in , ,

Έπιπλα από Πλαστικά Σκουπίδια

Έπιπλα από Πλαστικά Σκουπίδια
Έπιπλα από Πλαστικά Σκουπίδια

Εκατομμύρια πλαστικά καταλήγουν στους ωκεανούς κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών ψαριών και άλλων θαλάσσιων ειδών. Έχοντας αυτό υπόψη, ένα αρχιτεκτονικό γραφείο με έδρα την Ολλανδία άρχισε να χρησιμοποιεί τρισδιάστατη εκτύπωση για να μετατρέψει άχρηστα πλαστικά σκουπίδια σε έπιπλα υψηλής αισθητικής. Από δημόσια παγκάκια έως τραπεζάκια, το πλαστικό επαναχρησιμοποιείται για να δείξει στους ανθρώπους τη σημασία της ανακύκλωσης. Οικονομικά DIY Έπιπλα από Ξύλινα Κιβώτια

Η συλλογή Pots Plus χρησιμοποιεί τα πλαστικά απορρίμματα μιας πόλης για τη δημιουργία επίπλων εξωτερικού χώρου.

© The New Raw, © The New Raw

Ο Πάνος Σακκάς και η Φωτεινή Σετάκη είναι οι 2 καινοτόμοι αρχιτέκτονες που ίδρυσαν το The New Raw αρχιτεκτονικό γραφείο το 2015 στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Ο κύριος στόχος τους είναι να ευαισθητοποιήσουν σχετικά με την ανακύκλωση και να δείξουν στους ανθρώπους πώς τα πλαστικά μπουκάλια γάλακτος και περιτυλίγματα μπορούν να μετατραπούν σε κάτι που θα μπορούσε να καταλήξει στο σαλόνι τους.

Χρησιμοποιώντας τρισδιάστατους ρομποτικούς εκτυπωτές και πολλή έρευνα, το γραφείο συνεργάζεται με πόλεις και δήμους που θέλουν να βελτιώσουν την εξωτερική αισθητική τους, ενώ χρησιμοποιούν τα ανακυκλωμένα υλικά τους. Τα αποτελέσματα είναι πάντα πολύ φουτουριστικά και πλήρως λειτουργικά.

© The New Raw / facebook

Τα παγκάκια που κατασκευάζουν περιλαμβάνουν συνήθως ενσωματωμένες γλάστρες, μπάρες στάθμευσης ποδηλάτων, ακόμη και μίνι γυμναστήρια και βιβλιοθήκες. Μπορούν επίσης να διαθέτουν μπολ νερού για τα κατοικίδια ζώα και μεταλλικές ράβδους για τα λουριά τους.

Βασικά, σκοπός τους είναι να κάνουν όλους να νιώσουν σαν στο σπίτι τους, προσφέροντάς τους μια ωραία πολυθρόνα όπου μπορούν να χαλαρώσουν και να διαβάσουν ένα βιβλίο απολαμβάνοντας τη σκιά από ένα δέντρο.

© RitaE / pixabay, © The New Raw / facebook

Πριν από λίγα χρόνια, το γραφείο συνεργάστηκε με την Coca Cola σε ένα έργο με τίτλο «Zero Waste Future» που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Οι τρισδιάστατες εκτυπωμένες καρέκλες εγκαταστάθηκαν κατά μήκος της προκυμαίας για 30 ημέρες για να τις απολαύσουν όλοι σε μια ηλιόλουστη ημέρα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 800 κιλά πλαστικών απορριμμάτων και οι σχεδιαστές έδωσαν στους πολίτες την ευκαιρία να επιλέξουν τα χρώματα και τις επιπλέον λειτουργίες που θα είχαν οι καρέκλες.

Μετατροπή πλαστικών απορριμμάτων σε φουτουριστικό παγκάκι στο Άμστερνταμ.

© The New Raw / facebook, © The New Raw / facebook

Το γραφείο συνεργάστηκε με τον δήμο του Άμστερνταμ και την πόλη Μεσελέν του Βελγίου προκειμένου να κατασκευάσει άνετα παγκάκια που τοποθετήθηκαν σε διάφορα μέρη γύρω από τις πόλεις.

Δείτε ακόμη Οικολογικά και Οικονομικά DIY Έπιπλα από Χαρτόνι

Το παγκάκι Komet κατασκευάστηκε από 120 κιλά πλαστικών απορριμμάτων.

© The New Raw / facebook

Το Βέλγιο έχει το υψηλότερο ποσοστό ανακύκλωσης σε ολόκληρη την Ευρώπη, με την κυβέρνηση να έχει εκπαιδεύσει τους ανθρώπους όχι μόνο για την ανακύκλωση αλλά και για το πώς να κομποστοποιούν στο σπίτι. Μπορείτε να φανταστείτε πόσα απορρίμματα δεν θα κατέληγαν σε χώρους υγειονομικής ταφής αν όλοι κάναμε λίπασμα στο σπίτι.

Οι Ολλανδοί λαμβάνουν σοβαρά την ανακύκλωση. Υπολογίζεται ότι το 90% κάθε 2 εκατομμυρίων τόνων χαρτιού και γυαλιού που ανακυκλώνεται χρησιμοποιείται για την παραγωγή άλλων προϊόντων.

Ένα σκούρο πράσινο τραπέζι από παλιά δίχτυα ψαρέματος.

© The New Raw / facebook

Τα δίχτυα ψαρέματος ευθύνονται για τη μεγάλη πλαστική ρύπανση των ωκεανών, με αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών θαλάσσιων ειδών. Περισσότεροι από 640.000 τόνοι πλαστικών αλιευτικών εργαλείων, συμπεριλαμβανομένων διχτυών, παγίδων και κιβωτίων, πετιούνται στη θάλασσα κάθε χρόνο. Μόνο το 2018, 300 θαλάσσιες χελώνες βρέθηκαν νεκρές, μπλεγμένες σε δίχτυα ψαρέματος στα ανοικτά των ακτών της Οαχάκα του Μεξικού.

Δείτε επίσης Έπιπλα Κήπου από Παλιά Ελαστικά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

5 Καλύτερα Υφάσματα για την Προστασία Επίπλων από τα Κατοικίδιά

5 Καλύτερα Υφάσματα για την Προστασία Επίπλων από τα Κατοικίδια

Τι Σημαίνει Όταν η Μύτη σας Είναι Κρύα

Τι Σημαίνει Όταν η Μύτη σας Είναι Κρύα