Στις αρχές του 20ου αιώνα για να καταφέρουν οι Μανιάτισσες να φροντίζουν τα σπίτια τους και τα χωράφια τους λόγω φτώχειας και της έλλειψη κρέατος δημιούργησαν τις χειροποίητες “τσουχτές” γεύμα πλούσιο σε άμυλο και πρωτεΐνη για να καταφέρνουν τις δύσκολες χειρωνακτικές εργασίες.
Θεωρούνταν πιάτο πολυτελείας για τις αγροτικές περιοχές της Μάνης. Η παράδοση συνεχίστηκε και το απολαμβάνουμε και στις μέρες μας…
Μια συνταγή από το μέλος Karolina Mega και την ομάδα στο Facebook “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”, όπου μπορείτε πολύ εύκολα με ένα κλικ να γίνετε μέλη.
Δείτε ακόμα Τούρτα μακαρονάδα! Θα τη λατρέψετε!
1 πακέτο μακαρόνια νο5
4 αυγά
Βούτυρο αγελάδας
Πιπέρι-αλάτι
Μυζήθρα ξερή (τριμμένη)
Δείτε ακόμα Μακαρόνια με τυριά και μπέικον σε φόρμα
Το να έχετε ένα καθαρό σπίτι δεν είναι εύκολο, ακόμη και με όλα τα προϊόντα… Read More
Για μερικούς ανθρώπους, η κουζίνα είναι το αγαπημένο μέρος του σπιτιού, ενώ άλλοι προτιμούν να… Read More
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την επιθυμία να σπάσετε ένα σπυράκι τη στιγμή που θα… Read More
Όχι μόνο μοντέρνα, αλλά και πολλά γνωστά είδη παπουτσιών συχνά αποδεικνύονται μη πρακτικά. Η αγορά… Read More
Το πρωί, πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να σηκωθούν από το κρεβάτι. Ειδικά αν πάνε στη δουλειά… Read More
Για τη διατήρηση της υγείας μας, είναι απαραίτητο να απολυμαίνουμε τα προϊόντα. Ωστόσο, δεν χρειάζεται… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα