in , , , , ,

14 κόλπα για να αφαιρέσετε δύσκολους λεκέδες μια και καλή

Man with hyperhidrosis sweating very badly under armpit in blue shirt, isolated on grey

Αγαπάμε τη σοκολάτα, τον καφέ και το κρασί, εκτός από το όταν λεκιάζουν τα ρούχα μας. Τότε, είναι σχεδόν αδύνατο να απαλλαγείτε από αυτούς και το αγαπημένο σας ρούχο καταστρέφεται. Την επόμενη φορά, μην πανικοβάλλεστε: οι λεκέδες μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν χρησιμοποιώντας προϊόντα καθημερινής χρήσης

1. Λεκέδες από ιδρώτα

Τι θα χρειαστείτε:

1 φλιτζάνι ξύδι

1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα

1 κουταλιά της σούπας αλάτι

1 κουταλιά της σούπας υπεροξείδιο του υδρογόνου

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Τι πρέπει να κάνεις:

Βάλε το πουκάμισο σε ένα μπολ και βυθίστε το σε ξύδι και 2 φλιτζάνια ζεστό νερό για 30 λεπτά. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε τα υπόλοιπα συστατικά μέχρι να γίνει μια πάστα. Πάρτε το πουκάμισο από το διάλυμα ξιδιού-νερού και στηρίξτε το σε μια πετσέτα. Εφαρμόστε την πάστα στην λεκιασμένη περιοχή και αφήστε την να λειτουργήσει για 25 λεπτά. Πλύνετε το διάλυμα και ρίξτε το πουκάμισο στο πλυντήριο.

2. Κίτρινοι και γκρι λεκέδες από μαξιλάρια καναπέ

Τι θα χρειαστείτε:

1 μέρος σκόνη πλυντηρίου

1 μέρος λευκαντικό

½ μερίδα βορικού οξέος νατρίου ή βόρακα

Τι πρέπει να κάνεις:

Τοποθετήστε τα μαξιλάρια στο εσωτερικό του πλυντηρίου. Ανακατέψτε όλα τα συστατικά και ρίξτε τα μέσα επίσης. Ξεκινήστε το πλυντήριο σας επιλέγοντας θερμοκρασία νερού τουλάχιστον 40 ° C και επιπλέον πλύσιμο. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα σε ράφι σε καλά αεριζόμενο δωμάτιο ή κρεμάστε τα μέχρι να στεγνώσουν.

3. Λεκέδες από λάδι

Tι θα χρειαστείτε:

Χαρτοπετσέτες

Σκόνη ρούχων για μωρά ή αλεύρι

Απορρυπαντικό πλύσης πιάτων

Νερό

Τι πρέπει να κάνεις:

Αφαιρέστε το πολύ λάδι με την χαρτοπετσέτα. Προσθέστε μια ποσότητα σκόνης ή αλευριού πάνω στο λεκέ και αφήστε το να απορροφήσει το λάδι για περίπου μία ώρα. Αφαιρέστε το πλεονάζον αλεύρι και εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα απορρυπαντικού πιάτων και νερού στο λεκέ. Τρίψτε απαλά και βάλτε για πλύσιμο ως συνήθως.

Δείτε επίσης: Πώς να αφαιρέσετε τους λεκέδες από ιδρώτα και αποσμητικό

4. Λεκέδες από το στρώμα

Τι θα χρειαστείτε:

1 μέρος μαγειρική σόδα

1 μέρος απορρυπαντικού

Μια βούρτσα

Ένα σουρωτήρι

1 φλιτζάνι υπεροξειδίου του υδρογόνου

Τι πρέπει να κάνεις:

Σκουπίστε την επιφάνεια του στρώματος. Κοσκινίστε τη σόδα στο στρώμα και τρίψτε απαλά χρησιμοποιώντας μια βούρτσα. Αφήστε το να καθίσει για 15 λεπτά. Τώρα θα επικεντρωθούμε στους λεκέδες. Αναμίξτε 1 φλιτζάνι υπεροξείδιο του υδρογόνου και 10 ml υγρού σαπουνιού σε μια φιάλη ψεκασμού (χρησιμοποιήστε το μείγμα αμέσως μετά την παρασκευή). Ανακινήστε το μπουκάλι δυνατά και ψεκάστε το στρώμα στην περιοχή που έχει λεκιασθεί. Αφήστε το να καθίσει στο στρώμα για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε την περιοχή με καθαρό νερό και στεγνώστε.

5. Λεκές από κρασί

Τι θα χρειαστείτε:

Βραστό νερό

αλάτι

Μαγειρική σόδα

Ένα κομμάτι ύφασμα

Τι πρέπει να κάνεις:

Μη χάσετε χρόνο. Το κρασί λειτουργεί γρήγορα. Κατ ‘αρχάς, μουλιάστε το λεκέ,  μην το τρίβετε επειδή αυτό θα το κάνει απλώς να εξαπλωθεί. Στη συνέχεια προσθέστε βραστό νερό στο λεκέ, αυτό θα διασπάσει τα μόρια του κρασιού, καθιστώντας το πιο εύκολο να καθαρίσετε. Εφαρμόστε προσεκτικά ένα μείγμα μαγειρικής σόδας και αλατιού στο λεκέ και αφήστε το να καθίσει όλη τη νύχτα. Αφαιρέστε το μείγμα και ξεπλύνετε την περιοχή με καθαρό νερό.

