in , , , , , , ,

12+1 χρήσεις της βρεφικής πούδρας (ταλκ) που δεν ήξερες

Αν κοιτάξετε προσεκτικά γύρω σας, πιθανότατα θα δείτε χιλιάδες διαφορετικά πράγματα που έχετε χρησιμοποιήσει μόνο μία φορά ή πιθανότατα να πετάξετε. Τα περισσότερα από τα καθημερινά προϊόντα μας έχουν πολλές διαφορετικές χρήσεις. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σπρέι για να προστατέψετε τα δερμάτινα παπούτσια, τα κέλυφος των αυγών σας για να λευκαίνουν τα ρούχα σας και την πούδρα για πολύ περισσότερα από την απλή φρεσκάδα του μωρού! Παρακάτω είναι μερικές χρήσιμες συμβουλές και κόλπα.

1.Λιπαρά μαλλιά

Μερικές φορές απλά δεν έχετε χρόνο να λούσετε τα μαλλιά σας. Αλλά η έξοδος με λιπαρά μαλλιά μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητική. Απλά, πασπαλίζετε λίγη βρεφική πούδρα στη ρίζα των μαλλιών σας πριν πάτε για ύπνο και θα απορροφήσει το πλεόνασμα λιπαρότητας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Όταν ξυπνήσετε το επόμενο πρωί, απλά χτενίστε τα μαλλιά σας κανονικά.

2. Πούδρα για το πρόσωπο

Καλύψτε το πρόσωπό σας πριν εφαρμόσετε το μακιγιάζ. Η βρεφική πούδρα λειτουργεί σαν βάση και βοηθά το μακιγιάζ σας να μείνει. Μπορείτε να αντικαταστήσετε εντελώς τη δαπανηρή συμβατική πούδρα με το ταλκ, βλέποντας όπως ουσιαστικά έχει την ίδια λειτουργία και αφήνει την επιδερμίδα σας ματ.

3.Για μετά το ξύρισμα

Το ταλκ κάνει επίσηςκαι για afterssave. Κάποιοι μπορεί να λένε να σταματήσουν το ξύρισμα εντελώς για να αποφευχθεί ο ερεθισμός του δέρματος, αλλά το ταλκ μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της υγρασίας του δέρματός σας και να καταπραΰνει κάθε ερυθρότητα που προέρχεται από το ξυράφι.

Δείτε επίσης: Ένα τρομερό κολπάκι για σταματήσει η αιμορραγία από το ξύρισμα!

4. Επιμήκυνση για τις βλεφαρίδες

Για να επιμηκύνετε τις βλεφαρίδες σας, εφαρμόστε μια βασική στρώση μάσκαρα και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα για να εφαρμόσετε ένα στρώμα ταλκ στις βλεφαρίδες σας πριν εφαρμόσετε ένα τελικό στρώμα της μάσκαρας. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

5. Γέμισμα φρυδιών

Κάποιες γυναίκες έχουν εξαιρετικά λεπτά φρύδια. Για να εξασφαλίσετε ότι το πρόσωπό σας έχει ένα αξιόλογο πλαίσιο, βουρτσίστε με λίγο ταλκ τα φρύδια σας πριν από την εφαρμογή μολυβιού για τα φρύδια. Τα φρύδια σας θα καταλήξουν να φαίνονται γερά και υγιή.

Δείτε επίσης: Δείτε πιο είναι το καλύτερο φυσικό αποσμητικό!

6.Βάση κραγιόν

Το ταλκ μπορεί να βελτιώσει τη σταθερότητα του κραγιόν. Αφού εφαρμόσετε ένα στρώμα χρώματος, πάρτε ένα χαρτομάντηλο και βάλτε το πάνω από τα χείλη σας, βουρτσίστε ένα στρώμα ταλκ πάνω στο χαρτομάντηλο και στη συνέχεια εφαρμόστε ένα δεύτερο στρώμα χρώματος στα χείλη σας. Voila – τα χείλη σας θα φαίνονται λαμπρά μέχρι το επόμενο φιλί σας και πέρα!

7. Απαλύνει τον πόνο της αποτρίχωσης

Η αποτρίχωση μπορεί να είναι εξαιρετικά οδυνηρή. Ειδικά όταν επιπλέον κομμάτια κεριού παραμένουν κολλημένα στο δέρμα σας. Για να διευκολύνετε τον πόνο, εφαρμόστε ταλκ στο δέρμα σας προτού να κερίσετε. Η σκόνη εμποδίζει το κερί να κολλήσει στο δέρμα σας, αλλά εξακολουθεί να του επιτρέπει να συλλάβει και να αφαιρέσει κάθε τρίχα.

8. Εμποδίζει την αιμορραγία

Αν πασπαλίζετε ταλκ σε μικρές περικοπές και γρατζουνιές, σφραγίζει την πληγή και μπορεί να βοηθήσει να σταματήσει η αιμορραγία.

9. Αποτρέπει το ξεφλούδισμα των ποδιών

Φορώντας καλσόν μπορεί μερικές φορές να αισθάνεστε σαν να σας γίνεται ένα μασάζ με μια συρμάτινη βούρτσα. Αν βρεθείτε με αυτό το πρόβλημα, απλώστε ταλκ στα πόδια σας πριν ντυθείτε για να ελαχιστοποιήσετε το άβολο τρίψιμο.

10. Αποσμητικό ποδιών

Τα νέα παπούτσια και οι φουσκάλες πηγαίνουν πακέτο. Για να γλιτώσετε τον πόνο, εφαρμόστε ταλκ στα πόδια σας και στα παπούτσια σας. Αυτό θα βοηθήσει όχι μόνο να μειωθεί η τριβή, αλλά και να απορροφήσει επιπλέον υγρασία. Πείτε αντίο σε οδυνηρές φουσκάλες και δύσοσμα πόδια!

11. Αίσθηση δροσιάς

Ψεκάστε ταλκ στα σεντόνια σας τις καλοκαιρινές βραδιές. Θα σας δροσίσει, ακόμα και χωρίς κλιματισμό.

12. Ιδανικό για την ακμή

Το ταλκ είναι επίσης ένα χρήσιμο τέχνασμα για την καταπολέμηση των σπυριών. Οι απορροφητικές ιδιότητες ρυθμίζουν τα έλαια προσώπου και δρουν για να καταπραΰνουν το δέρμα.

13. Αντί για αποσμητικό

Το ταλκ είναι επίσης μια μεγάλη εναλλακτική λύση για το αποσμητικό. Είναι εγγυημένο χωρίς αλουμίνιο και έχει μια ασυναγώνιστη τιμή.

φωτ.: healthhacks

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Μαίρη Φρέση

Written by Μαίρη Φρέση

Είμαι η Μαίρη, ανήσυχο πνεύμα, πάντα ψάχνω να βρω ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί. Έχω σπουδάσει Φιλολογία και Marketing και αρθρογραφώ επαγγελματικά σε ηλεκτρονικά περιοδικά και blogs.

10 πράγματα που οι έξυπνοι άνθρωποι κάνουν διαφορετικά

Πώς να φτιάξετε επιτοίχια γλάστρα από θαλασσόξυλο