in , , , , , ,

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ: 11 Δημιουργικές Ιδέες για Παλιά Συρτάρια Τυπογραφίας

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ: 11 Δημιουργικές Ιδέες για Παλιά Συρτάρια Τυπογραφίας
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ: 11 Δημιουργικές Ιδέες για Παλιά Συρτάρια Τυπογραφίας

Όταν ξεκίνησε η τυπογραφία μεταξύ του 15ου και του 19ου αιώνα τα κινητά στοιχεία σε διάφορα μεγέθη και οικογένειες (γραμματοσειρές) τοποθετούνταν σε ξύλινα συρτάρια. Κατόπιν τα στοιχεία αυτά έμπαιναν σε ειδικές θήκες, τους σελιδοθέτες και πήγαιναν στο πιεστήριο για την εκτύπωση.

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ: 11 Δημιουργικές Ιδέες για Παλιά Συρτάρια Τυπογραφίας
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ: 11 Δημιουργικές Ιδέες για Παλιά Συρτάρια Τυπογραφίας

Μερικοί άνθρωποι είναι αρκετά τυχεροί να βρουν ένα στη σοφίτα η την αποθήκη τους. αλλά αυτό είναι ένα πολύ λιγότερο κοινό φαινόμενο, καθώς η δημοτικότητα (και το κόστος) αυτής της αντίκες έχει αυξηθεί. Σήμερα, οι συλλέκτες τα αναζητούν στα καταστήματα με αντίκες καθώς η δημοτικότητα η αξία τους έχει αυξηθεί. Μερικοί αγοράζουν ακόμα και αντίγραφα για να διακοσμήσουν το σπίτι τους.

Παρουσίαση μικρών συλλεκτικών αντικειμένων

Τα συρτάρια τυπογραφίας χρησιμοποιούνται συνήθως στα καταστήματα με αντίκες για την προβολή μικρών συλλεκτικών αντικειμένων προς πώληση. Εφαρμόστε την ίδια ιδέα στο σπίτι σας, τοποθετώντας μια μικροσκοπική συλλογή σε συρτάρι και ένα κομμάτι γυαλί από πάνω.
Μικρά συλλεκτικά αντικείμενα που θα χωρέσουν σε ένα συρτάρι:
Κλειδιά αντίκες
Κοχύλια
Γυαλάκια της θάλασσας
Απολιθώματα

25 Αυτοσχέδια ράφια απο παλιά συρτάρια!

Οργανώστε τα κοσμήματα και τα κασκόλ σας

Τα συρτάρια έχουν το τέλειο μέγεθος για την οργάνωση κοσμημάτων. Απλά κρεμάστε το σε έναν τοίχο και προσθέστε βίδες ματιών. Για πρόσθετη αποθήκευση, τοποθετήστε μεγαλύτερα γαντζάκια στη βάση για κασκόλ.

Αποθηκεύστε είδη ραπτικής

Αυτή η ιδέα είναι ιδανική για ανθρώπους που τους αρέσει να ράβουν. Μπορείτε να τοποθετήσετε παλιές κουβαρίστρες και να ντύσετε κάθε θήκη με κομμάτια vintage υφασμάτων.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Φτιάξτε έναν κατακόρυφο κήπο

Χρησιμοποιήσετε παχύφυτα ή αερόφυτα για να δημιουργήσετε έναν κατακόρυφο κήπο. Για τα φυτά που χρειάζονται περισσότερο νερό, φροντίστε να στεγανοποιήσετε το εσωτερικό των ξύλινων θηκών πριν προσθέσετε χώμα.

Δημιουργήστε μια βιτρίνα

Τα συρτάρια είναι τέλεια για να γίνουν βιτρίνες που μπορούν να αλλάξουν και να διακοσμηθούν διαφορετικά με δεκάδες αντικείμενα όπως:
Καρτ ποστάλ
Αποξηραμένα λουλούδια
Καρούλια με κορδέλες μεταξιού ή δαντέλας
Παλιά γράμματα ή φωτογραφίες
Μίνι μπουκάλια αρωμάτων
Φτερά
Μικροσκοπικές κορνίζες

Δείτε 9 Έξυπνα Κόλπα για να έχετε τα ράφια και τα συρτάρια ΠΑΝΤΑ συμμαζεμένα!

Μετατρέψτε ένα συρτάρι σε τραπεζάκι

Τα συρτάρια συνήθως βρίσκονται σε ένα ψηλό ξύλινο ντουλάπι το οποίο αγοράζεται όλο από τους συλλέκτες αλλά μερικές φορές τα συρτάρια πωλούνται ξεχωριστά. Εάν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά ένα πλήρες ντουλάπι τότε με ένα συρτάρι μπορείτε να φτιάξετε ένα τραπεζάκι για το καθιστικό σας.

