Όταν αναφερόμαστε σε ντόνατς συχνά αναφερόμαστε στη γλυκιά εκδοχή. Μαλακή ζύμη γεμισμένη με κρέμα ή με σοκολάτα. Σε αυτή τη συνταγή θα δούμε την αλμυρή εκδοχή της. Ντόνατς γεμιστά με με τυριά και αλλαντικά. Η ζυμή θα παρασκευαστεί με αλεύρι, πατάτες, λάδι, μαγιά και αυγά και θα γεμίσει με τυριά, αλλαντικά ή λουκάνικα. Θα τηγανιστούν σε άφθονο σπορέλαιο ή ακόμα και στον φούρνο. Ιδανικά για πάρτυ και μπουφέ.
Προετοιμασία
Πατάτες 500 γρ.
Αλεύρι τύπου 00 500 γρ.
Μαγιά 1/2 φακελάκι
Αυγά 2
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας
Αλάτι 2 κουταλάκια του γλυκού
Ζαμπόν 200 γρ.
Τυρί της αρεσκείας σας 150 γρ.
Αλεύρι τύπου 00 500 γρ.
Μαγιά 1/2 φακελάκι
Αυγά 2
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας
Αλάτι 2 κουταλάκια του γλυκού
Ζαμπόν 200 γρ.
Τυρί της αρεσκείας σας 150 γρ.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Προετοιμασία
Δείτε επίσης – Γεμιστά Ντόνατς Κράπφεν!
Πλένουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους.
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και λιώνουμε τις πατάτες με ένα πιρούνι. Σε ένα μπολ βάζουμε τον πουρέ πατάτας, το αλεύρι, τα αυγά, το λάδι και τη μαγιά. Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη.
Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί. Μετά από τον απαραίτητο χρόνο, ανοίγουμε τη ζύμη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Κόβουμε με τη βοήθεια ενός στρογγυλού κουπάτ. Με κουπάτ διαμέτρου 8 εκ. βγαίνουν περίπου 20 ντόνατς. Τοποθετούμε τυρί και ζαμπόν μέσα σε κάθε κύκλο και στη συνέχεια καλύπτουμε με ένα άλλο άδειο κομμάτι ζύμης. Κλείνουμε τις άκρες καλά και κάνουμε μπαλάκι. Τηγανίζουμε σε άφθονο καυτό λάδι μέχρι να ροδοκοκκινήσουν. Οταν τα βγάλετε από το λάδι τοποθετήστε επάνω σε χαρτί κουζίνας. Είναι έτοιμα για σερβίρισμα!
Εάν προτιμάτε να τα ψήσετε στο φούρνο , μόλις τα προετοιμάσετε, τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Δείτε επίσης – Τα Ντόνατς Φούρνου Που «Ρίχνουν» Το Διαδίκτυο
Η γέμιση μπορεί να αποτελείται από τυριά και αλλαντικά της αρεσκείας σας αλλά και από μαγειρεμένο κιμά ή λαχανικά με τυρί. Η επιλογή είναι δική σας!
cucina.fanpage
cucina.fanpage
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Ακολούθησε το Toftiaxa.gr στο facebook
Ακολουθήσε το Toftiaxa.gr στο Google News
Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!