in , ,

Γιατί η Επιλογή Φυσικών Προϊόντων Ομορφιάς Μπορεί να Είναι πιο Επιβλαβής

Η λέξη «οργανικό» ακούγεται σίγουρα πιο ελκυστική από κάτι που τεχνητό, αλλά είναι μια ψευδαίσθηση. Εάν αναρωτιέστε εάν πρέπει να αλλάξετε τα εμπορικά προϊόντα ομορφιάς με φυσικά, θα σας παρουσιάσουμε τι κρύβεται πίσω από αυτές τις επιλογές.

Το “χωρίς χημικά” είναι ψευδή διαφήμιση.

© depositphotos.com© depositphotos.com

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά: εάν βλέπετε τη λέξη “φυσικό” στην ετικέτα, δεν σημαίνει ότι δεν περιέχει χημικά και η λέξη “χημικό” ακούγεται αδικαιολόγητα επιβλαβή. Το νερό είναι επίσης χημική ουσία. Οπότε αρχίστε να διαβάζετε τη λίστα συστατικών στο πίσω μέρος αντί να εμπιστεύεστε τι λέει η μπροστινή ετικέτα.

Όλα τα φυσικά προϊόντα έχουν πολύ μικρή διάρκεια ζωής.

© depositphotos.com

Πρέπει να προσέχετε πότε λήγει το φυσικό σας προϊόν, ειδικά αν το έχετε φτιάξει μόνοι σας. Τα οργανικά συστατικά διαρκούν, κατά μέσο όρο 3 μήνες. Μην χρησιμοποιείτε φυσικά προϊόντα μετά την ημερομηνία λήξης τους καθώς μπορούν να αναπτύξουν μούχλα και ζυμομύκητες, ειδικά εάν περιέχουν νερό.

Τα μη επεξεργασμένα φυσικά συστατικά μπορεί να είναι εξαιρετικά επιβλαβή.

© shutterstock.com© gletix_shop / Instagram

Όταν τα συστατικά παρασκευάζονται σε εργαστήριο, ανεξάρτητα από το αν είναι συνθετικά ή φυσικά, επεξεργάζονται με τρόπο που διατηρεί μόνο τις καλύτερες ιδιότητές τους και που φιλτράρει τις υπόλοιπες. Για παράδειγμα, η αλόη βέρα, ένα πολύ δημοφιλές καταπραϋντικό συστατικό σε πολλές κρέμες. Ωστόσο, ο ακατέργαστος χυμός αλόης βέρα περιέχει καρκινογόνες ουσίες που μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο. Γι’ αυτό ακριβώς η επεξεργασία δεν είναι απαραίτητα κακή.

Η φυσική απολέπιση είναι πιο επιζήμια από τη χημική.

© depositphotos.com© depositphotos.com© depositphotos.com

Η απολέπιση είναι μια πολύ ευεργετική θεραπεία φροντίδας του δέρματος. Αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος επιτρέποντας την αναγέννηση και ένα πρόσωπο με φρέσκια όψη. Η φυσική απολέπιση είναι πολύ πιο σκληρή στο δέρμα σας. Η ζάχαρη, η οποία είναι ένα από τα πιο δημοφιλή συστατικά φυσικών απολεπιστικών, έχει μεγάλα μόρια που ξύνουν το δέρμα αφήνοντάς μικροσκοπικές γρατσουνιές. Τα χημικά απολεπιστικά από την άλλη, είναι εκπληκτικά πολύ πιο ήπια και αποτελεσματικά. Και οι δύο μέθοδοι απολέπισης πρέπει να εκτελούνται σωστά, οπότε συμβουλευτείτε πάντα έναν δερματολόγο πρώτα.

Ο κίνδυνος αλλεργίας και υπερευαισθησίας είναι πολύ υψηλός.

© depositphotos.com

Πολύ συχνά οι άνθρωποι που στρέφονται στη φυσική φροντίδα του δέρματος υποφέρουν από ευαισθησία στο δέρμα και υποθέτουν ότι είναι αντίδραση σε χημικά συστατικά. Ωστόσο, πολλά πράγματα που θεωρούμε φυσικά μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες, όπως για παράδειγμα ο ευκάλυπτος, το δεντρολίβανο, το έλαιο τσαγιού και ειδικά οτιδήποτε με βάση τα εσπεριδοειδή. Ταυτόχρονα, ορισμένα προϊόντα που παρασκευάζονται στο εργαστήριο είναι πολύ πιο σταθερά, λιγότερο όξινα και επεξεργάζονται ειδικά για ευαίσθητο δέρμα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δεν είναι όλα τα parabens επιβλαβή.

© depositphotos.com© depositphotos.com

Το “Parabens” είναι η απόλυτη τρομακτική λέξη στην περιποίηση του δέρματος. Ωστόσο, τα parabens και τα συντηρητικά είναι αυτά που διατηρούν τα προϊόντα σταθερά και βοηθούν το δέρμα να τα απορροφήσει. Δεν υπάρχουν αποδεικτικές μελέτες ότι βλάπτουν και γι’ αυτό γενικά αναγνωρίζονται ως ασφαλείς, εφόσον αποτελούν λιγότερο από 0,1% των συστατικών. Επιπλέον, τα parabens υπάρχουν ως φυσικά συστατικά σε φρούτα, όπως βατόμουρα, φράουλες και ελιές.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Με πολύ Γούστο! Μοντέρνα Διακόσμηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Με πολύ Γούστο! Μοντέρνα Διακόσμηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

κατασκευές από ρολά υγείας,χριστουγεννιάτικες κατασκευές

20 DIY Χριστουγεννιάτικα Διακοσμητικά από Ρολά Υγείας