Οργανώστε τα αιθέρια έλαιά σας

Εκτός από τα κοσμήματα υπάρχουν και άλλα προσωπικά είδη που ταιριάζουν απόλυτα σε ένα συρτάρι, όπως τα αιθέρια έλαια. Ταξινομήστε τα μπουκαλάκια βάσει χρώματος. Επίσης, μπορείτε να αποθηκεύσετε μια συλλογή από βερνίκι νυχιών ή κραγιόν.

Μετατρεψτε το σε εργο τέχνης

Επιλέξτε ανάμεσα σε τέσσερα ή πέντε χρώματα που ταιριάζουν στην διακόσμηση του σπιτιού σας και τοποθετήστε τυχαία κάθε κομμάτι αφού τα κόψετε στο μέγεθος της κάθε θήκης χωρίς να χρησιμοποιήσετε κόλλα. Αυτό σας επιτρέπει να αλλάξετε την όψη εάν το βαρεθείτε.

Ιδέες για να μετατρέψετε ένα συρτάρι σε έργο τέχνης:
Κάντε ντεκουπάζ ένα χάρτη στο πίσω μέρος των θηκών και τοποθετήστε αντικείμενα από τα ταξίδια σας.
Κόψτε διάφορες φωτογραφίες για να τις τοποθετήσετε στο πίσω μέρος κάθε θήκης για να δημιουργήσετε ένα μεγάλο κολάζ φωτογραφίας.
Βάψτε το πίσω μέρος με χρώμα ombre.
Χρησιμοποιήστε κομμάτια scrabble και γράψτε ένα μήνυμα με λέξεις διάσπαρτες σε διάφορες θήκες.

Κρεμάστε το σε ένα δωμάτιο χειροτεχνίας

Τα συρτάρια αρχικά χρησιμοποιήθηκαν για αποθήκευση, οπότε γιατί να μην σας βοηθήσουν να οργανώσετε το δωμάτιο χειροτεχνίας/χόμπι. Υπάρχει μια ποικιλία από μικροσκοπικά αντικείμενα που χωρούν μέσα στις θήκες και δεν θα πέσουν απαραιτήτως αν κρεμάσετε το συρτάρι στον τοίχο όπως χάντρες, κουμπιά, τέμπερες και αυτοκόλλητες διακοσμητικές ταινίες.

Ή κρεμάστε στον τοίχο σε ένα παιδικό δωμάτιο

Αυτή η ιδέα συρταριού μπορεί να γίνει μια λειτουργική αποθήκευση για τα παιχνίδια. Η άλλη επιλογή είναι να δημιουργήσετε μια βιτρίνα χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι άθραυστου γυαλιού ή πλεξιγκλάς έτσι ώστε τα παιδιά σας να μην έχουν πρόσβαση στις μινιατούρες.
Ιδέες για βιτρίνες παιχνιδιών:
Φιγούρες δράσης
Ζωάκια
Μεταλλικά αυτοκίνητα
Μικρά φλυτζάνια και πιατάκια
Μικρές φιγούρες lego

Δημιουργήστε ένα ντουλάπι με αξιοπερίεργα αντικείμενα

Μετατρέψτε το συρτάρι σε μια διασκεδαστική περιπέτεια για τα παιδιά σας τοποθετώντας διάφορα αξιοπερίεργα αντικείμενα. Αυτή η ιδέα εμπνέεται από το βιβλίο Cabinet of Curiosities: Συλλέγοντας και κατανοώντας τα θαύματα του φυσικού κόσμου.

Το βιβλίο εξηγεί πώς η επιστήμη ταξινομεί αντικείμενα και διδάσκει στα παιδιά τι να κάνει με τα δείγματα που βρίσκουν. Αυτό που είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικό με το βιβλίο είναι ότι διδάσκει τα παιδιά πώς να δημιουργήσουν το δικό τους ντουλάπι διατηρώντας πράγματα όπως κελύφη καβουριών, αυγά κοκκινολαίμη και ακόμη και είδη αράχνης.
Αυτή η ιδέα δεν περιορίζεται στα παιδιά. Συλλέξτε μικροσκοπικά αντικείμενα στα ταξίδια σας και δημιουργήστε το δικό σας καταπληκτικό ντουλάπι.

Φτιάξε ράφια με τα παλιά συρτάρια σου

πηγή φωτό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Καλλιτέχνης Δημιουργεί Γλυπτά από Ανακυκλώσιμα Μαχαιροπίρουνα

Καλλιτέχνης Δημιουργεί Γλυπτά από Ανακυκλώσιμα Μαχαιροπίρουνα

Πως να Φτιάξετε ένα Παπιέ-Μασέ Αμπαζούρ - ΒΙΝΤΕΟ

Πως να Φτιάξετε ένα Παπιέ-Μασέ Αμπαζούρ – ΒΙΝΤΕΟ