in , ,

6 δύσκολες φάσεις που αν τις περάσετε με το σύντροφό σας, μάλλον θα είστε μαζί για πάντα

φάσεις που δείχνουν ότι είσαστε το ιδανικό ταίρι

Ένας υγιής γάμος δεν είναι δώρο, αλλά η δική μας επιλογή και σκληρή δουλειά με τον εαυτό μας. Όλοι έχουν προβλήματα και παρανοήσεις στη σχέση τους. Μερικές φορές αισθάνεσαι σαν να είναι πιο εύκολο να το εγκαταλείψεις. Ενώ αυτό μπορεί να είναι αλήθεια, είναι μεγαλύτερη πρόκληση να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε όλες τις φάσεις. Αλλά αν επιλέξατε να είστε μαζί παρά τις δυσκολίες, μπορείτε να αποκτήσετε μια σχέση ζωής.

1. Κριτική

Δεν μπορεί κανείς να δεχτεί εύκολα την κριτική, αλλά όταν είναι πολύ ευθύς και μας θυμίζει μια επίθεση, μπορεί να γίνει ένα τεράστιο πρόβλημα, ειδικά μεταξύ των συντρόφων.

Ο Δρ John Gottman γράφει στο βιβλίο του “Οι τέσσερις ιππείς της αποκάλυψης” όταν ασκείτε κριτική στον σύζυγό σας, προσπαθείτε να πείτε ότι υπάρχει κάτι λάθος μαζί του. Χρησιμοποιώντας λέξεις όπως “πάντα” ή “εσύ ποτέ” είναι πολύ συνηθισμένες και δεν οδηγούν σε θετικό αποτέλεσμα. Το πιο πιθανό είναι ότι ο σύντροφός σας θα αρχίσει να αμύνεται.

Το φάρμακο είναι να πούμε το παράπονό μας και να μην κάνουμε άμεσες επιθέσεις στην προσωπικότητά του συντρόφου μας.

2. Αντίσταση και αδιαφορία

Οι περισσότεροι από εμάς έχουν βιώσει πιθανώς μια στιγμή όπου ο σύντροφός μας έχει αρχίσει να χτίζει έναν τοίχο και δεν θέλει να μιλήσει ή να λύσει ένα πρόβλημα. Φαίνεται ότι δεν νοιάζεται καθόλου και απλά σας αγνοεί.

Ο Δρ John Gottman λέει ότι το 80% των ανδρών είναι έτσι. Φαίνεται ότι δεν νοιάζεται, αλλά στην πραγματικότητα, το κάνει πραγματικά. Είναι σημαντικό να μάθετε πώς μπορείτε να εντοπίσετε τα σημάδια του πότε ο σύζυγός σας είναι συναισθηματικά συγκλονισμένος και να μην τα πιέσετε.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Εάν το πρόβλημα πρέπει να συζητηθεί, είναι πάντα καλύτερο να επιλέξετε την κατάλληλη στιγμή όταν είστε πιο ήρεμοι.

3. Όταν μας ελκύει κάποιος άλλος

Αυτό μπορεί να μην είναι εύκολο να το δεχτείτε, αλλά το 70% των γυναικών στις σχέσεις παραδέχονται ότι έχουν λοξοκοιτάξει. Η έλξη είναι μια φυσιολογική αίσθηση και δεν σημαίνει ότι πρόκειται να απατήσουν.

Το σημαντικό είναι να μην δράσεις σε αυτά τα συναισθήματα και να είστε εντελώς συνειδητοί σε αυτό που κάνετε. Μην κλείνετε τον εαυτό σας από τον σύντροφό σας μόνο και μόνο επειδή έχετε σύγχυση αυτή τη στιγμή. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί πειρασμοί στη ζωή σας, αλλά η εμπιστοσύνη είναι ένα από τα πιο πολύτιμα πράγματα σε μια σχέση.

Δείτε επίσης: Να τι κάνει η αγάπη στο σώμα μας σύμφωνα με την επιστήμη

4. Περιφρόνηση

Η περιφρόνηση προέρχεται από την ηθική υπεροχή. Μπορεί να είναι σαρκασμός, γύρισμα των ματιών και εχθρικό χιούμορ και είναι πάντα καταστροφικό για οποιαδήποτε σχέση.

Πρέπει να μάθετε πώς να εκφράζετε εκτίμηση και ευγνωμοσύνη. Είναι σαν ένας καθρέφτης. Όσο πιο θετικές αισθάνεστε, τόσο λιγότερο εκφράζετε περιφρόνηση.

Είναι δύσκολο να το δείτε στον εαυτό σας, αλλά αξίζει τον κόπο. Ο σύντροφός σας πρέπει να δει και να ακούσει ότι δείχνετε αγάπη, όχι μόνο νεύρα.

5. Έκρηξη

Τα παιδιά, η οικονομική κρίση, τα τοξικά μέλη της οικογένειας και όλα αυτά τα πράγματα μπορούν να σας οδηγήσουν στην τρέλα και έτσι φτάνετε σε μια έκρηξη. Δεν θέλετε να κάνετε τίποτα παρά να φύγετε. Αυτό το στάδιο μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή στη σχέση.

Μην ξεχνάτε ποτέ ότι οι προκλήσεις αποτελούν μέρος της ζωής μας και ότι είναι όλα προσωρινά. Εάν μπορείτε να διαχειριστείτε τους πιο δύσκολους χρόνους μαζί, η σύνδεσή σας θα αυξηθεί. Ο γάμος δεν είναι μόνο για να μοιραστείτε τη χαρά και την ευτυχία, αλλά και για να μοιραστείτε τα προβλήματα.

6. Αποδοχή και συγχώρεση

via

Αυτό είναι το στάδιο στο οποίο καταλαβαίνουμε τελικά το γεγονός ότι ποτέ δεν πρόκειται να λύσουμε προβλήματα με τον ίδιο τρόπο που τα λύναμε παλιά και πρέπει να δεχτούμε έναν πιο ειρηνικό τρόπο ζωής. Όλοι έχουν τους δικούς τους τρόπους: μερικοί μιλάνε με στενούς φίλους και οικογένεια, άλλοι διαβάζουν βιβλία αυτοβοήθειας.

Τώρα είμαστε έτοιμοι να συγχωρήσουμε τους συζύγους μας για το πείσμα τους. Η αποδοχή του καλού με το κακό μας φέρνει σε ένα νέο επίπεδο. Οι καβγάδες συμβαίνουν λιγότερο συχνά και διαπιστώνουμε ότι δεν είμαστε πλέον τόσο συναισθηματικοί.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Μαίρη Φρέση

Written by Μαίρη Φρέση

Είμαι η Μαίρη, ανήσυχο πνεύμα, πάντα ψάχνω να βρω ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί. Έχω σπουδάσει Φιλολογία και Marketing και αρθρογραφώ επαγγελματικά σε ηλεκτρονικά περιοδικά και blogs.

Βραδινός ύπνος: Πόσες ώρες πρέπει να κοιμόμαστε καθημερινά, σύμφωνα με την ηλικία μας

διακοσμητικές μπάλες από σπάγκο και κόλλα

DIY διακοσμητικές μπάλες από κλωστή και κόλλα