Πτι φουρ (βουτήματα)
Λαχταριστά πτι φουρ με σοκολάτα από τον Τάσο Αντωνίου. Εκπληκτική συνταγή για βουτήματα πτι φουρ, αφράτα, γευστικά και εύκολα.
Υλικά:
- 250 γρ. / 1 φλιτζ. και 2 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 180 γρ. / 1½ φλιτζ. ζάχαρη άχνη
- 2 αυγά μεγάλα
- 1 κ.γλ. βανιλλίνη
- 330 γρ. / 3 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη διακόσμηση:
- 125 γρ. / ¾ φλιτζ. κουβερτούρα λιωμένη
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C και στρώνουμε σε δύο ρηχά ταψιά χαρτί ψησίματος.
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και τα χτυπάμε με το φτερό στη μεσαία ταχύτητα. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη.
- Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα ρίχνουμε το αλεύρι σε τρεις δόσεις, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη. Όταν ενσωματωθούν τα υλικά, με τη βοήθεια μιας μαρίζ γεμίζουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής στην οποία έχουμε στερεώσει από πριν κατσαρή ή ίσια μύτη με χοντρή τρύπα.
- Στη λαμαρίνα του φούρνου στρώνουμε λαδόκολλα. Φτιάχνουμε με τη σακούλα πάνω στη λαδόκολλα μακρόστενα ή στρογγυλά κομμάτια ζύμης. Αφήνουμε απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν όταν φουσκώσουν στο ψήσιμο.
- Ψήνουμε τα πτι φουρ στον φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά, ώστε να ροδίσουν οι άκρες τους αλλά όχι να ροδοκοκκινίσει ολόκληρη η επιφάνειά τους.
- Αφού ψηθούν, τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν. Κατόπιν τα βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα μέχρι τη μέση περίπου και τα ακουμπάμε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν. Για να διατηρηθούν μαλακά, διατηρούμε τα πτι φουρ σε μεταλλικό ή πορσελάνινο σκεύος.
via mamapeinao
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Ακολούθησε το Toftiaxa.gr στο facebook
Ακολουθήσε το Toftiaxa.gr στο Google News
Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!