in , , , , , ,

14 Πράγματα στο Σπίτι που Πρέπει να Ξεφορτωθείτε

Το σπίτι σας είναι ένα άνετο μέρος όπου πρέπει να νιώθετε άνετα και ασφαλείς. Αλλά μερικές φορές κρατάμε άχρηστα και ακόμη και επικίνδυνα αντικείμενα που καταλαμβάνουν πολύ χώρο και επηρεάζουν αρνητικά την υγεία μας.

Πλαστικά σκεύη

© WhatsUpMoms / Youtube

Είναι ελαφριά και δεν χρειάζεται να τα πλένετε, αλλά είναι ακόμα καλύτερο να χρησιμοποιείτε συνηθισμένα σκεύη, καθώς είναι εξαιρετικά επιβλαβή για τον πλανήτη μας. Είναι καλύτερα να αφιερώσετε λίγα λεπτά στο πλύσιμο των πιάτων σας παρά να συμβάλλετε στην πλαστική ρύπανση.

Οι Designers Αποκαλύπτουν 11 Πράγματα στο Σαλόνι που Πρέπει να Ξεφορτωθείτε

Βερνίκι νυχιών με έκπληξη

brightside

Πολλά βερνίκια περιέχουν τολουόλιο, φορμαλδεΰδη, φθαλικό διβουτύλιο και άλλα επικίνδυνα συστατικά που μπορούν να επηρεάσουν την υγεία. Διαβάστε όλα τα συστατικά ενός βερνικιού νυχιών πριν το αγοράσετε.

Υπερφορτωμένα πολύμπριζα

© Speznazovec / Pikabu© Bru-nO / Pixabay

Όλοι τα χρησιμοποιούμε στο σπίτι και συχνά ξεχνάμε τους κανόνες λειτουργίας τους. Ένα υπερφορτωμένο πολύμπριζο μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Επιπλέον, μπορεί να σκοντάψετε ή να πέσετε κάτω και να τραυματιστείτε.

Ταπετσαρία βινυλίου

© otrodisenoarg / Instagram© sparksbear / Instagram

Το κύριο «συστατικό» της ταπετσαρίας βινυλίου είναι το πολυβινυλοχλωρίδιο (ή το PVC.) Οι ταπετσαρίες από βινύλιο μπορούν να απελευθερώσουν αναθυμιάσεις από χλωριούχο βινύλιο. Η μακροχρόνια έκθεση σε χαμηλά επίπεδα PVC συνδέεται με την τοξικότητα σε σχεδόν κάθε μεγάλο σύστημα διαβίωσης. Να είστε προσεκτικοί όταν επιλέγετε ταπετσαρίες και προσπαθήστε να πειραματιστείτε με χρώματα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Προσωρινά έπιπλα

© Rubbermaid Products / Flickr© Ikhlasul Amal / Flickr

Προσπαθούμε πάντα να κάνουμε το σπίτι μας να φαίνεται άνετο, αλλά τίποτα δεν καταστρέφει την ωραία διακόσμηση όσο τα προσωρινά έπιπλα που αγοράζονται συνήθως για να γεμίσουν χώρο. Μην αγοράσετε τέτοιου είδους έπιπλα για να τα αντικαταστήσετε με ποιοτικά κομμάτια αργότερα. Αντ’ αυτού, αγοράστε κλασικά έπιπλα που δεν χάνουν την αξία τους με την πάροδο του χρόνου.

Ληγμένα προϊόντα μακιγιάζ

© ohemgeeitsmaya / Youtube© ohemgeeitsmaya / Youtube

Δεν συνιστάται η χρήση προϊόντων μακιγιάζ που έχουν λήξει, καθώς δεν θα χρησιμεύσουν όπως θα έπρεπε. Για παράδειγμα, η λοσιόν SPF δεν θα προστατεύσει το δέρμα σας, η κρέμα BB θα είναι σχεδόν διαφανής και ούτω καθεξής. Μερικές φορές το μακιγιάζ που έχει λήξει μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και ακμή στο δέρμα.

