in , , ,

8 Φυσικές Θεραπείες για το Κότσι Ποδιού. Κότσι ασκήσεις

φυσικές θεραπείες για το κότσι ποδιού,αντιμετώπιση κότσι ποδιού,υγεία,συμβουλές υγείας
8 Φυσικές Θεραπείες για το Κότσι Ποδιού

Κότσι Ποδιού: Παρά τα όσα πιστεύουν πολλοί, τα ψηλοτάκουνα δεν είναι αποκλειστικά υπεύθυνα για τη δημιουργία κοτσιού. Φταίει επίσης η γενετική και η κληρονομικότητα. Προφανώς το να φοράτε συχνά ψηλοτάκουνα μπορεί να κάνει το πρόβλημα ακόμη χειρότερο, αλλά υπάρχουν μερικές φυσικές θεραπείες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ανακουφίσετε τον πόνο. Η χειρουργική επέμβαση πρέπει πάντα να είναι η τελευταία λύση αφού δοκιμάσετε όλα τα άλλα. 5+1 αποτελεσματικές ασκήσεις για να απαλλαγείτε από τους πόνους στα πόδια σε χρόνο μηδέν! Η 4η είναι χρυσάφι!

Χρησιμοποιήστε μια μπάλα τένις ή λακρός.

© Shutterstock.com

Μια πολύ απλή άσκηση που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι να τοποθετήσετε μια μπάλα τένις ή l λακρός στο πάτωμα και να αρχίσετε να κυλάτε το πόδι σας πάνω -πίσω. Μπορείτε να επαναλάβετε αυτήν την κίνηση για 3 ή 5 λεπτά σε κάθε πόδι. Ακόμα κι αν το ένα σας πόδι δεν έχει κότσι, μπορείτε να το ασκήσετε. Αυτό θα είναι πολύ χαλαρωτικό για τα πόδια καθώς ανακουφίζει επίσης τις κράμπες.

Προσπαθήστε να σηκώσετε μια πετσέτα χρησιμοποιώντας μόνο τα δάχτυλα των ποδιών.

© Shutterstock.com

Μια άλλη απλή άσκηση είναι να τοποθετήσετε μια πετσέτα στο πάτωμα, να την πιάσετε με τα δάχτυλα των ποδιών και να την τραβήξετε προς το μέρος σας μόνο με τα δάχτυλα. Μπορείτε να επαναλάβετε αυτή την άσκηση 5 φορές και είτε να στέκεστε όρθιοι είτε να κάθεστε. Αυτή η άσκηση ενδυναμώνει τα πόδια και διατηρεί τα δάχτυλα των ποδιών εύκαμπτα.

Δοκιμάστε να σηκώσετε τις φτέρνες σας.

© Shutterstock.com

Ξεκινήστε σε όρθια θέση με τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα. Στη συνέχεια, σηκώστε τις φτέρνες αργά, μέχρι να κρατήσετε όλο το βάρος σας στα δάχτυλα των ποδιών. Μπορεί να είναι πολύ οδυνηρό και άβολο αλλά θα πρέπει να το προσπαθήσετε σιγά σιγά. Με την πάροδο του χρόνου, οι μύες των δακτύλων θα δυναμώσουν και το κότσι θα σταματήσει να αναπτύσσεται.

Περπατήστε σε αμμώδεις παραλίες όσο το δυνατόν συχνότερα.

© Depositphotos.com

Αυτό μπορεί να μην είναι δυνατό για τον καθένα ανάλογα με τον τόπο διαμονής, αλλά η άμμος κάνει υπέροχο μασάζ στα πόδια. Όχι μόνο χαλαρώνει τα δάχτυλα και τα πόδια αλλά βοηθά επίσης στην ενδυνάμωσή τους. Θα αποδειχθεί εξαιρετικά ευεργετικό για όσους πάσχουν από αρθρίτιδα λόγω κοτσιού.

Δείτε ακόμη Τρίβει τα πόδια της με μαγειρική σόδα 2 φορές την εβδομάδα…Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μουλιάστε τα πόδια σε ζεστό και παγωμένο νερό.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Αφού τελειώσει μια μακρά, αγχωτική μέρα, μουλιάστε τα πόδια σε μια μπανιέρα με ζεστό νερό και άλατα Epsom για 10-15 λεπτά. Εναλλακτικά, μπορείτε να μουλιάσετε τα πόδια σε παγωμένο νερό για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν πάτε για ύπνο. Με αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί όλο το πρήξιμο και η φλεγμονή.

