in , , , ,

Κοιμάστε Πάνω από 10 Ώρες την Ημέρα;

Εάν έχετε παρατηρήσει ότι χρειάζεστε περισσότερο από 9 ώρες ύπνου για να αισθανθείτε ξεκούραστοι, μπορεί να είναι ένδειξη ότι έχετε από κάποιο πρόβλημα υγείας. Ειδικά αν αποκοιμιέστε σε απρόσμενα μέρη και σε αναπάντεχες στιγμές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να εξετάσετε την αιτία του υπερβολικού ύπνου. Στις περισσότερες περιπτώσεις, παραβλέπεται, καθώς οι περισσότεροι θεωρούν ότι οφείλεται σε πολλές ώρες εργασίας. Αλλά αυτό μπορεί να σας οδηγήσει να αγνοήσετε το πραγματικό πρόβλημα που μπορεί να έχει δυσάρεστες παρενέργειες

Το άρθρο αυτό προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Για να λάβετε επαγγελματικές συμβουλές και διάγνωση, επισκεφθείτε το γιατρό σας.

Μπορεί να υποφέρετε από υπερυπνία.

brightside.me

Το αντίθετο της αϋπνίας, η υπερυπνία, είναι μια κατάσταση γνωστή για αυξημένη διάρκεια ύπνου κατά τη διάρκεια της νύχτας ή της ημέρας. Σε αυτή την περίπτωση αισθάνεστε υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας και μπορεί να αποκοιμηθείτε ακόμη και όταν οδηγείτε ή είστε στη δουλειά. Ακόμα και όταν κοιμάστε περισσότερο από όσο χρειάζεστε, πιθανότατα θα αισθανθείτε κουρασμένοι και εξαντλημένοι.

Μπορεί να έχετε κατάθλιψη.

brightside.me

Ενώ ορισμένοι ενήλικες έχουν αϋπνία ως συνέπεια κατάθλιψης, υπάρχει ένα ποσοστό ενηλίκων, καθώς και παιδιών και εφήβων, που κοιμούνται υπερβολικά ύπνο λόγω αυτής της κατάστασης. Εάν δεν αποδέχεστε ή αγνοείτε ότι πάσχετε από κατάθλιψη, ο υπερβολικός ύπνος μπορεί να είναι ένα σημάδι που δεν πρέπει να αγνοήσετε.

Η καρδιά σας μπορεί να είναι η αιτία.

brightside.me

Ένα από τα σημάδια ότι μπορεί να πάσχετε από καρδιακή νόσο μπορεί να είναι ο υπερβολικός ύπνος. Αυτό περιλαμβάνει επίσης υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ενώ μπορεί να αισθάνεστε κουρασμένοι και εξαντλημένοι, μπορεί να μην είναι επειδή έχετε εργαστεί πολύ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν είναι εύκολο να γίνει διάκριση εάν το πρόβλημά σας με ύπνο περισσότερο από 9 ώρες την ημέρα μπορεί να σχετίζεται με καρδιακά προβλήματα.

Θα πρέπει να εξετάσετε τον του θυρεοειδή σας.

brightside.me

Ο υποθυρεοειδισμός σχετίζεται με ύπνο περισσότερο από 10 ώρες την ημέρα και μπορεί να προκαλέσει κόπωση και υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εάν δεν υποφέρετε από άλλα προβλήματα υγείας, αλλά κοιμάστε περισσότερο από το συνιστώμενο, είναι καλό να εξετάσετε τον θυρεοειδή σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μπορεί να κοιμάστε περισσότερο κατά τη διάρκεια μιας συγκεκριμένης περιόδου.

brightside.me

Αυτή είναι μια διαταραχή γνωστή και ως SAD. Διαφορετικές εποχές έχουν διαφορετικό αντίκτυπο. Ο υπερβολικός ύπνος εμφανίζεται στη χειμερινή έναρξη του SAD, το οποίο είναι επίσης γνωστό ως χειμερινή κατάθλιψη.

Κοιμάστε λιγότερο από 6 ώρες τη νύχτα.

brightside.me

Η έλλειψη ύπνου είτε κατ’ επιλογή είτε λόγω άλλων παραγόντων, μπορεί να σας κάνει να κοιμάστε περισσότερο από το συνηθισμένο. Ο ύπνος σας πρέπει να είναι ήρεμος, χαλαρωτικός και αδιατάρακτος. Εάν όχι, ενδέχεται να κοιμηθείτε περισσότερες ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας, συμπεριλαμβανομένων των υπνάκων.

Ο ύπνος σας μπορεί να διαταραχθεί από το σύνδρομο αποφρακτικής άπνοιας στον ύπνο.

brightside.me

Η αποφρακτική άπνοια ύπνου συμβαίνει όταν υπάρχει απόφραξη στις οδούς του αέρα, οι άνω αεραγωγοί φράζουν για 10 δευτερόλεπτα και αυτό μπορεί να συμβεί έως εκατοντάδες φορές τη νύχτα. Λόγω αυτού, ο ύπνος μας διαταράσσεται πολλές φορές τη νύχτα και χρειαζόμαστε περισσότερες ώρες ύπνου για να αισθανθούμε ξεκούραστοι. Όταν δεν κοιμάστε σωστά , εμφανίζεται υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μπορεί να κοιμηθείτε παντού και ανά πάσα στιγμή, και πολλοί το αποκαλούν λαθεμένα «καλό ύπνο».

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Αποσύρονται μωρομάντηλα!

20 φωτογραφίες, που θα σας κάνουν να εκτιμήσετε την ζωή λίγο παραπάνω