in , , , ,

ΝΤΟΥΛΑΠΑ: Πώς να Απαλλαγείτε από τα Περιττά Ρούχα

Οι κυρίες έχουν πάντα ντουλάπες γεμάτα ρούχα. Αλλά, μερικές φορές, μπορεί να διαπιστώσετε ότι δεν υπάρχει τίποτα να φορέσετε για μια συγκεκριμένη περίσταση, ακόμη και αν η ντουλάπα είναι γεμάτη. Όταν συμβεί αυτό, η λογική λύση είναι να αγοράσετε νέα ρούχα. Ωστόσο, αυτή δεν είναι πραγματικά η σωστή απόφαση.

ΝΤΟΥΛΑΠΑ: Πώς να Απαλλαγείτε από τα Περιττά Ρούχα
ΝΤΟΥΛΑΠΑ: Πώς να Απαλλαγείτε από τα Περιττά Ρούχα

Προσπαθήστε να σκεφτείτε ήρεμα για ένα δευτερόλεπτο. Η ντουλάπα σας είναι γεμάτη από ρούχα, αλλά δεν μπορείτε να επιλέξετε κάποιο. Αυτό καθιστά αρκετά σαφές ότι το πρόβλημα έγκειται στα ρούχα που έχετε ήδη. Η αλήθεια είναι ότι έχετε πολύ περισσότερα ρούχα στην ντουλάπα σας από ό, τι είναι απαραίτητο. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε καινούργια αλλά να απαλλαγείτε από τα περιττά. Πώς να οργανώσετε εύκολα την ντουλάπα σας βήμα-βήμα

Θυμηθείτε ότι πρέπει να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας, αλλιώς το πρόβλημα θα παραμείνει. Ρίξτε μια ματιά στις κατηγορίες παρακάτω και σημειώστε ποια ρούχα στην ντουλάπα σας ταιριάζουν ώστε να τα ξεφορτωθείτε.

Ίδιο είδος ένδυσης

Είναι κοινό να έχετε τον ίδιο τύπο ρούχων στην ντουλάπα σας. Αυτό είναι καλό για τα εσώρουχα, αλλά για τα ρούχα είναι σοβαρό πρόβλημα. Για παράδειγμα, εάν έχετε στην ντουλάπα σας έξι ρούχα που έχουν το ίδιο μοτίβο και χρώμα με μικρές διαφορές.

Επιλέξτε τα και βάλτε τα δίπλα-δίπλα μαζί. Τώρα προσέξτε. Προσπαθήστε να θυμηθείτε πότε αγοράσατε αυτά τα ρούχα και για ποια περίσταση. Γιατί αγοράσατε τόσα πολλά; Μήπως στις εκπτώσεις για παράδειγμα; Τέλος πάντων, δείτε αν έχετε ένα αγαπημένο μεταξύ τους. Τώρα έρχεται το δύσκολο κομμάτι. Πρέπει να επιλέξετε 1 ή το πολύ δύο από αυτήν την ομάδα. Αυτό είναι σκληρό, αλλά στο τέλος θα έχετε την ιδανική ντουλάπα.

Ρούχα που δεν έχετε φορέσει ποτέ

Όλοι μας έχουμε ρούχα που δεν φορέσαμε ποτέ ή ίσως μία ή δύο φορές. Πρέπει να φτιάξετε μια λίστα με αυτά τα ρούχα. Προσπαθήστε να θυμηθείτε γιατί τα αγοράσατε. Ίσως ήταν για ένα συγκεκριμένο γεγονός; Για παράδειγμα, το νυφικό σας ανήκει σε αυτή την κατηγορία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το ξεφορτωθείτε. Ωστόσο, τα ρούχα που θα μπορούσαν να φορεθούν σε πολλές περιπτώσεις, αλλά δεν το κάνατε, είναι σίγουρα μια καλή επιλογή. 7 πράγματα μπορείς να διώξεις τώρα από την ντουλάπα σου και να την βάλεις σε τάξη

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Άνετα σπιτικά ρούχα

Όλοι έχουμε ρούχα που φοράμε μόνο στο σπίτι μας και ποτέ έξω. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν πολύχρωμα πουκάμισα ή παντελόνια, υπερμεγέθη πουκάμισα κλπ. Προφανώς, από τη στιγμή που τα φοράτε στο σπίτι, σε κανέναν δεν πέφτει λόγος. Ωστόσο, να θυμάστε ότι αυτό είναι φόρτωμα στην ντουλάπα σας. Εκτός αυτού, οι μελέτες δείχνουν ότι το πώς βλέπουμε τους εαυτούς μας στον καθρέφτη επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την προσωπικότητα και την ζωή μας.

Μερικοί άνθρωποι λένε ότι αυτά τα ρούχα είναι εξαιρετικά άνετα, αλλά σκέφτονται για μια στιγμή. Θέλετε μόνο να φοράτε κάτι άνετο ή κάτι που και εσείς φαίνεστε καλά; Κάντε μια λίστα με τα ρούχα που είναι παλιά και σκισμένα, έχουν κηλίδες ώστε να τα πετάξετε πλέον.

Ρούχα που κάποτε αγαπήσετε, αλλά τώρα μισείτε

Όλοι φορέσαμε ρούχα που αγαπήσαμε αλλά στην πορεία τα μισήσαμε. Πρέπει να δημιουργήσετε μια λίστα με όλα αυτά τα ρούχα και να προσπαθήσετε να απαντήσετε στις ακόλουθες ερωτήσεις;

Τι συνέβη; Γιατί δεν τα φοράτε πια; Γιατί τα αγαπήσατε με την πρώτη ματιά;

Ρούχα που δεν σας χωράν πλέον

Ίσως τα αγοράσατε όταν ήσασταν νέοι ή λεπτοί. Ίσως φαινόταν τόσο όμορφα που δεν μπορέσατε να αντισταθείτε στην αγορά τους. Ωστόσο, αυτά συμβάλλουν στο πρόβλημα της ντουλάπας σας.

Καταρτίστε μια λίστα με αυτά τα ρούχα και καταγράψτε τα προβλήματά τους ξεχωριστά. Αυτά που είναι πολύ μικρά ή πολύ μεγάλα πρέπει να αφαιρεθούν αμέσως. Μπορείτε αν θέλετε να κρατήσετε ρούχα που είναι ελαφρώς υπερμεγέθεις ή λίγο μικρότερα, αλλά εάν πρέπει να χάσετε πολύ βάρος για να χωρέσετε σε αυτά, απλά ξεφορτωθείτε.

Ρούχα που δεν επιδιορθώνονται

Υπάρχουν ρούχα που έχουν σκιστεί, φθαρεί και καταστραφεί. Μερικές φορές μπορείτε να τα επιδιορθώστε, π.χ. αν λείπει ένα κουμπί. Ωστόσο, αν η ζημιά είναι ανεπανόρθωτη, έχει έρθει η ώρα να τα αποχαιρετήσετε.

Συμπληρωματικά ρούχα

Υπάρχουν ρούχα που δεν ταιριάζουν σε καμία από τις παραπάνω έξι κατηγορίες, τα οποία δεν φοράτε. Κατατάσσονται ως συμπληρωτικά. Ίσως το πουκάμισο που αγοράσατε λόγω μιας τεράστιας έκπτωσης ή το κοντομάνικο που οι φίλοι σας σας αναγκάσαν να αγοράσετε. Τέλος πάντων, επειδή ποτέ δεν θα τα φορέσετε και δεν έχουν καμία συναισθηματική αξία, προσπαθήστε να τα ξεφορτωθείτε το συντομότερο δυνατό.

Μετά από αυτή τη σκληρή δουλειά, κοιτάξτε τη ντουλάπα σας. Θα περιέχει πολύ λιγότερα ρούχα , αλλά θυμηθείτε ότι ήταν ο κύριος στόχος μας να την ελαφρύνουμε. Από τώρα και στο εξής, δεν θα έχετε καμία δυσκολία να επιλέξετε ποιο ρούχο θα φορέσετε για οποιοδήποτε γεγονός, και αυτό θα μειώσει το άγχος σας πάρα πολύ.

Δείτε επίσης
Σπίτια διασήμων: Η Αθηνά Οικονομάκου μας Δείχνει την Ντουλάπα του Σπιτιού της!
«Πώς θα Αλλάξω την Πρόσοψη στην Ντουλάπα Χωρίς να τη Βάψω;»

πηγή φωτό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Είσαι άνω των 40; Ποιο είναι τo ιδανικό κούρεμα ανάλογα με το πρόσωπο σου

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΠΑΛΙΑΣ ΝΤΟΥΛΑΠΑΣ: 18 Ιδέες για Παλιές Ξύλινες Ντουλάπες