Πως να Φάτε Υγιεινά 14 Τροφές

Υπάρχει συσχέτιση μεταξύ των διαφορετικών χρωμάτων των λαχανικών και των οφελών που προσφέρουν στην υγεία. Τα κόκκινα λαχανικά είναι γνωστά για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες, τα πράσινα για την καλή υγεία των ματιών και τα κίτρινα συχνά θεωρούνται καλή πηγή πρωτεϊνών. Αλλά πώς πρέπει να τρώτε όλες αυτές τις τροφές για να μεγιστοποιήσετε τα διατροφικά τους οφέλη;

Μπανάνες

© pexels.com

Οι μπανάνες περιέχουν βιταμίνες Β και C, καθώς και μαγνήσιο και κάλιο. Όσο για τις ίνες που υπάρχουν στη φλούδα μην τις πετάτε καθώς περιέχουν νερό και θρεπτικά συστατικά.

Ντομάτες

© unsplash.com, © shutterstock.com

Το βράσιμο μιας ντομάτας μπορεί να φαίνεται λάθος, αλλά οι μαγειρεμένες ντομάτες απελευθερώνουν περισσότερο ένα αντιοξειδωτικό καταπολέμησης του καρκίνου, το λυκοπένιο. Συμβαίνει επειδή η θερμότητα διασπά τα σκληρότερα κυτταρικά τοιχώματα στη ντομάτα, επιτρέποντας την πιο εύκολη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Το αργό ψήσιμο μια ντομάτας ή μια μαγειρεμένη σάλτσα θα λειτουργησει εξισου.

Σέσκουλα, παντζάρια και γογγύλια

© pexels.com

Έχετε απόλυτο δίκιο εάν τρώτε αυτά τα λαχανικά για τα φύλλα τους αλλά και τους βλαστούς τους. Οι μαγειρεμένοι βλαστοί παρέχουν μια δόση γλουταμίνης, ένα ειδικό οξύ που βοηθά στην αναγέννηση του σώματος. Επομένως, φάτε όλα τα μέρη τους ώστε να προσλάβετε περισσότερες βιταμίνες.

Πατάτες

© pexels.com, © pexels.com

Η κατανάλωση πατάτας με τη φλούδα παρέχει περισσότερες φυτικές ίνες, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία από ό, τι χωρίς αυτήν. Μεταξύ αυτών είναι η βιταμίνη C, αρκετές βιταμίνες Β, σίδηρος, ασβέστιο και κάλιο. Σας δίνει ενέργεια, μειώνει το άγχος και ωφελεί τα οστά και την πέψη σας. Ο καλύτερος τρόπος για να φάτε τη φλούδα είναι η ψητή πατάτα.

Μήλα και πορτοκάλια

© unsplash.com, © pexels.com

Φάτε αυτά τα φρούτα με τη φλούδα! Οι φλούδες του μήλου περιέχουν αντιοξειδωτικό κουερσετίνη που ενισχύει τη λειτουργία της καρδιάς και του εγκέφαλου. Οι φλούδες πορτοκαλιού έχουν ενώσεις που ονομάζονται φλαβόνες, οι οποίες μειώνουν τη χοληστερόλη και προστατεύουν την καρδιά.

Related Post

Αυγά

© pexels.com, © pexels.com

Ενώ τα αυγά γίνονται πιο εύπεπτα όταν μαγειρεύονται, η υψηλή θερμότητα μπορεί να βλάψει ορισμένα από τα θρεπτικά τους συστατικά. Για παράδειγμα, ο φούρνος μικροκυμάτων, το τηγάνισμα και το βράσιμο ελαττώνουν τον αριθμό των αντιοξειδωτικών που περιέχουν και οξειδώνουν τη χοληστερόλη. Αυτό σημαίνει ότι τα αυγά ποσέ και τα μαλακά βραστά αυγά είναι τα πιο υγιεινά καθώς διατηρούν ανέπαφα τα θρεπτικά συστατικά τους. Αυτές οι μέθοδοι δεν προσθέτουν επιπλέον θερμίδες.

Κρεμμύδι και σκόρδο

© pexels.com

Ο θρυμματισμός και το ψιλοκόψιμο του κρεμμυδιού και του σκόρδου απελευθερώνει την αλλιινάση, ένα ένζυμο που βοηθά στην παραγωγή μιας θρεπτικής ουσίας που ονομάζεται αλικίνη. Η αλικίνη, όταν τρώγεται, βοηθά στη δημιουργία άλλων ενώσεων που μας προστατεύουν από ασθένειες. Επίσης, τόσο το κρεμμύδι όσο και το σκόρδο περιέχουν θείο, το οποίο συνδυάζεται καλά με τροφές πλούσιες σε σίδηρο και ψευδάργυρο, όπως γαλοπούλα, βόειο κρέας και συκώτι.

Δημητριακά και φασόλια

© pexels.com, © depositphotos.com, © shutterstock.com

Οι ενώσεις που απαντώνται φυσικά στα δημητριακά και τα φασόλια μπορεί να σας δυσκολεύουν στην πέψη. Όταν μουλιάζετε φασόλια και δημητριακά, μειώνετε την ποσότητα αυτών των ενώσεων, κάνοντας τα μεταλλικά στοιχεία πιο διαθέσιμα και την πέψη πιο εύκολη. Σας βοηθά επίσης να απορροφήσετε καλύτερα μέταλλα όπως σίδηρο, ασβέστιο και ψευδάργυρο, τα οποία απελευθερώνονται από το ζεστό νερό.

Πράσινα

© pexels.com, © depositphotos.com

Όλα τα πράσινα πρέπει να τρώγονται ωμά. Τα λαχανάκια Βρυξελλών, το μπρόκολο, το αβοκάντο, το σπανάκι και όλα τα άλλα πράσινα περιέχουν υδατοδιαλυτά θρεπτικά συστατικά που είναι ευαίσθητα στη θερμότητα. Οι υψηλές θερμοκρασίες βλάπτουν τη βιταμίνη C, το φυλλικό οξύ και τις βιταμίνες B1 και B5, οπότε λαμβάνετε περισσότερα από αυτά όταν τρώτε πράσινα ωμά. Για παράδειγμα, το ωμό σπανάκι έχει 3 φορές περισσότερη βιταμίνη C από το μαγειρεμένο σπανάκι.

Εάν δεν μπορείτε να φάτε ωμό μπρόκολο, δοκιμάστε να το μαγειρέψετε σε χαμηλή θερμοκρασία χωρίς πολύ νερό.

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

50 Υπέροχες Ιδέες Διακόσμησης Μικρής Βεράντας

Εάν έχετε μια πολύ μικρή βεράντα ή απλώς μια είσοδο, θα πρέπει να τη διακοσμήσετε… Read More

8 Μαΐου, 2024

Σιδέρωμα Κουρτίνας: 7 έξυπνα κόλπα για να μην παιδεύεστε με τις ώρες

Το σιδέρωμα κουρτινών είναι μια πολύ χρονοβόρα και βαρετή εργασία. Ωστόσο, με μικρά έξυπνα κόλπα… Read More

8 Μαΐου, 2024

50 Ράφια από Παλέτες που Μπορείτε να Φτιάξετε Μόνοι σας

Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More

6 Μαΐου, 2024

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το περσινό αντηλιακό;

Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More

6 Μαΐου, 2024

48 Ιδέες Πολύχρωμης Διακόσμησης Τραπεζαρίας

Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More

30 Απριλίου, 2024

45 Τραπέζια από Παλέτες για Εσωτερικούς και Εξωτερικούς Χώρους

Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More

30 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα