in , , ,

9 Σημάδια που Αποκαλύπτουν την Πραγματική Ηλικία Κάθε Γυναίκας

Δεν είναι μόνο οι ρυτίδες, τα γκρίζα μαλλιά, τα χέρια και οι λαιμοί που αποκαλύπτουν την πραγματική ηλικία ενός ατόμου. Υπάρχουν πολλά άλλα σημάδια γήρανσης που δεν είναι αισθητά με την πρώτη ματιά και προσθέτουν ύπουλα περισσότερα χρόνια στις γυναίκες. Όμως οι αλλαγές κατά τη γήρανση δεν καταστρέφουν μια γυναίκα, αλλά της δίνουν μια ιδιαίτερη γοητεία και ελκυστικότητα.

Το μέτωπο γίνεται επίπεδο.

© COLOR CHINA PHOTO / SIPA / eastnews© Hahn Lionel / ABACA / Abaca / East News

Όλοι πιθανώς δεν γνωρίζουμε ότι η ατροφία που σχετίζεται με την ηλικία του υποδόριου στρώματος λίπους είναι ο λόγος για την απώλεια όγκου σε αυτό το μέρος του σώματος. Παρεμπιπτόντως, οι ενέσεις Botox που αγαπούν τόσες πολλές γυναίκες επιδεινώνουν μόνο αυτήν την κατάσταση. Ακόμα κι αν το μέτωπο παραμείνει λείο, θα χάσει τον όγκο του και θα αποκαλύψει την πραγματική ηλικία μιας γυναίκας.

Τα χείλη χάνουν τον όγκο και την ενυδάτωσή τους.

© J. Cummings / Photoshot / eastnews© Gilbert Flores / Broadimage / EAST NEWS

Δυστυχώς, το σχήμα των χειλιών αλλάζει με τα χρόνια. Χάνουν τον όγκο τους, γίνονται πιο ξηρά και εμφανίζουν ρυτίδες γύρω τους. Τα χείλη που ήταν χυμώδη, παχιά και αισθησιακά γίνονται οπτικά μικρότερα και λεπτά.

Το σχήμα και το μέγεθος του αφαλού αλλάζει.

© Pixathlon / face to face / eastnews© Instagram / Sipa USA / East News

Αυτό το μέρος του σώματος μπορεί να αλλάξει την αρχική του εμφάνιση με την ηλικία λόγω υπερβολικού βάρους, ασθενειών όπως ομφαλοκήλη, τρυπήματα σκουλαρικιών και εγκυμοσύνες.

Μαύροι κύκλοι εμφανίζονται κάτω από τα μάτια.

© s_bukley / depositphotos© VALERIE MACON / AFP / East News

Το υποδόριο στρώμα λίπους γίνεται λεπτότερο λόγω της χαμηλής παραγωγής κολλαγόνου μετά τα 30. Το δέρμα γύρω από τα μάτια χάνει την πυκνότητά του, γίνεται πιο διαφανές κάνοντας ορατά τα αιμοφόρα αγγεία, με αποτέλεσμα την εμφάνιση μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια.

Οι λοβοί των αυτιών τεντώνονται και αυξάνονται σε μέγεθος.

© EVERETT COLLECTION / EAST NEWS© Glories Francois / ABACA / Abaca / East News

Οι λοβοί είναι επίσης δείκτης ηλικίας, όπως τα χέρια και ο λαιμός αλλά τους φροντίζουν λιγότερο. Δυστυχώς, χάνουν επίσης το λεπτό στρώμα λίπους και την ελαστικότητά τους. Ως αποτέλεσμα, τεντώνονται και η προτίμηση σε μεγάλα και βαριά σκουλαρίκια επιδεινώνει την κατάσταση.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Τα φρύδια χαμηλώνουν και το βλέμμα γίνεται λιγότερο χαρούμενο.

© ADMEDIA / SIPA / EAST NEWS© Stoccy / DDP Images / East News

Όταν είμαστε νέοι, το τέντωμα του δέρματος κρατά τα φρύδια στη θέση τους και δεν τα αφήνει να «γλιστρήσουν» προς τα κάτω. Όμως με την πάροδο του χρόνου, το κολλαγόνο που διατηρεί την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα του δέρματος δεν παράγεται πλέον σε αρκετή ποσότητα ,οι μύες του προσώπου αποδυναμώνονται και κρεμάνε λόγω της βαρύτητας. Ως αποτέλεσμα, τα φρύδια μας σταδιακά κινούνται προς τα κάτω, πιεζόμενα από αυτούς τους μυς και αρχίζουν να κρέμονται πάνω από τα μάτια μας, γεγονός που δίνει στο πρόσωπό μας μια κακόκεφη εμφάνιση.

Το «τρίγωνο της νιότης» αναστρέφεται με τη βάση του κάτω.

© everett225 / depositphotos© Cyril Pecquenard / KCS / eastnews

Όταν είμαστε νέοι, το σχήμα του προσώπου μας θυμίζει ένα τρίγωνο με την κορυφή στραμμένη προς τα κάτω και τη βάση κατά μήκος του μετώπου. Είναι το λεγόμενο «τρίγωνο της νιότης». Αλλά η κατάσταση αλλάζει με την ηλικία καθώς γυρίζει ανάποδα με τη βάση του κάτω.

Το υποδόριο στρώμα λίπους «γλιστρά» κάτω από το πρόσωπο με την πάροδο του χρόνου, τα μάγουλα χάνουν την προηγούμενη ελαστικότητά τους και έχουμε ρινοχειλικές πτυχές. Ως αποτέλεσμα, δεν φαινόμαστε πλέον τόσο νέοι όσο πριν.

Η επιδερμίδα εξασθενεί και το δέρμα χάνει τη λάμψη του.

© EVERETT COLLECTION / EAST NEWS© KENA BETANCUR / AFP / EAST NEWS

Είναι αδύνατο να μην παρατηρήσετε ότι η επιδερμίδα χάνει την υγιή και λαμπερή της εμφάνιση και γίνεται πιο θαμπή με την ηλικία. Ο κύριος λόγος είναι η μειωμένη σύνθεση κολλαγόνου και ελαστίνης. Επίσης, η ανεπαρκής ή ακατάλληλη φροντίδα, η έλλειψη ύπνου, η κόπωση, η ανθυγιεινή διατροφή και οι κακές συνήθειες συμβάλλουν επίσης σε αυτήν τη διαδικασία.

Τα μάτια και οι γωνίες του στόματος κινούνται προς τα κάτω.

© Poppy Scarlett / Retna Pictures / Photoshot / eastnews© MEGA / Mega Agency / East News

Οι γωνίες των χειλιών και των ματιών δίνουν στο πρόσωπο μια ελαφρώς κουρασμένη εμφάνιση. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για όσους δεν χαμογελούν συχνά καθώς οι μύες του προσώπου τους που υποστηρίζουν τις γωνίες του στόματος αποδυναμώνονται πολύ πιο γρήγορα. Το δέρμα γύρω από τα μάτια χάνει επίσης την ελαστικότητά του και την λάμψη του με τα χρόνια και οι αδύναμοι τένοντες και οι μύες σε αυτήν την περιοχή δεν μπορούν πλέον να «κρατήσουν» τις γωνίες των ματιών όπως κάποτε.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Οι Ειδικοί Μοιράζονται 6 Βήματα για το Πώς να Σταματήσετε Οποιαδήποτε Κακή Συνήθεια

Ο Οικονομικότερος Τρόπος Εξοικονόμησης Χώρου στην Ντουλάπα σας με τη βοήθεια κουτιών αναψυκτικών!!