Έχεις αγοράσει ή σου έχουν κάνει δώρο ένα σούπερ σετ με μαχαίρια αλλά δεν ξέρεις που χρησιμεύει το καθένα;
Εμείς θα σου δείξουμε τις χρήσεις των βασικότερων μαχαιριών που χρειάζεσαι στην κουζίνα σου για να δημιουργήσεις υπέροχες συνταγές σαν πραγματικός σεφ!
Μαχαίρι του σεφ
Το μαχαίρι του σεφ έχει φαρδιά λεπίδα που στενεύει στην άκρη. Αρχικά, το χρησιμοποιούσαν για να κόβουν τα μεγάλα κομμάτια κρέατος. Πλέον, χρησιμοποιείται και για κρέας και για λαχανικά και είναι από τα βασικότερα μαχαίρια που πρέπει να έχεις στην κουζίνα σου.
Μαχαίρι για φιλετάρισμα
Ιδανικό για μικρότερα κομμάτια κρέατος αλλά και για φιλετάρισμα ψαριού.
Δείτε επίσης: 12 έξυπνα κόλπα κουζίνας που ξέρουν μόνο οι επαγγελματίες
Μαχαίρι του ψωμιού
To ιδανικό μαχαίρι για το ψωμί. Είναι μακρόστενο με δοντάκια στις άκρες για να μη θρυμματίζετε το ψωμί καθώς το κόβουμε.
Ψαλίδι
Αν και δεν το χρησιμοποιούμε συχνά, μάλλον θα έπρεπε να το κάνουμε. Όπως φαίνεται και από τις εικόνες έχει πολλές χρήσεις που μπορούν να κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη.
Μπαλτάς
Ένα από τα συνηθισμένα φονικά όπλα του κινηματογράφου! Είναι ιδανικός για να κόβεις κρέας με κόκαλο. Δεν είναι ιδιαίτερα εύχρηστος και σίγουρα δεν είναι το πιο απαραίτητο μαχαίρι της κουζίνας σου!!