in , , ,

Γλυκό ψυγείου με ξινόκρεμα και ζελέ από πολτό φρούτων

Ένα διαφορετικό και πολύ δροσερό γλυκό ψυγείου με ξινόκρεμα και ζελέ από πολτό φρούτων. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:

  • 250γρ. ξινόκρεμα (sour cream, πωλείται και στα super market) *
  • φράουλες, μούρα και βατόμουρα
  • 1 φακ. ζελατίνη 20 γρ.
  • 1 φακελάκι ζελέ φράουλα σε σκόνη

*τρόπος-express για να φτιάξετε τι δική σας sour cream: με πλήρη κρέμα γάλακτος και χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε 150 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρη με το χυμό ενός λεμονιού. Μ’ αυτό τον τρόπο η κρέμα πήζει άμεσα και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε αμέσως. Αλλιώς σκεπάστε το μπολ και αφήστε το εκτός ψυγείου για 4-6 ώρες.

Δείτε επίσης: 20 εκπληκτικές χρήσεις για τις φλούδες φρούτων και λαχανικών!

Τρόπος παρασκευής:

Για την ξινόκρεμα

Λιώνετε 1 φακ. ζελατίνη σε 150 γρ. νερό, το προσθέτετε στην ξινόκρεμα μαζί με όσα κομμάτια φρούτων θέλετε και το βάζετε στο ψυγείο για λίγη ώρα.

Για το ζελέ

Λιώνουμε τα φρούτα που έχουμε επιλέξει στο multi να γίνουν πολτός. Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε το ζελέ σε σκόνη και από την ποσότητα του νερού που λέει η συσκευασία βάζουμε τη μισή ποσότητα. Το υπόλοιπο συμπληρώνουμε με τον πολτό που φτιάξαμε. Αν θέλουμε προσθέτουμε και κομμάτια φρούτων.

Τοποθετούμε το ζελέ σε ένα μπωλ ή ποτήρι ή φόρμα, αναλόγως πώς θέλουμε να σερβίρουμε, και το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει. Μόλις πήξει, βάζουμε από πάνω την ξινόκρεμα και ξαναπαγώνουμε. Σε δυο ώρες είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

φωτ.: vkusnogotovym

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Μαίρη Φρέση

Written by Μαίρη Φρέση

Είμαι η Μαίρη, ανήσυχο πνεύμα, πάντα ψάχνω να βρω ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί. Έχω σπουδάσει Φιλολογία και Marketing και αρθρογραφώ επαγγελματικά σε ηλεκτρονικά περιοδικά και blogs.

Πώς να αφαιρέσετε τους λεκέδες από ιδρώτα και αποσμητικό

44 προτάσεις για να διαλέξετε την ιδανική τραπεζαρία – έπιπλα τραπεζαρίας!