in , , , , ,

Πώς να φτιάξετε τα φανταστικά Τσουρέκια με Ζαχαρούχο γάλα!

Μια πετυχημένη και πλέον γνωστή συνταγή για τα τσουρέκια με ζαχαρούχο γάλα!
Η συγκεκριμένη συνταγή δοκιμάστηκε και αναρτήθηκε στην μαγειρική μας ομάδα από το μέλος μας Paraskevi Koyntoyrogiannh‎. Η συνταγή είναι της Evi Dimitriadou! Σίγουρα θα τη λατρέψετε!

ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ

Υλικά:
1 ζαχαρούχο γάλα
2,5 κουτιά ζάχαρη (μετράμε με το ίδιο το κουτί απο το ζαχαρούχο γάλα)
2 βανίλιες
6 αυγά
2 κουτιά ηλιέλαιο
2 κ.γλ κακουλέ
2 κ.γλ μαχλέπι
1 κ.γλ μαστίχα
Το χυμό και το ξύσμα από ένα πορτοκάλι
200 γρ. νωπή μαγιά ή 7 φακ. ξηρή
1 φακ. μπέικιν πάουντερ
3 κιλά αλεύρι γ.ο.χ
3 κουτιά ζεστό νερό, προσοχή όχι καυτό.

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα και τη ζάχαρη να ζεσταθούν και να λιώσει η ζάχαρη.
Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλησει και καεί το γάλα.

Χτυπάμε τα αυγά ξεχωριστά και τα ρίχνουμε στο ζεστό μείγμα του ζαχαρούχου, όταν το κατεβάσουμε από τη φωτιά (Προσοχή να είναι απλά ζεστό, όχι καυτό για να μην ψηθούν τα αυγά)

Διαλύουμε τη μαγιά στα 3 κουτιά ζεστό νερό μέσα σε μια μεγάλη λεκάνη.
Ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το ζαχαρούχο και τα αυγά, το λάδι, τα αρωματικά ,το μπέικιν πάουντερ, το πορτοκάλι και αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι διπλώνοντας τη ζύμη. Τα τσουρέκια δεν θέλουν ζύμωμα αλλά δίπλωμα της ζύμης.
Θέλουμε η ζύμη να είναι αφράτη, μαλακή, να κολλάει λίγο.

Σκεπάζουμε σε ζεστό μέρος 1-2 ώρες για το πρώτο φούσκωμα.
Στη συνέχεια πλάθετε τα τσουρέκια πλεξούδες και τα αφήνετε πάλι να φουσκώσουν
Περάστε με ασπράδι αυγού ρίξτε σουσαμάκι ή αμύγδαλο φιλέ  και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 για 30 λεπτά

Extra tips
Αντί για μαστίχα σε σκόνη μπορείτε να βάλετε 2 σφηνάκια λικέρ μαστιχας.

Γενικά για να πετύχουν τα τσουρέκια θέλουν αρκετά διπλώματα (δηλαδή φτιάχνουμε τη ζύμη αφήνουμε ξεκουράζεται για μια ώρα, ξαναδιπλώνουμε, ξεκουράζεται,ξαναδιπλώνουμε.
Εαν δεν θελουμε να κάνουμε όλη αυτή τη διαδικασία απλά διπλώνουμε αρκετή ώρα τη ζύμη πριν το πρώτο φούσκωμα και αν μπορείτε και το επιτρέπει και ο καιρός μπορείτε να τα βγάλετε στον ήλιο να φουσκώσουν, είναι το καλύτερο.

Βαζετε και ένα ταψάκι με νερό στον πάτο του φούρνου για να κρατήσουν τα τσουρέκια την υγρασία τους και να μην στεγνώσουν οσο ψήνονται.
Καλη επιτυχία!

Όπου γ.ο.χ = για όλες τις χρήσεις.

Θα ήθελες να γίνεις μέλος στη μαγειρική μας ομάδα; Σε προσκαλούμε εσένα και τους φίλους σου για να δεις όλες τις συνταγές και τις ιδέες – Toftiaxa.gr – Συνταγές – Κόλπα – Συμβουλές για την κουζίνα !

Δείτε επίσης: Συνταγή Για Υπέροχα Αφράτα Νηστίσιμα Τσουρέκια!

Πώς να φτιάξετε τα φανταστικά Τσουρέκια με Ζαχαρούχο γάλα!

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Λουίζα ή αλλιώς «χόρτο του Θεού»

Η κέτσαπ κάνει σχεδόν τα πάντα