(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Εκτέλεση
- Χοντροκόβετε το μπέικον σε κύβους.
- Καίτε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. Μόλις ετοιμαστεί το αφήνετε στην άκρη.
- Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα linguine σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνετε κρατώντας 150ml από το νερό του βρασμού και τα αφήνετε στην άκρη μέσα στην κατσαρόλα τους. (Όσο βράζουν ετοιμάζετε την σάλτσα σας. Είναι σημαντικό να έχετε τα μακαρόνια ζεστά όταν τα ανακατέψετε με την σάλτσα. Με αυτό τον τρόπο θα ψηθούν οι κρόκοι.)
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε με το σύρμα τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε τα 150 ml. απο το νερό που κρατήσατε, την τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε. Τέλος προσθέτουμε και τον μαϊντανό.
- Στο σημείο αυτό οι κινήσεις πρέπει να είναι γρήγορες και προσεκτικές γιατί η σάλτσα θα μαγειρευτεί στον «αυτόματο πιλότο».
- Ρίχνετε το μπέικον μέσα στα ζεστά μακαρόνια και ανακατεύετε.
- Ρίχνετε τα ζεστά μακαρόνια μέσα στην σάλτσα με τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρετε με χοντροτριμμένη παρμεζάνα, μπόλικα φύλλα ρόκας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.