in , , , , ,

Πώς θα βγάλεις το λεκέ που αφήνει η γλάστρα στη βεράντα -Ευκολα κι αποτελεσματικά

Αγαπάμε τα λουλούδια όχι απλά γιατί γεμίζουν με χρώμα την άλλοτε αδιάφορη βεράντα μας, αλλά και γιατί έχουν θετική επίδραση στην συναισθηματική μας υγεία, κάνοντας μας πιο ευτυχισμένους, δίνοντας μας το αίσθημα της ικανοποίησης, βελτιώνοντας τη διάθεσή μας, καταπολεμώντας το άγχος και το στες, ακόμα και την κατάθλιψη, τόσο με την όμορφη εικόνα τους όσο και με το ιδιαίτερο άρωμά τους.

Κι ενώ μπορούμε να διακοσμήσουμε τη βεράντα μας με δεκάδες διαφορετικά είδη από αυτά και να ανανεώσουμε την αισθητική της, για να την κάνουμε πιο φιλική, ευχάριστη και «αισιόδοξη», τα λουλούδια που φυτεύουμε στις γλάστρες μπορούν να κάνουν μια μεγάλη ζημιά: να αφήσουν ενοχλητικούς κι επίμονους λεκέδες επάνω στα πλακάκια της βεράντας.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Φυσικά και δεν φταίνε αυτά από μόνα τους, έχουμε βάλει εμείς το χεράκι μας, γιατί συνηθίζουμε να τα ποτίζουμε υπερβολικά, με αποτέλεσμα το νερό που βγαίνει στο πλαστικό «πιατάκι» να ξεχειλίζει.

Για να σώσετε τα πλακάκια και να εξαφανίσετε το λεκέ, που έχει τις περισσότερες φορές καφέ ή κοκκινωπό χρώμα, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε προϊόντα της αγοράς με χημικές ουσίες, μιας και σας δίνουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε το δικό σας φυσικό καθαριστικό, με υλικά που, όπως λέμε, υπάρχουν ήδη στην κουζίνα σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Το θαυματουργό mix περιλαμβάνει ξύδι και μαγειρική σόδα:

  • Ρίξτε στα πλακάκια μαγειρική σόδα και ξύδι.
  • Περιμένετε να δράσουν τα δύο αυτά υλικά για περίπου μισή ώρα κι έπειτα, τρίψτε το σημείο που υπάρχει ο επίμονος λεκές με τη σκούπα ή με μια βούρτσα

Τι να Κάνετε για να μην σας Φεύγει Νερό από τη Γλάστρα

Πόσες φορές σας έχει τύχει να ποτίσετε τα φυτά ή τα λουλούδια σας και να δείτε μετά από λίγο τη βεράντα σας γεμάτη νερά; Αυτό συμβαίνει επειδή ρίχνετε στις γλάστρες παραπάνω νερό από αυτό που μπορούν να αντέξουν τα φυτά σας.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Λάθος Νο1: Ελέγξτε τα φυτά σας πριν τα ποτίσετε Δεν θέλουν την ίδια ποσότητα νερού και ούτε την ίδια συχνότητα ποτίσματος όλα τα φυτά. Βάλτε το δάχτυλό σας μέσα στο χώμα σε βάθος τουλάχιστον 5 εκατοστών και αν νιώσετε ότι είναι σχετικά υγρό, τότε ποτίστε ελάχιστα το φυτό σας. Αν το ποτίσετε παραπάνω από όσο πρέπει, τότε το φυτό θα κρατήσει το νερό που χρειάζεται και θα αποβάλλει το υπόλοιπο στο κάτω μέρος της γλάστρας γεμίζοντας τον τόπο νερά.

Λάθος Νο2: Δεν μελετάτε τα φυτά σας Πρέπει οπωσδήποτε να ξέρετε κάθε πόσες μέρες πρέπει να ποτίζετε τα λουλούδια και τις γλάστρες σας. Αν τα ποτίζετε σε καθημερινή βάση τότε είναι λογικό η γλάστρα σας να γεμίζει με νερό.

Λάθος Νο3:
Δεν τοποθετείτε βάση κάτω από τη γλάστρα Η βάση στις γλάστρες είναι απαραίτητη για να μπορεί να βγαίνει μέσα σε αυτήν η έξτρα ποσότητα νερού που ίσως ρίξετε στο φυτό σας. Βάλτε σε όλες τις γλάστρες σας βάσεις για να μην χρειάζεται να σφουγγαρίζετε το μπαλκόνι σας καθημερινά.

Η λύση Βάλτε σε όλες τις γλάστρες βάσεις ή προτιμήστε γλάστρες χωρίς καθόλου τρύπες. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να είστε υπομονετικοί στο πότισμα των λουλουδιών καθώς θα πρέπει να ελέγχετε-με το κόλπο του δαχτύλου που σας είπαμε παραπάνω-πόσο νερό απορροφάνε τα φυτά σας πριν τους ρίξετε ακόμα περισσότερο.

via lifetime/

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Δύο (2) μόνο υλικά φτάνουν ….. γι’ αυτό το υπέροχο σοκολατένιο γλύκισμα (βίντεο)

Λουκούμια με άρωμα τριαντάφυλλο !