in , , ,

Έχουν οι γυναίκες καλύτερη αίσθηση της γεύσης από τους άντρες;

Αρκετές γυναίκες πιστεύουν ότι έχουν πολύ καλύτερο γούστο από τους άντρες όταν πρόκειται για τη μόδα ή τη διακόσμηση.  Ίσως σε αυτό να υπάρχει κάποια αλήθεια. Στη φυσική αίσθηση της γεύσης πάντως υπάρχουν επιστημονικές ενδείξεις ότι το γυναικείο φύλο είναι πολύ ανώτερο. Σε μελέτες οι γυναίκες βρέθηκαν καλύτερες στον προσδιορισμό της γεύσης αλλά και στην περιγραφή της γεύσης αυτής.  Οπότε οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να είναι καλύτεροι δοκιμαστές από ότι οι άντρες.  Το εργαστήριο  Nofima Sensory στη Νορβηγία  κάνοντας δοκιμές για την έρευνα που διεξάγει αποκαλύπτει ότι πάντα σχεδόν όλες οι γυναίκες φτάνουν στο τελικό στάδιο.

 Ωστόσο η κυριαρχία της γεύσης δεν περιορίζεται μόνο σε ενήλικες γυναίκες.  Μελέτες δείχνουν ότι τα κορίτσια έχουν επίσης πιο οξεία αίσθηση της γεύσης από ότι τα αγόρια. Πρόσφατη μελέτη στη Δανία αξιολόγησε την αίσθηση στη γεύση παιδιών δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στην διάκριση μεταξύ γλυκών και ξινών γεύσεων.

Τα κορίτσια ήταν καλύτερα στο να αναγνωρίσουν τις γεύσεις από τα αγόρια.  Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα αγόρια χρειαζόντουσαν τουλάχιστον 10% πιο ξινή και 20% πιο γλυκιά γεύση για να επιτύχουν τα ίδια επίπεδα ανίχνευσης με τα κορίτσια. Το συναρπαστικό μέρος βέβαια είναι ότι τα αγόρια προτιμούσαν πιο γλυκές και πιο ακραίες γεύσεις από ότι τα κορίτσια.  Τι είναι αυτό που κάνει τα κορίτσια και τις γυναίκες να έχουν καλύτερη αίσθηση της γεύσης;   Υπάρχει ακόμα αρκετή έρευνα σχετικά με το θέμα αλλά η βασική απάντηση είναι η εξής:  οι γυναίκες έχουν συνήθως περισσότερες περιοχές γεύσης μυκητιασικές θηλές  στη γλώσσα τους από ότι οι άνδρες. 

Από εξελικτική πλευρά ίσως τα εργαλεία γευσιγνωσίας των γυναικών αναπτύσσονται περισσότερο επειδή το γυναικείο φύλο έχει σημαντικότερο ρόλο στην προστασία των απογόνων τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όσο και μετά.  Δεν είναι τυχαίο που κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οξύνεται κατά πολύ η αίσθηση της γεύσης και της οσμής. 

cover photo medicalnewstoday

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

25 Μεγάλοι Στρογγυλοί Καθρέφτες για μια Προχωρημένη Πινελιά στην ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ!

Το μυστικό του Λέντζου: Η θρυλική καφετέρια που έφτιαχνε τον καλύτερο φραπέ στην Ελλάδα