in , , ,

Πόσο συχνά πρέπει να ξυριζόμαστε σύμφωνα με τους δερματολόγους;

Όλα όσα πρέπει να προσέξουμε

Το αιώνιο πρόβλημα που βασανίζει όλες τις γυναίκες ήδη από την αρχή της εφηβείας τους, δεν είναι άλλο από τις τρίχες. Και όταν λέμε τρίχες, εννοούμε εκείνες στα πόδια, στο μπικίνι, στις μασχάλες και στην κοιλιά που έχουν βαλθεί να κάνουν κυρίως τις καλοκαιρινές μας μέρες, δύσκολες και σαφώς πιο κουραστικές. Το αιώνιο πρόβλημα λοιπόν, συνοδεύεται και από ένα αιώνιο ερώτημα: «Πόσο συχνά επιτρέπεται να ξυριζόμαστε;».


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Σύμφωνα με την άποψη των δερματολόγων, δεν υπάρχει πρόβλημα να ξυρίζουμε την περιοχή του μπικίνι, τα πόδια και τις μασχάλες κάθε μέρα, αν αυτό κρίνεται απαραίτητο. Ωστόσο, σημαντική προϋπόθεση αποτελεί το γεγονός, να γίνεται με σωστό τρόπο δηλαδή με το να ξυρίζουμε τις τρίχες μας προς μια κατεύθυνση και χωρίς να τραυματίζουμε το δέρμα μας. Δεν αποτελεί κάτι το ανθυγιεινό ή βλαβερό για το δέρμα μας.
Υπάρχει μόνο μια παράμετρος που όλες πρέπει να προσέξουμε. Αν στα πόδια μας υπάρχουν ανοιχτές πληγές ή γρατζουνιές πρέπει να αποφεύγουμε να ξυρίζουμε τα συγκεκριμένα σημεία καθώς ενδέχεται να μολυνθούν ή να μεγαλώσουν οι πληγές.

Βέβαια, για να είναι το ξύρισμα ασφαλές για το δέρμα σας υπάρχουν κάποια tips που πρέπει αυστηρά να τηρήσουμε.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Αρχικά, δεν δανείζουμε ούτε μοιραζόμαστε τα ξυραφάκια μας με φίλες ή ακόμα και με την αδερφή μας διότι είναι πολύ πιθανό να μεταφερθούν μικρόβια. Προκειμένου να μην τραυματίσουμε το δέρμα μας, καλό θα ήταν να ξυρίζουμε τα πόδια μας μαζί με σαπούνι ή να χρησιμοποιούμε μια κρέμα ξυρίσματος κατάλληλη για τις ανάγκες τις επιδερμίδας μας. Μετά το ξύρισμα, πέρα από την ενυδατική σας κρέμα, λίγες σταγόνες από έλαιο καρύδας θα μαλακώσουν και θα ενυδατώσουν τις περιοχές που χρησιμοποιήσατε το ξυράφι.

Last but not least, θυμόμαστε να αντικαθιστούμε το ξυραφάκι μας μια φορά την εβδομάδα και να το φυλάμε σε ένα καθαρό μέρος μακριά από την ανεπιθύμητη σκόνη.
via gynaikamagazine

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

DIY: Φτιάξτε τη δική σας ανθοδέσμη γάμου σε χρόνο… dt!

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζεις τα ντουλάπια στην κουζίνα σου;