Αποσμητικά χώρου

brightside

Πολλά αποσμητικά χώρου περιέχουν τοξικές χημικές ουσίες που δεν αναφέρονται στις ετικέτες. Μπορείτε να το αντικαταστήσετε με φυσικά αιθέρια έλαια, αρωματικά φακελάκια ή ακόμη και αρωματικές πέτρες που θα κάνουν το δωμάτιό σας να μυρίζει πολύ ωραία.

Πτυσσόμενος καναπές αντί για κρεβάτι

© Urbane Apartments / Flickr© John Hickey-Fry / Flickr

Όσο μεγαλώνουμε, τόσο πιο άνετα θα πρέπει να είναι τα κρεβάτια μας. Δεν χρειάζεται να το ανοίγετε και υπάρχουν μαλακά μαξιλάρια πάνω του, ο ύπνος σας θα γίνει πολύ καλύτερος.

Κουρτίνες ντους που δεν έχουν πλυθεί ποτέ

© nowandjenn / Youtube© nowandjenn / Youtube

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι οι κηλίδες σαπούνι στην κουρτίνα του ντους είναι στην πραγματικότητα βακτήρια. Μπορούν να προκαλέσουν διάφορες ευκαιριακές λοιμώξεις σε άτομα που έχουν ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα. Για να τη διατηρήσετε καθαρή, πρέπει να την πλένετε τακτικά με μαγειρική σόδα και ξύδι.

Παλιές επαγγελματικές κάρτες και περιοδικά

Εάν έχετε μια θήκη με επαγγελματικές κάρτες, ήρθε η ώρα να την πετάξετε. Σήμερα, φαίνονται πολύ περίεργο και πιθανότατα, κανείς δεν χρειάζεται μια επαγγελματική κάρτα από μια εταιρεία στην οποία εργαζόσασταν πριν από 5-10 χρόνια.
Τα παλιά περιοδικά φαίνονται ωραία σε ένα κολλάζ ή είναι χρήσιμα για σχεδιαστές, σχεδιαστές μόδας και άλλους δημιουργούς. Αλλά ήρθε η ώρα να πείτε αντίο σε όλα αυτά τα παλιά, σκονισμένα περιοδικά που δημιουργούν μόνο χάος.

Πετσέτες στο μπάνιο

© truedef / Reddit© Rodney / Flickr

Οι πετσέτες που αποθηκεύονται σε ένα ζεστό και υγρό μπάνιο δημιουργούν ένα υπέροχο περιβάλλον για τα μικρόβια. Είναι καλύτερα να τις έχετε σε ένα συρτάρι σε ένα άλλο δωμάτιο. Συνιστάται επίσης να τις πλένετε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και να τις στεγνώνετε αμέσως μετά τη χρήση.

Παλιά χαλιά

Τα χαλιά μαζεύουν σκόνη και είναι σημαντικό να τα καθαρίζετε περίπου δύο φορές την εβδομάδα. Γι’ αυτό πολλοί τα έχουν ήδη πετάξει. Επιπλέον, δεν είναι καλή ιδέα να τα αποθηκεύσετε τυλιγμένα επειδή ακόμη και έτσι μαζεύουν σκόνη και βρωμιά και καταλαμβάνουν πολύ χώρο.

Ψεύτικα φυτά

© real_touch_khv© bloomingartificial

Τα φυτά μπορούν να φέρουν ζεστασιά σε οποιοδήποτε δωμάτιο, αλλά τα ψεύτικα είναι μια εξαίρεση. Μην τα αγοράζετε ακόμη και αν δεν θέλετε να αφιερώσετε χρόνο φροντίζοντας πραγματικά φυτά. Αντί πλαστικών λουλουδιών, πάρτε ευκολοσυντήρητα φυτά όπως κάκτους ή παχύφυτα.

Οι Διακοσμητές Αποκαλύπτουν 9 Πράγματα στην Κουζίνα σας που Πρέπει να Ξεφορτωθείτε. ΑΠΟΓΕΙΩΣΤΕ την!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Οι Διακοσμητές Μοιράζονται 10 Τρόπους να Φαίνεται το Υπνοδωμάτιό σας Καλύτερο Χωρίς Κόστος

3 Εύκολες Τεχνικές Μαρμαρογραφίας