Τραγανοί αφράτοι πεντανόστιμοι Ντοματοκεφτέδες από την γιαγιά !!!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Υλικά
1/2 κιλό ντομάτες ώριμες λίγο
αλεύρι για όλες τις χρήσεις-ποσότητα τόση όση να στέκεται το μείγμα στο κουτάλι περίπου 8 κουτ σούπας
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
10 κλωνιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
10 φύλλα φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
7 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ.σούπας νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα προτιμώ καλαμποκέλαιο
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κυβάκια.
Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και το κρεμμύδι.
Τα ρίχνουμε όλα μαζί σε μπολ και προσθέτουμε αλάτι πιπέρι μπέικιν νερό και ανακατεύουμε καλά.
Αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε ένα πηχτό χυλό να στέκεται στο κουτάλι .
Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι το οποίο πρέπει να είνναι αρκετό μέχρι την μέση περίπου του τηγανιού.
Παίρνουμε κουταλιές μόλις ζεσταθεί και ρίχνουμε αραιά τον έναν από τον άλλον στο τηγάνι .
Περιμένουμε να πάρουν χρώμα από την μία μεριά και προσεκτικά με σπατουλίτσα γυενάμε από την άλλη πλευρά.
Οταν τους βγάζουμε τους αφήνουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και μετά τους εξαφανίζουμε !!!!!!