in , ,

Rustic Διακόσμηση. Μάθετε τα σημεία που πρέπει να προσέξετε

Τι είναι η rustic διακόσμηση;

Η Wallndesign μας προτείνει πολύ χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την ρουστίκ διακόσμηση.

Όταν αναφερόμαστε σε rustic διακόσμηση, τότε πρέπει να έχουμε υπόψιν ότι πρόκειται για οτιδήποτε σχετίζεται με φυσικά υλικά. Από τους τοίχους μέχρι τα μικροαντικείμενα και τα έπιπλα.  Ας ξεκαθαρίσουμε ότι rustic στα αγγλικά σημαίνει “αγροτικό”.

Rustic Διακόσμηση. Μάθετε τα σημεία που πρέπει να προσέξετε
Rustic Διακόσμηση. Μάθετε τα σημεία που πρέπει να προσέξετε

Αυτό αυτομάτως μας δίνει την αίσθηση ότι η διακόσμηση έχει στοιχεία από αγροτόσπιτα του προηγούμενου αιώνα, καθώς οι αδρές επιφάνειες και τα αγνά, ανεπεξέργαστα υλικά έχουν την τιμητική τους. Ένα τέτοιο στυλ αποπνέει μία φιλική, ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα που τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει μεγάλο κοινό στον χώρο της διακόσμησης. Το rustic interior συναντάται σε κατοικίες, σε χώρους εστίασης (όπως εστιατόρια και Cafe Bar), σε παραδοσιακούς ξενώνες αλλά και τα τελευταία χρόνια σε καταστήματα ειδών υγιεινής διατροφής ή βιολογικών προϊόντων.

Η χρωματική παλέτα αυτού του στυλ είναι τα γήινα χρώματα και κυρίως οι αποχρώσεις του καφέ. Το rustic αγαπάει τις “άγριες” υφές και απομακρύνεται από οτιδήποτε ραφιναρισμένο και γυαλιστερό. Τα φυσικά υλικά που έχουν την τιμητική τους σε ένα τέτοιο στυλ διακόσμησης είναι τα εξής:

  • Ξύλο
  • Δέρμα
  • Πέτρα
  • Άγριο μέταλλο (που δεν έχει υποστεί επεξεργασία)
  • Πατιναρισμένες επιφάνειες

Η rustic διακόσμηση έχει πάντα μία σύνδεση με το παρελθόν και συνήθως ένα αντικείνο αντίκα συμπληρώνει υπέροχα το σύνολο του χώρου. Παρόλα αυτά μπορούμε εύκολα να προσθέσουμε έναν πιο μοντέρνο αέρα όπως για παράδειγμα οι κουρτίνες που θα διαλέξουμε ή μικρά διακοσμητικά αντικείμενα που μπορούν να έχουν μία διακριτική αλλά περισσότερο ανάλαφρη παρουσία στον χώρο.

Πώς να πετύχετε την rustic διακόσμηση

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Για να καταφέρετε ένα ωραίο rustic αποτέλεσμα στον χώρο σας τα βήματα είναι πάρα πολύ απλά και εύκολα. Παρακάτω σας δίνουμε εύκολες και έξυπνες λύσεις για να δημιουργήσετε μία ζεστή rustic ατμόσφαιρα.

  • Διάλεξε μία ταπετσαρία σε στυλ φυσικού υλικού όπως ξύλο ή πέτρα.
  • Τοποθέτησε ξύλινο δάπεδο. Αν ήδη έχεις ξύλινο δάπεδο μπορείς απλά να το φρεσκάρεις. Αν όχι δοκίμασε να βάλεις laminate που είναι πολύ πιο οικονομικό, εύκολο στην τοποθέτηση και υπάρχει σε τεράστια ποικιλία σχεδίων.
  • Προσπάθησε να αποφύγεις υπερβολικά μοντέρνα, φουτουριστικά αντικείμενα που δεν ταιριάζουν σε μία rustic ατμόσφαιρα.
  • Προτίμησε διακοσμητικά αντικείμενα από ξύλο.
  • Προτίμησε το δέρμα και το ξύλο σε μικρές προσθήκες επίπλων (π.χ. σκαμπώ).
  • Μην ξεχνάς ότι η χρωματική σου παλέτα περιορίζεται στα γήινα χρώματα όπως αποχρώσεις του καφέ, μπεζ, κρεμ, υπόλευκο, χρώματα του χαλκού ή της σκουριάς. Σε καμία περίπτωση δε επιλέγουμε έντονα ή φλούο χρώματα καθώς ένας τέτοιος συνδυασμός είναι πολύ δύσκολο να πετύχει.
  • Χρησιμοποίησε λινά υφάσματα και χοντρά σχοινιά ή σπάγγους για να δέσεις τις κουρτίνες σου.
 Πώς να πετύχετε την rustic διακόσμηση
Πώς να πετύχετε την rustic διακόσμηση

Extra Tip:

Η rustic ατμόσφαιρα αγαπάει πολύ τα τοπία και το “παλιό”. Διάλεξε έναν πίνακα με ανάλογη θεματολογία και τοποθέτησέ τον σε κυρίαρχη θέση. Παρακάτω σου δίνουμε ιδέες για να διαλέξεις:

rustic διακόσμηση

wallndesign

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ μέσα σε λίγες μέρες το μπουφάν αξίας 37€ του μικρού Άρτσι, γιου του Πρίγκηπα Χάρι και της Μέγκαν!

ΜΟΔΑ: Πώς μπορούμε να φορέσουμε το φουλάρι, την πασμίνα και το κασκόλ! 25 τρόποι [ΒΙΝΤΕΟ]