8 Κινεζικά Κόλπα Μαγειρικής

Μερικοί άνθρωποι βλέπουν το μαγείρεμα ως αγγαρεία και άλλοι το αντιμετωπίζουν ως διασκέδαση. Χρησιμοποιώντας ορισμένα κινέζικα κόλπα μαγειρικής, μπορείτε να κάνετε το φαγητό σας πιο νόστιμο, υγιεινό και όμορφο. 12 Έξυπνα Κόλπα Μαγειρικής

Πλύσιμο φρούτων και λαχανικών σε αλμυρό νερό.

© Depositphotos.com

Οι Κινέζοι πλένουν πολύ καλά τα φρούτα και τα λαχανικά τους. Τα ξεπλένουν με νερό βρύσης, τα βάζουν σε διάλυμα αλατιού και στη συνέχεια τα ξεπλένουν ξανά σε νερό βρύσης.

Το 2006, Κινέζοι επιστήμονες πραγματοποίησαν μια μελέτη και απέδειξαν ότι το αλμυρό νερό αφαιρεί πραγματικά τα φυτοφάρμακα από λαχανικά και φρούτα. Για να πλύνετε τα λαχανικά και τα φρούτα με αυτόν τον τρόπο, πρέπει να προσθέσετε 1 μέρος αλάτι σε 10 μέρη νερού.

Βράζουν τέλειο ρύζι χωρίς δοσομετρητές και ζυγαριές.

brightside

Οι Κινέζοι δεν χρειάζεται να θυμούνται τις ακριβείς ποσότητες νερού και ρυζιού όταν το βράζουν. Απλώς βάζουν την απαραίτητη ποσότητα ρυζιού σε μια κατσαρόλα και το δείκτη στην επιφάνεια του ρυζιού υπό ορθή γωνία. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να προσθέσουν αρκετό νερό για να καλύψει μια φάλαγγα στο δάκτυλο.

Κάνουν τα γεύματα πιο ελκυστικά χρησιμοποιώντας άμυλο.

© Depositphotos.com

Πολλοί εκπλήσσονται με το πώς οι Κινέζοι σεφ μπορούν να κάνουν τα ψάρια και το κρέας να φαίνονται τόσο λαμπερά. Το μυστικό είναι το άμυλο καλαμποκιού που χρησιμοποιούν σχεδόν σε κάθε κουζίνα της χώρας. Δεν υπάρχει σάλτσα που φτιάχνουν χωρίς αυτό όταν μαγειρεύουν σε υψηλές θερμοκρασίες.

Μαλακώνουν το κρέας με κρόκο αυγού.

© Depositphotos.com

Οι Κινέζοι μπορούν να κάνουν ακόμη και το πιο σκληρό κρέας, τρυφερό. Για να το πετύχουν, το μαρινάρουν σε κρόκο αυγού για περίπου 15 λεπτά. Αυτό εμποδίζει το υγρό να εξατμιστεί από το κρέας, οπότε παραμένει πραγματικά ζουμερό και νόστιμο.

Δείτε ακόμη Δοσομετρητικός Οδηγός για Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική

Related Post

Συχνά βράζουν το κρέας πριν το μαγειρέψουν

© Chinese Cooking Demystified / YouTube

Οι Κινέζοι βάζουν ωμό κρέας σε νερό, βράζουν το νερό και στη συνέχεια αφαιρούν το νερό και συνεχίζουν το μαγείρεμα ή το βράζουν ξανά, αλλά σε γλυκό νερό. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτό.

Πρώτον, ο βρασμός βοηθά στην απομάκρυνση όλης της βρωμιάς και του περιττού αίματος από το κρέας. Δεύτερον, μαλακώνει κάποια είδη κρέατος, όπως για παράδειγμα το χοιρινό. Και τέλος, υπάρχει μια ειδική τεχνική όταν το κρέας μαγειρεύεται πλήρως σε νερό και αργότερα, η γεύση προστίθεται σε αυτό τηγανίζοντας το με λαχανικά και μπαχαρικά.

Βράζουν στον ατμό πολλές τροφές.

© Depositphotos.com, © Kuharim / YouTube

Η κινεζική κουζίνα αποτελείται από πολλά γεύματα που μαγειρεύονται στον ατμό. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται ακόμη και για τρόφιμα από αλεύρι. Οι ντόπιοι χρησιμοποιούν ένα καλάθι από μπαμπού πάνω από βραστό νερό.

Για να φτιάξετε γεύματα στον ατμό όπως κάνουν οι Κινέζοι, δεν χρειάζεται να αγοράσετε καλάθια μπαμπού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα συνηθισμένο μεταλλικό σουρωτήρι και να το βάλετε πάνω από μια κατσαρόλα με βραστό νερό.

Φτιάχνουν γλυκά με φυτικά προϊόντα

© MyKitchen101en / YouTube

Οι Κινέζοι δεν χρησιμοποιούν πολλή ζάχαρη στα γλυκά τους και η μαρμελάδα και η σοκολάτα δεν είναι πολύ δημοφιλή. Χρησιμοποιούν φυτικά προϊόντα όπως σουσάμι, φασόλια και γλυκοπατάτες για τα γλυκά τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι Ευρωπαίοι συχνά πιστεύουν ότι τα κινέζικα επιδόρπια είναι άνοστα. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που τόσοι πολλοί Κινέζοι είναι αδύνατοι.

Χρησιμοποιούν ένα συστατικό που τους κάνει υγιείς και νέους.

Για εκατοντάδες χρόνια, οι Κινέζοι αγαπούν το σουσάμι και το προσθέτουν σχεδόν σε όλα τα γεύματά τους. Φτιάχνουν επίσης ένα παραδοσιακό γλυκό – σουσάμι. Επειδή περιέχει πολύ ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο και χαλκό θα πρέπει να τρώτε περισσότερο από αυτό.

Δείτε επίσης 20 κόλπα και συμβουλές μαγειρικής που θα απογειώσουν τα φαγητά σας!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

Οι επαγγελματίες καθαρισμού απαντούν: 5 καθαριστικά προϊόντα που δεν χρειάζεστε

Το να έχετε ένα καθαρό σπίτι δεν είναι εύκολο, ακόμη και με όλα τα προϊόντα… Read More

26 Απριλίου, 2024

Τα 12 καλύτερα έξυπνα κόλπα για να γίνετε επαγγελματίες Σεφ στην κουζίνα

Για μερικούς ανθρώπους, η κουζίνα είναι το αγαπημένο μέρος του σπιτιού, ενώ άλλοι προτιμούν να… Read More

26 Απριλίου, 2024

Είναι αλήθεια τόσο κακό να σπάτε τα σπυράκια σας; Εδώ θα βρείτε την απάντηση

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την επιθυμία να σπάσετε ένα σπυράκι τη στιγμή που θα… Read More

26 Απριλίου, 2024

10 Είδη Γυναικείων Παπουτσιών που Δεν Είναι Τόσο Μοντέρνα όσο Φαίνονται

Όχι μόνο μοντέρνα, αλλά και πολλά γνωστά είδη παπουτσιών συχνά αποδεικνύονται μη πρακτικά. Η αγορά… Read More

26 Απριλίου, 2024

Έξυπνα Κόλπα για να Ξυπνήσετε Γρήγορα το Πρωί

Το πρωί, πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να σηκωθούν από το κρεβάτι. Ειδικά αν πάνε στη δουλειά… Read More

26 Απριλίου, 2024

Το Κοτοπουλάκι δεν το πλένουμε με νεράκι

Για τη διατήρηση της υγείας μας, είναι απαραίτητο να απολυμαίνουμε τα προϊόντα. Ωστόσο, δεν χρειάζεται… Read More

25 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα