δουλεύοντας σε μια επιφάνεια κάθε φορά, συνεχίστε βάφοντας ολόκληρο το έπιπλό. Μπορεί να χρειαστούν επιπλέον στρώσεις αν θέλετε ένα σκουρότερο χρώμα. Αφού στεγνώσει τελείως το ξύλο, χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι γυαλόχαρτου No. 100 για να τρίψετε συγκεκριμένα σημεία και άκρες για να βελτιώσετε την παλαιωμένη όψη και να σβήσετε σημεία όπου τα σημάδια τπυ πινέλου είναι πολύ έντονα.

Προστατέψτε τη βαμμένη επιφάνεια από την υγρασία και την καθημερινή χρήση εφαρμόζοντας ένα διαφανές προστατευτικό κερί ξύλου. Αρχικά, καθαρίστε με ηλεκτρική σκούπα τυχόν σκόνη ή υπολείμματα τριψίματος και έπειτα τρίψτε το κερί με ένα καθαρό πανί.

Τοποθετήστε ξανά οτιδήποτε εξάρτημα αφαιρέσατε για να βάψετε το έπιπλο ή προσθέστε καινούργια μπρούτζινα πόμολα συρταριών με ετικέτα για να προσθέσετε μια πινελιά βιομηχανικής διακόσμησης.

Προσθέστε μερικά φυτά, έναν δίσκο και άλλα αντικείμενα.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Πώς να Κάνετε Στένσιλ σε Έπιπλα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

αποδεδειγμένοι τρόποι πρόληψης του Αλτσχάιμερ,πρόληψη Αλτσχάιμερ,συμβουλές υγείας,υγεία

6 Αποδεδειγμένοι Τρόποι Πρόληψης του Αλτσχάιμερ

Μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2021–2022: Τα πιο μοδάτα χτενίσματα και κουρέματα που κολακεύουν κάθε γυναίκα

Μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2021–2022: Τα πιο μοδάτα χτενίσματα και κουρέματα που κολακεύουν κάθε γυναίκα