Τα πιο εύκολα και αφράτα πτι φουρ (Συνταγή του παππού μας)
500 γρ αλεύρι
250 γρ βούτυρο
200 γρ άχνη ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
10 γρ μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
Μαρμελάδα της επιλογής σας
100 γρ σοκολάτα
Οδηγίες
Αναμειγνύουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με την ζάχαρη.
Όταν ενσωματωθεί πλήρως προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Τέλος βάζουμε το μπέικιν, τις βανίλιες, το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
Την βάζουμε σε κορνέ και κάνουμε κουλουράκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
Όταν κρυώσουν παίρνουμε δυάδες και στην μέση απλώνουμε σφιχτή μαρμελάδα.
Βουτάμε την μία πλευρά στην λιωμένη σοκολάτα και διακοσμούμε με τρούφα ή ινδοκάρυδο.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Δείτε το Βίντεο
via foodaholics
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Ακολούθησε το Toftiaxa.gr στο facebook
Ακολουθήσε το Toftiaxa.gr στο Google News
Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!