in , , ,

Πώς να φτιάξετε διακοσμητικά λουλούδια από γύψο και με φυσικά φυτά και με υφασμάτινα

Διακοσμητικά λουλούδια από γύψο και με φυσικά φυτά και με υφασμάτινα

Από τις πιο εντυπωσιακές κατασκευές που μπορεί να κάνει κάποιος και θα λέγαμε και σχετικά εύκολη αφού ουσιαστικά ο γύψος θα κάνει όλη τη δουλειά. Εσείς πρέπει να δώσετε προσοχή στις λεπτομέρειες και σίγουρα θα έχετε ένα όμορφο αποτέλεσμα.

Θα χρειστείτε:

Υφασμάτινα λουλούδια (όχι πλαστικά) και φυσικά λουλούδια εάν προτιμάτε, απλά είναι πιο δύσκολα λίγο στο δούλεμα.
Καλλιτεχνικό γύψο
λαδόκολλα
χρώματα σε σπρέι εάν δεν θέλετε να τα αφήσετε τα λουλούδια σας λευκά. Ο γύψος όταν στεγνώσει γίνεται ολόλευκος και είναι πολύ όμορφος.
χρυσό χρώμα σμάλτου πο θα βρείτε σε είδη χεροτεχνίας εάν θέλετε να κάνετε περιγράμματα στα ροδοπέταλα όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες

Πρετοιμασία και εκτέλεση

Ετοιμάστε το μείγμα του γύψου σύμφωνα με τη δοσολογία και τις οδηγίες της συσκευασίας. Θέλει καλό ανακάτεμα για να διαλυθεί ο γύψος. Βουτήξτε ένα ένα τα λουλούδια σας μέσα για 1-2 λεπτά μέχρι να καλυφθεί το καθένα εντελώς και στη συνέχεια βγάλτε τα και τοποθετήστε τα επάνω στη λαδόκολλα. Προσοχή έχετε περίπου 5-10 λεπτά πριν σκληρύνει ο γύψος, οπότε διορθώστε και τοποθετήστε τα πέταλα όπως σας αρέσει μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα γιατί μετά δεν θα μπορείτε. Προσέξτε τα χέρια σας να μην αφαίρεσουν το στρώμα γύψου από το λουλούδι.

Διαβάστε επίσης Πώς να φτιάξουμε μοναδικά Γλυπτά με σκλήρυνση υφάσματος (Powertex)

ideasandinspirationsfrombfchawaii

Διαβάστε επίσης Πώς να φτιάξετε Υποκατάστατα Πολυμερικού Πηλού με υλικά που έχετε στο σπίτι! 4 είδη πηλού!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Παρόλο που το λευκό χρώμα του γύψου όταν στεγνώνει είναι από μόνο πανέμορφο, μπορείτε να βάψετε τα λουλούδια σας με σπρέι και έτσι θα καλυφθούν και τυχόν κενά που έχουν μείνει από το γύψο. Αφού στεγνώσει το χρώμα περάστε τις άκρες και τα νευρα των φύλλων με το χρυσό χρώμα σμάλτου. Στο τέλος η όψη είναι υπέροχη και μοιάζει με αληθινή πορσελάνη.

Εάν θέλετε με τα λουλούδια σας να διακοσμήσετε αντικείμενα όπως καθρεφτες, κουτάκια, κηροπήγια και οποιοδήποτε άλλο διακοσμητικό, αφού στεγνώσουν κολλήστε τα με μια δυνατή εποξική κόλλα ή με πιστόλι σιλικόνης.

Διαβάστε επίσης Πώς φτιάχνουμε καλούπια απο σιλικόνη σε χρόνο μηδέν! Για πολλές χρήσεις.

Τι έχετε να πείτε; Δεν είναι εκληκτική κατασκευή; Για το δικό σας σπίτι αλλά και για δωράκι στους αγαπημένους σας.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.3 / 5. Αξιολογήσεις: 6

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

10 υπέροχοι τρόποι να φτιάξετε τα μαλλιά σας όταν βιάζεστε και δεν έχετε χρόνο

Φτιάξε προτζέκτορα για κινητό από κουτί παπουτσιών μόνο με 1€!