6. Σημάδια από κέτσαπ

View this post on Instagram

I swear I’m an adult… #ketchupstain

A post shared by Kris Hill (@morningamnesia) on

Τι θα χρειαστείτε:

Ενα μαχαίρι

Σαπούνι για τα πιάτα

λευκό ξύδι

Τι πρέπει να κάνεις:

Τρίψτε τα απολείμματα της κέτσαπ με ένα μαχαίρι. Καλύψτε την περιοχή με σαπούνι πιάτων και στη συνέχεια προσθέστε λευκό ξύδι στην κορυφή. Αφήστε το να καθίσει για 10 λεπτά και ξεπλύνετε κάτω από το νερό της βρύσης, μέχρι να είναι πεντακάθαρο.

7. Λεκές από κραγιόν

Τι θα χρειαστείτε:

Λακ

Ένα υγρό πανί

Τι πρέπει να κάνεις:

Φυσικά ψεκάστε με λακ σε όλη την περιοχή και αφήστε το να λειτουργήσει για περίπου 10 λεπτά. Καθαρίστε την περιοχή καθαρίζοντάς την με ένα υγρό πανί. Στη συνέχεια, πλύντε το όπως θα κάνατε κανονικά για να απαλλαγείτε από τυχόν υπολείμματα λεκέδων και σπρέι μαλλιών.

8. Λεκέδες καφέ

Τι θα χρειαστείτε:

Κρύο νερό

Υγρό σαπούνι πιάτων

Τι πρέπει να κάνεις:

Για φρέσκους λεκέδες από καφέ, τρέξτε κρύο νερό μέσα από το πίσω μέρος του λεκέ μέχρι το νερό που τρέχει μέσα από το ύφασμα είναι απολύτως καθαρό. Αν αυτό δεν συμβαίνει, δοκιμάστε να προσθέσετε σαπούνι υγρού πιάτου αναμειγμένο με λίγο κρύο νερό στο λεκέ και τρίψτε απαλά το ύφασμα. Αφήστε το να καθίσει για μισή ώρα και τρίψτε το προσεκτικά ξανά. Ξεπλύνετε με κρύο νερό.

9. Λεκές από μελάνι

Τι θα χρειαστείτε:

Λακ

Χαρτοπετσέτες ή ένα πανί

Τι πρέπει να κάνεις:

Εάν δεν έχετε σπρέι μαλλιών στο σπίτι, αυτό σίγουρα θα σας πείσει να αγοράσετε μερικά. Αν το στυλό σας αφήνει ένα σημάδι μελάνης στο πουκάμισό σας, καλύψτε το γενναιόδωρα με σπρέι μαλλιών και αφήστε το να καθίσει για 10 λεπτά. Αφαιρέστε το λεκέ με μια χαρτοπετσέτα ή ένα κομμάτι ύφασμα και ξεπλύνετε όπως συνήθως.

Δείτε επίσης: Ποιο είναι το αντικείμενο που μπορεί να αφαιρέσει λιπαρούς λεκέδες και κοστίζει κάτω από ένα ευρώ!

10. Λεκέδες σοκολάτας

Chocolate Ice Cream Stain!

Τι θα χρειαστείτε:

Ενα μαχαίρι

Γάλα

Κρύο νερό

Υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων

Τι πρέπει να κάνεις:

Ξύστε τη σοκολάτα με τη βοήθεια ενός μαχαιριού. Ρίχνουμε γάλα  και περιμένουμε 5 λεπτά. Βάλτε την περιοχή κάτω από κρύο νερό και τρίψτε την με τα δάχτυλά σας. Τέλος, καλύψτε το σημείο με υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων και βάλτε το στο πλυντήριο.

11. Λεκέδες από γρασίδι

Τι θα χρειαστείτε:

Ξύδι

Τι πρέπει να κάνεις:

Εφαρμόστε ξίδι στο λερωμένη περιοχή. Τρίψτε απαλά και αφήστε το να καθίσει για 10 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε όπως θα κάνατε κανονικά.

12. Λεκές από μέικ απ

Τι θα χρειαστείτε:

Μπατονέτες

Οινόπνευμα

Τι πρέπει να κάνεις:

Πάρτε μερικές μπατονέτες και βρέξτε με οινόπνευμα. Τρίψτε απαλά τη λεκέ μέχρι να εξαφανιστεί.

13. Λεκές από αίμα

Τι θα χρειαστείτε:

Κρύο νερό

αλάτι

Υπεροξείδιο του υδρογόνου

Τι πρέπει να κάνεις:

Ανακατέψτε το επιτραπέζιο αλάτι και το νερό σε ένα μπολ. Αφήστε το στο λεκέ για 10 λεπτά. Ξεπλύνετε και προσθέστε υπεροξείδιο του υδρογόνου στις κηλίδες. Αφήστε το να καθίσει για 5 λεπτά και να πλύνετε ως συνήθως.

14. Λεκές από μουστάρδα

Mustard Stained T

Τι θα χρειαστείτε:

Ενα μαχαίρι

Σαπούνι για τα πιάτα

λευκό ξύδι

Τι πρέπει να κάνεις:

Ξύστε όλο το λεκέ με ένα μαχαίρι. Καλύψτε την περιοχή με σαπούνι πιάτων και προσθέστε λευκό ξύδι στην κορυφή. Αφήστε να κάνει  δουλειά  για περίπου 10 λεπτά και ξεπλύνετε κάτω από το νερό της βρύσης.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Μαίρη Φρέση

Written by Μαίρη Φρέση

Είμαι η Μαίρη, ανήσυχο πνεύμα, πάντα ψάχνω να βρω ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί. Έχω σπουδάσει Φιλολογία και Marketing και αρθρογραφώ επαγγελματικά σε ηλεκτρονικά περιοδικά και blogs.

Ποιες Ηλεκτρικές Συσκευές Καίνε Περισσότερο Ρεύμα & Πώς θα Μειώσεις τα Έξοδα;

Σκυλόσπιτο και πως να το φτιάξετε εύκολα με Σχεδιάγραμμα