Η συγκεκριμένη συνταγή είναι απο το φίλο Σεφ Γιώργο Χριστιανό! Τις πεντανόστιμες και λαχταριστές συνταγές του φυσικά μπορείτε να τις βρείτε και στην σελίδα του στο Facebook “Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος” αλλά και στη Facebook ομάδα του που μπορείτε πολύ εύκολα με ένα κλικ να γίνετε μέλη ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR(Ομάδα μαγειρικής)
ΥΛΙΚΑ:
650 γρ. βούτυρο
1 κιλό αλεύρι για όλες της χρήσεις
190 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κουταλια της σούπας μπέικιν πάουντερ
5 βανίλιες
1 φλυτζάνι τσαγιού κονιάκ
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι η λεμόνι
Ανθόνερο προαιρετικά
Ζάχαρη άχνη για πασπάισμα
Προαιρετικά αμύγδαλο ψιλοκομμένο
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Βάζουμε το μίξερ στο τέρμα και ξεκινάμε να χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη. Αφού ασπρίσουν ρίχνουμε το κονιάκ ,τις βανίλιες και το ξύσμα. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ζυμώνουμε. Πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά
Ραντίζουμε με ανθονερο πασπαλίζουμε απο πάνω με ζάχαρη άχνη!
Χρόνια πολλά και καλές γιορτές!
Αυτή τη συνταγή αλλά και πολλές άλλες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του Γιώργου Χριστιανού – “Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος” και στην facebook ομάδα του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR(Ομάδα μαγειρικής)