Φορέστε νάρθηκα για το κότσι κατά τη διάρκεια της νύχτας.

© Depositphotos.com

Πολλοί άνθρωποι έχουν διαπιστώσει ότι το να φορούν νάρθηκα τη νύχτα μειώνει τον πόνο του κοτσιού. Αποτρέπει το πρώτο και το δεύτερο δάκτυλο να συγκρουστούν, μειώνοντας ταυτόχρονα την πίεση μεταξύ όλων των δακτύλων. Μπορείτε να το φορέσετε το βράδυ ενώ κοιμάστε. Μπορεί να μην είναι σε θέση να λύσουν το πρόβλημα του κοτσιού για πάντα, αλλά μπορούν να μειώσουν τον πόνο και τη δυσφορία.

Κάντε μασάζ στα πόδια με ελαιόλαδο.

© Depositphotos.com

Το μασάζ στα πόδια μια ή δύο φορές την ημέρα είναι μια θεραπεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διατηρήσετε τα δάχτυλα των ποδιών εύκαμπτα. Προσθέτοντας λίγο ζεστό ελαιόλαδο στο μασάζ θα σας βοηθήσει να κινήσετε τις αρθρώσεις πολύ πιο εύκολα. Δοκιμάστε να κάνετε μασάζ στα δάχτυλα των ποδιών για 15 λεπτά κάθε φορά και θα παρατηρήσετε μεγάλη διαφορά στην κυκλοφορία του αίματος στα πόδια.

Εφαρμόστε κουρκούμα στο κότσι τη νύχτα

© Shutterstock.com

Η καψαϊκίνη είναι βασικό συστατικό σε πολλές κρέμες που βοηθά στη μείωση του πόνου και της φλεγμονής. Βρίσκεται επίσης και στον κουρκουμά. Απλά φτιάξτε μια πάστα από κουρκουμά και νερό και εφαρμόστε την στο κότσι. Είναι σημαντικό να την αφήσετε για μια νύχτα, ώστε να έχει χρόνο να δράσει.

Τι να προσέξετε όταν αγοράζετε παπούτσια.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Όταν έχετε πρόβλημα στο κότσι πρέπει να αναζητήσετε μερικά, πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στην αγορά παπουτσιών:

  • Τα παπούτσια με ψηλά τακούνια θα βλάψουν περισσότερο τα πόδια. Θα σπρώξουν ακόμα περισσότερο τα δάχτυλα των ποδιών στο πλάι και θα αυξήσουν τον πόνο.
  • Επιλέξτε παπούτσια με φαρδύ μπροστινό μέρος, έτσι ώστε το κότσι να έχει αρκετό χώρο για να απλωθεί και να μην πιεστεί. Μια πλατιά σόλα από καουτσούκ είναι επίσης ένα πλεονέκτημα αφού θα προσφέρει επιπλέον υποστήριξη.
  • Δώστε προσοχή στο υλικό των παπουτσιών. Το καουτσούκ, το ελαστικό δέρμα και το δίχτυ είναι ιδανικά για το κότσι. Μείνετε μακριά από σκληρότερα υλικά που θα τρίψουν το κότσι και θα προκαλέσουν ακόμη περισσότερο πόνο.
  • Πηγαίνετε σε έναν ποδίατρο για μια ακριβή μέτρηση των ποδιών σας. Θα σας ενημερώσει για τις ανάγκες των ποδιών σας και στη συνέχεια θα ξέρετε τι ακριβώς να ψάξετε όταν πηγαίνετε για ψώνια.

Δείτε επίσης Γιατί να βουτήξεις τα πόδια σου σε νερό που έχουν βράσει μακαρόνια; Θα εκπλαγείς με το αποτέλεσμα!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Γυναικείο κούρεμα,γυναικείο κούρεμα κοντό,κούρεμα

Αυτό είναι το Γυναικείο Κούρεμα που πηγαίνει σε όλες τις γυναίκες χωρίς καμία εξαίρεση

25 καλοκαιρινές παραλλαγές του κλασσικού γαλλικού μανικιούρ.(Photos)

25 καλοκαιρινές παραλλαγές του κλασσικού γαλλικού μανικιούρ.(Photos)