in , ,

Τα πραγματικά πρόσωπα πίσω από πασίγνωστα logos

Ο θείος Σαμ, ο τύπος του ΝΒΑ και ο Ζορό έχουν γίνει πασίγνωστοι σε όλο τον κόσμο. Αλλά δεν είναι μόνο τα γνωστά πρόσωπα. Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτά και άλλα διάσημα εικονίδια που μας έχουν επηρεάσει και να δούμε σε ποιον βασίζονταν και πού είναι σήμερα.

1. Naomi Parker Fraley και Rosie the Riveter

Αυτή η αφίσα αναγνωρίζεται σε όλο τον κόσμο. Η Rosie the Riveter είναι μια πολιτιστική εικόνα του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, που αντιπροσωπεύει τις γυναίκες που εργάζονταν σε εργοστάσια και ναυπηγεία. Το πραγματικό πρόσωπο σε αυτή την αφίσα δεν ήταν γνωστό μέχρι το 2011, όταν τελικά είπε την ιστορία της.

Η Naomi Parker Fraley εργάστηκε σε ένα αμερικανικό εργοστάσιο κατά τη διάρκεια του πολέμου και ποτέ δεν περίμενε να γίνει μια τέτοια έμπνευση για τόσους πολλούς ανθρώπους.

Ενώ εργαζόταν σε μια γραμμή συναρμολόγησης αεροσκαφών, φωτογραφήθηκε λειτουργώντας μια μηχανή. Η Fraley φορούσε το κόκκινο μαντήλι της. Και αυτό έγινε ένα ισχυρό σύμβολο!

2. Ο Σάμιουελ Ουίλσον και ο Θείος Σαμ

Ο αμερικανικός θείος Σαμ είναι ένα σύμβολο του πατριωτισμού και μια προσωποποίηση της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο θρύλος λέει ότι ο πραγματικός άνθρωπος ονομαζόταν Samuel Wilson και ήταν ένας συσκευαστής κρέατος από τη Νέα Υόρκη.

Η αρχική αφίσα βασίστηκε σε μια αφίσα του Λόρδου Kitchener από το Ηνωμένο Βασίλειο και χρησιμοποιήθηκε για στρατολόγηση στρατιωτών κατά τη διάρκεια του Α ‘Παγκοσμίου Πολέμου και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

3. Helen Kane και Betty Boop

Οι άνθρωποι από όλο τον κόσμο γνωρίζουν πιθανώς αυτόν τον ήρωα! Η Betty Boop είναι ένας χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων που δημιουργήθηκε από τον Max Fleischer και μια ομάδα εμψυχωτών. Ήταν αρχικά μια καρικατούρα της Έλεν Καν.

Τον Μάιο του 1932, η Helen Kane κατέθεσε αγωγή 250.000 δολαρίων κατά της Max Fleischer και της Paramount Publix Corporation για την εκμετάλλευση της προσωπικότητας και της εικόνας της για την καρικατούρα.

Δείτε επίσης: 9 Περίεργα Πράγματα που Απαγορεύονται ανά τον Κόσμο

5. Joaquin Murrieta και Zorro

Ο χαρακτήρας Zorro συσχετίζεται συχνότερα με τον ιστορικό χαρακτήρα Joaquin Murrieta. Ονομάζεται επίσης ο Robin Hood της Δύσης.

Ο Joaquin Murrieta έγινε διάσημος παράνομος στην Καλιφόρνια τη δεκαετία του 1850. Η πολιτεία της Καλιφόρνια πρόσφερε μια ανταμοιβή ύψους 5.000 δολαρίων για τον Joaquin “νεκρό ή ζωντανό”. Αναφέρθηκε ότι σκοτώθηκε το 1853, αλλά οι ειδήσεις για το θάνατό του αμφισβητήθηκαν και οι μύθοι για την επιβίωσή του παρέμειναν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

5. Kyle Craven και Bad Luck Brian

Ο Bad Luck Brian είναι ένας Αμερικανός -διασημότητα στο διαδίκτυο που είναι γνωστός για μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στο Reddit το 2012. Γρήγορα έγινε δημοφιλές meme του Διαδικτύου.

Το πραγματικό όνομα αυτού του τύπου είναι ο Kyle Craven. Τον Οκτώβριο του 2018, ο Craven έκανε κάποιες διαφημίσεις για τον McDonald’s με το χαρακτήρα Bad Luck Brian.

6. Το logo των Wendy’s και η Μελίντα Τόμας

Η Melinda Thomas είναι η κόρη και το τέταρτο παιδί του αμερικανικού επιχειρηματία, Dave Thomas, ο οποίος ήταν ο ιδρυτής της αλυσίδας fast food Wendy’s. Ήταν πρωτότυπο για τη μασκότ της μάρκας. Σήμερα η Melinda Thomas είναι εκπρόσωπος των Wendyς.

Δείτε επίσης: 10 απο τα πιο πρωτότυπα και περίεργα μαξιλάρια που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο!

7. Το logo του ΝΒΑ και ο Τζέρι Γουέστ

Ήταν το 1969 όταν ο Alan Siegel σχεδίασε το λογότυπο για το NBA το οποίο χρησιμοποιείται σήμερα. Πολλοί από μας δεν γνωρίζουν ότι η έμπνευση για αυτή την εικόνα ήταν η σιλουέτα του θρυλικού Jerry West, βασισμένου σε μια φωτογραφία του Wen Roberts.

8. Ο Joker και ο Conrad Veidt

Ο Τζόκερ εμφανίστηκε το 1940 και δημιουργήθηκε από τους Bill Finger, Bob Kane και Jerry Robinson. Υπήρξε πολλή συζήτηση για αυτόν τον χαρακτήρα.

Οι εκδοχές του Finger, του Kane και του Robinson αναγνωρίζουν ότι ο Finger παρήγαγε μια εικόνα του ηθοποιού Conrad Veidt που έπαιξε τον Gwynplaine, έναν άνθρωπο με ένα παραμορφωμένο πρόσωπο και ένα διαρκές χαμόγελο στην ταινία του 1928 Ο άνθρωπος που γελάει. Το βλέμμα του έγινε έμπνευση για την εμφάνιση του Τζόκερ.

9. Ο Ronald McDonald και ο Willard Scott

Αρχικά, η εικόνα του Ronald McDonald δημιουργήθηκε από τον ηθοποιό Willard Scott. Έκανε το ρόλο ενός κλόουν τακτικά από το 1963 έως το 1966 για το franchise McDonald’s στην Ουάσινγκτον.

Αργότερα ο Scott έγραψε στο βιβλίο του τη χαρά της ζωής ότι δημιούργησε αρχικά τον χαρακτήρα Ronald McDonald στο αίτημα της αλυσίδας εστιατορίων fast-food.

10. Iron Man και Howard Hughes

Ο ήρωας Tony Stark, επίσης γνωστός ως Iron Man, εμπνεύστηκε από τον Howard Hughes, ο οποίος ήταν ένας εκκεντρικός εφευρέτης και τυχοδιώκτης. Ο Stan Lee αναγνώρισε ειλικρινά ότι μοντελοποίησε την εικόνα του Tony μετά τον Hughes.

Και δεν ήταν μόνο η εμφάνισή του, αλλά και ο διαφορετικός τρόπος ζωής και η προσωπικότητα του Howard Hughes ήταν επίσης μια έμπνευση. Επιπλέον, το όνομα του πατέρα του Stark είναι Howard.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Μαίρη Φρέση

Written by Μαίρη Φρέση

Είμαι η Μαίρη, ανήσυχο πνεύμα, πάντα ψάχνω να βρω ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί. Έχω σπουδάσει Φιλολογία και Marketing και αρθρογραφώ επαγγελματικά σε ηλεκτρονικά περιοδικά και blogs.

Πώς να βάψεις τα ντουλάπια κουζίνας

O σωστός τρόπος για να βάψετε τα ντουλάπια της κουζίνας

22 τρόποι να χρησιμοποιήσετε παλιά δοχεία φαγητού