Είναι η καλύτερη συνταγή που έχουμε εκτελέσει , είναι τόσο γρήγορη που δε θα το πιστεύετε ! Αρκεί να προσέξετε τα βήματα και θα έχετε ένα υπέροχο γεύμα !
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Υλικά:
500 γραμμάρια Μακαρόνια λιγκουίνι
300 γραμμάρια Μπέικον καπνιστό
5 Κρόκοι αυγών
100 ml Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
100 γραμμάρια Παρμεζάνα τριμμένη
1/2 Ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Εκτέλεση
- Χοντροκόβετε το μπέικον σε κύβους.
- Καίτε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. Μόλις ετοιμαστεί το αφήνετε στην άκρη.
- Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα linguine σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνετε κρατώντας 150ml από το νερό του βρασμού και τα αφήνετε στην άκρη μέσα στην κατσαρόλα τους. (Όσο βράζουν ετοιμάζετε την σάλτσα σας. Είναι σημαντικό να έχετε τα μακαρόνια ζεστά όταν τα ανακατέψετε με την σάλτσα. Με αυτό τον τρόπο θα ψηθούν οι κρόκοι.)
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε με το σύρμα τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε τα 150 ml. απο το νερό που κρατήσατε, την τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε. Τέλος προσθέτουμε και τον μαϊντανό.
- Στο σημείο αυτό οι κινήσεις πρέπει να είναι γρήγορες και προσεκτικές γιατί η σάλτσα θα μαγειρευτεί στον «αυτόματο πιλότο».
- Ρίχνετε το μπέικον μέσα στα ζεστά μακαρόνια και ανακατεύετε.
- Ρίχνετε τα ζεστά μακαρόνια μέσα στην σάλτσα με τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρετε με χοντροτριμμένη παρμεζάνα, μπόλικα φύλλα ρόκας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Έξτρα πληροφορίες
Τα μαγειρεύετε al dente γιατί είναι λιγότερο βαριά στο στομάχι!
πηγή foodmaniacs
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο