in , , ,

7 Συνηθισμένοι Τρόποι για να Κρατήσετε ένα Παιδί που Μπορεί να Γίνουν Επικίνδυνοι

Σύμφωνα με μια μελέτη, οι μητέρες που κρατούν τα παιδιά τους κατάσαρκα βιώνουν λιγότερο άγχος.

7 Συνηθισμένοι Τρόποι για να Κρατήσετε ένα Παιδί που Μπορεί να Γίνουν Επικίνδυνοι

Οπότε είναι πολύ σημαντικό το πώς κρατάτε το παιδί, καθώς πολλές από τους συνηθισμένους τρόπους μπορούν να βλάψουν την υγεία ενός μωρού.

Μην κρατάτε ένα μωρό από τις μασχάλες του

Όταν κρατάτε ένα μωρό, είναι σημαντικό να υποστηρίξετε το κεφάλι του. Τα νεογνά δεν έχουν αναπτυγμένους μυς στο λαιμό. Θα μπορούσαν να κινήσουν ξαφνικά το κεφάλι τους, πράγμα που θα μπορούσε να δυσκολέψει την αναπνοή και να προκαλέσει τραυματισμό στο λαιμό. Δεν θα μπορέσουν να στηρίξουν το κεφάλι τους μόνα τους μέχρι να είναι τουλάχιστον 4-6 μηνών.

Κρατώντας σωστά ένα μωρό σε ένα μάρσιππο

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μάρσιπο, αλλά το κύριο πράγμα είναι ότι πρέπει να ξέρετε πώς να τον χρησιμοποιήσετε. Είναι απαραίτητο τα πόδια του μωρού να στηρίζονται και να κρατούνται με τον ίδιο τρόπο που η μητέρα κρατά το μωρό. Έτσι, η σπονδυλική στήλη δεν κινδυνεύει να υποστεί κάποια βλάβη. Διαφορετικά, αν τα πόδια του παιδιού κρέμονται, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές ασθένειες του ισχίου όπως δυσπλασία ή εξάρθρωση.

Μην κρατάτε το κεφάλι του μωρού στον ώμο σας

Εάν κρατάτε το στήθος του μωρού σας στο στήθος, τότε θα πρέπει να δώσετε προσοχή στη θέση του προσώπου. Θα πρέπει να είναι πάνω από τον ώμο. Εάν το πρόσωπο του παιδιού κρέμεται από τον ώμο σας, μπορεί να δυσκολέψει την αναπνοή του. Επίσης, μέρος των ρούχων σας μπορεί να μπει στο στόμα τους.

Να αλλάζετε πλευρά

Είναι απαραίτητο να αλλάζετε πλευρές όταν κρατάτε το παιδί σας. Όπως είπαμε νωρίτερα, ο λαιμός του μωρού είναι αδύναμος. Έτσι είναι σημαντικό οι μύες να αναπτυχθούν και στις δύο πλευρές. Διαφορετικά, οι μύες μπορεί να αναπτυχθούν δυσανάλογα και το παιδί να έχει προβλήματα με το να γυρίσει το κεφάλι. Παιδί: Μην βάζετε τα πλαστικά ταπερ σε μικροκύματα και πλυντήριο πιάτων

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Κρατάτε την πλάτη τους

Δεν πρέπει να κρατάτε το παιδί μόνο από τους γλουτούς και το κεφάλι. Πρώτον, υπάρχει ο κίνδυνος να πέσει το παιδί. Και δεύτερον, η σπονδυλική στήλη είναι υπερφορτωμένη λόγω της έλλειψης κατάλληλης στήριξης της πλάτης. Έτσι, είναι απαραίτητο να κρατάτε την πλάτη του παιδιού με το ένα χέρι και το κεφάλι του με το άλλο.

Μην κρατάτε ένα μωρό με το πρόσωπο προς τα έξω

Δεν είναι καλό να κρατάτε ένα μωρό με το πρόσωπο προς τα έξω καθώς είναι δύσκολο να το ελέγξετε. Επίσης, δημιουργεί πίεση στην σπονδυλική στήλη και στα πόδια του.

Μην τραβάτε ή αιωρείται ένα παιδί από τα χέρια του

Αυτό μπορεί να προκαλέσει εξάρθρωση αγκώνα. Αυτό σημαίνει ότι το οστό του αγκώνα είναι μερικώς μετατοπισμένο στην άρθρωση. Αυτή η κατάσταση είναι συχνή σε παιδιά ηλικίας έως 5 ετών και ακόμα και μικρή έλξη του άνω άκρου μπορεί να καταλήξει σε πόνο και αδυναμία κάποιων κινήσεων του αγκώνα..

Δείτε ακόμα
Περισσότερα κατοικίδια, λιγότερες παιδικές αλλεργίες
Ηλίας Μάστορας: Ο Έλληνας που φτιάχνει μπάλες που κουδουνίζουν για τυφλά παιδιά

πηγή φωτό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

20 κομψά χτενίσματα και κουρέματα για να φαίνονται πυκνότερα τα μαλλιά σας

15 Αλήθειες για τη ΧΗΜΙΚΗ ΙΣΙΩΤΙΚΗ Μαλλιών