Για την έλλειψη μαγιάς φυσικά κάτι έχετε ακούσει, ότι μπορείτε να φτιάξετε σπιτικό ψωμί χωρίς μαγιά όμως το γνωρίζετε; Ίσως να σας κάνει δύσπιστους μια τέτοια συνταγή αλλά σίγουρα όταν την δοκιμάσετε θα αλλάξετε γνώμη.
Τα υλικά σίγουρα οι περισσότεροι τα έχετε σπίτι, δεν θα δυσκολευτείτε στην παρασκευή της συνταγής και φυσικά δεν χρειάζεται να περιμένετε με τις ώρες.
Τοποθετήστε σε ένα μπολ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε. Κάντε μια λακκούβα στη μέση και προσθέστε το βούτυρο, το νερό και το γάλα. Πλάστε τη ζύμη μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο ζυμάρι.
Μπορείτε αν έχετε μίξερ που ζυμώνει να βάλετε όλα τα υλικά στον κάδο και να φτιάξετε εκεί το ζυμάρι.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Φτιάξτε ένα καρβελάκι, πιέστε το να απλώσει, με τις παλάμες σας και χαράξτε από πάνω είτε παράλληλα είτε σταυρωτά. Αλείψτε με γάλα και βάλτε το ταψί στο φούρνο αρχικά για 10 λεπτά στους 220 βαθμούς και μετά χαμηλώστε στους 180 για 30 με 40 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμο.
Πώς να φτιάξετε το εύκολο ψωμί χωρίς ζύμωμα, στη γάστρα.
Στην επιδίωξη μιας πιο νεανικής και ζωντανής επιδερμίδας, τα φυσικά συστατικά είναι συχνά θαυματουργά. Ένα… Read More
Εάν έχετε μια πολύ μικρή βεράντα ή απλώς μια είσοδο, θα πρέπει να τη διακοσμήσετε… Read More
Το σιδέρωμα κουρτινών είναι μια πολύ χρονοβόρα και βαρετή εργασία. Ωστόσο, με μικρά έξυπνα κόλπα… Read More
Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More
Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More
Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα