toftiaxa - Διακόσμηση - DIY κατασκευές - Lifestyle toftiaxa - Διακόσμηση - DIY κατασκευές - Lifestyle
Σάββατο, Ιούλ 12, 2025
  • Διακόσμηση Σπιτιού
    • Διακόσμηση σαλονιού
    • Διακόσμηση τραπεζαρίας
    • Διακόσμηση κρεβατοκάμαρας
    • Διακόσμηση κουζίνας
    • Διακόσμηση μπάνιου
    • Διακόσμηση παιδικού δωματίου
    • Είσοδος σπιτιού
    • Διακόσμηση γραφείου
    • Ανακαίνιση Σπιτιού
    • Ιδέες Διακόσμησης
    • Διακοσμητικά
  • Κήπος και Μπαλκόνι
    • Διακόσμηση κήπου
    • Διακόσμηση μπαλκονιού
    • Φυτά και Δέντρα
    • Κατασκευές κήπου
    • Γλάστρες
  • DIY Κατασκευές
    • Κατασκευές επίπλων
    • Έπιπλα
    • Έπιπλα IKEA Hacks
    • Χειροτεχνίες
    • Παιδικές κατασκευές
      • Για το παιδί
      • Μαζί με το παιδί
    • Ανακύκλωση
    • επαναχρησιμοποίηση
    • DIY Διακοσμητικά
    • Χειροποίητα κοσμήματα
    • Ρούχα
    • decoupage
  • Κατασκευές για το σπίτι
  • Οργάνωση σπιτού
    • Καθαριότητα
    • Συμβουλές για το σπίτι
  • Έξυπνα Κόλπα
  • Εποχιακά
    • Άνοιξη
    • Καλοκαίρι
    • Φθινόπωρο
    • Χειμώνας
    • Χριστούγεννα
    • Πάσχα
    • Απόκριες
    • Άγιος Βαλεντίνος
    • Γάμος
  • Ομορφιά
    • Μαλλιά
    • Νύχια
    • Πρόσωπο – Σώμα
    • Διατροφή
    • Μόδα
  • Υγεία
    • Συμβουλές Υγείας
    • Γιατροσόφια
  • συν+
    • Περίεργα – αστεία
    • Κουίζ
    • Νόστιμες δημιουργίες
      • Αλμυρές δημιουργίες
      • Γλυκιές δημιουργίες
    • Ταξίδια
    • τεχνολογία
    • Viral
    • Video
    • Σπίτια διασήμων
Toftiaxa.grToftiaxa.gr
Font ResizerAa
Αναζήτηση
  • Διακόσμηση Σπιτιού
    • Διακόσμηση σαλονιού
    • Διακόσμηση τραπεζαρίας
    • Διακόσμηση κρεβατοκάμαρας
    • Διακόσμηση κουζίνας
    • Διακόσμηση μπάνιου
    • Διακόσμηση παιδικού δωματίου
    • Είσοδος σπιτιού
    • Διακόσμηση γραφείου
    • Ανακαίνιση Σπιτιού
    • Ιδέες Διακόσμησης
    • Διακοσμητικά
  • Κήπος και Μπαλκόνι
    • Διακόσμηση κήπου
    • Διακόσμηση μπαλκονιού
    • Φυτά και Δέντρα
    • Κατασκευές κήπου
    • Γλάστρες
  • DIY Κατασκευές
    • Κατασκευές επίπλων
    • Έπιπλα
    • Έπιπλα IKEA Hacks
    • Χειροτεχνίες
    • Παιδικές κατασκευές
    • Ανακύκλωση
    • επαναχρησιμοποίηση
    • DIY Διακοσμητικά
    • Χειροποίητα κοσμήματα
    • Ρούχα
    • decoupage
  • Κατασκευές για το σπίτι
  • Οργάνωση σπιτού
    • Καθαριότητα
    • Συμβουλές για το σπίτι
  • Έξυπνα Κόλπα
  • Εποχιακά
    • Άνοιξη
    • Καλοκαίρι
    • Φθινόπωρο
    • Χειμώνας
    • Χριστούγεννα
    • Πάσχα
    • Απόκριες
    • Άγιος Βαλεντίνος
    • Γάμος
  • Ομορφιά
    • Μαλλιά
    • Νύχια
    • Πρόσωπο – Σώμα
    • Διατροφή
    • Μόδα
  • Υγεία
    • Συμβουλές Υγείας
    • Γιατροσόφια
  • συν+
    • Περίεργα – αστεία
    • Κουίζ
    • Νόστιμες δημιουργίες
    • Ταξίδια
    • τεχνολογία
    • Viral
    • Video
    • Σπίτια διασήμων
Follow US
Toftiaxa.gr > Γλυκιές δημιουργίες > Οι αγαπημένες κλασικές Πάστες Σοκολατίνες!
Γλυκιές δημιουργίεςΝόστιμες δημιουργίες

Οι αγαπημένες κλασικές Πάστες Σοκολατίνες!

toftiaxa.gr
Last updated: 27 Φεβρουαρίου, 2019 3:26 μμ
By toftiaxa.gr
7 Min Read
Οι αγαπημένες κλασικές Πάστες Σοκολατίνες!
SHARE
Ελάχιστοι είναι αυτοί που δεν λατρεύουν τη σοκολάτα. Απολαύστε την τώρα με μία πάστα σοκολατίνα. Μία συνταγή απο το sintagespanos-zaxaroplastiki.
Οι αγαπημένες κλασικές Πάστες Σοκολατίνες!

Υλικά:
Για το παντεσπάνι σοκολάτας:
230 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
30 γρμ. κακάο
150 γρμ. ζάχαρη
6 αυγά χωριστά ασπράδια-κρόκοι, + 1 ασπράδι ακόμα
70 γρμ. βούτυρο βιτάμ soft σε θερμοκρασία δωματίου
2 βανίλιες
1 κουτ. γλ. χυμό λεμόνι
1 κουτ. γλ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
Για τη μούς σοκολάτα:
200 γρμ. βούτυρο βιτάμ soft, σε θερμοκρασία δωματίου
180 γρμ. ζάχαρη άχνη
2 κρόκους αυγών, βιολογικά, ή δικά μας χωριάτικα
2 βανίλιες
230 γρμ. κουβερτούρα 55% κακάο, τεμαχισμένη
230 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
1 κουτ. σ. maraschino, ή grand marnier
Για την επικάλυψη, και γκανάζ:
180 γρμ. κουβερτούρα 55% – 70% κακάο, τεμαχισμένη
150 γρμ. κρέμα γάλακτος
1 κουτ. σ. ελαιόλαδο
1 κουτ. σ. ουίσκι
           <>
400 γρμ. σαντιγί λευκή, ή με κακάο
12 κερασάκια
ξύσμα σοκολάτας
Για το σιρόπι:
200 γρμ. νερό
130 γρμ. ζάχαρη
1 κουτ. σ. κακάο
2 κουτ. σ. ρούμι, ή καλό κονιάκ


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Οι αγαπημένες κλασικές Πάστες Σοκολατίνες!

Εκτέλεση:

Παντεσπάνι σοκολάτας:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° – 170°  C.
2. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπεικιν πάουντερ, και το κοσκινίζουμε δύο φορές.
3. Χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη με τους κρόκους και τις βανίλιες μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
4. Χτυπάμε τα 7 ασπράδια με το λεμόνι, μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα σταδιακά μαζί με το μείγμα αλευριού, ανακατεύοντας ελαφρά με μαρίζ, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
5. Αλείφουμε ένα ταψί, ή τσέρκι τετράγωνο, 20×30 εκ, με βούτυρο, στρώνουμε μία λαδόκολλα στο πάτο, και ρίχνουμε το μείγμα.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20’ – 25′ στους 160 – 170 C. Δοκιμάζουμε με μία οδοντογλυφίδα να δούμε αν έχει ψηθεί καλά. Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει καλά.
7. Ισιώνουμε λίγο την επιφάνεια με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι, και το κόβουμε οριζοντίως σε τρεις ομοιόμορφες φέτες πάχους 1 εκ.

Μους σοκολάτα:
1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, και αν μπορούμε να φτάσει σε θερμοκρασία 60 βαθμούς, για να παστεριώσουν και οι κρόκοι.

2. Χτυπάμε καλά το βούτυρο, και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Χτυπάμε αρκετά μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει.
3. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους, τις βανίλιες, το λικέρ,  και τέλος λίγη-λίγη, και ανακατεύοντας, την λιωμένη κουβερτούρα. Την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Προσθέτουμε την παχύρευστη κρέμα γάλακτος, και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα, να ομογενοποιηθούν. Την βάζουμε στο ψυγείο έως ότου την χρησιμοποιήσουμε.

Σιρόπι:
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε για 3 λεπτά τη ζάχαρη, το νερό, και το κακάο. Κατεβάζουμε από την φωτιά, και προσθέτουμε το ρούμι. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Οι αγαπημένες κλασικές Πάστες Σοκολατίνες!

Ολοκλήρωση:
1. Ισιώνουμε αν χρειαστεί το παντεσπάνι, και το τετραγωνίζουμε. Το κόβουμε σε τρεις ομοιόμορφες φέτες ενός εκατοστού το πολύ. Τοποθετούμε το ένα κομμάτι πάνω σε λαμαρίνα, και με ένα πινέλο το βρέχουμε καλά με το σιρόπι.
Απλώνουμε την μισή μούς σοκολάτας. Βάζουμε το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε, και απλώνουμε την υπόλοιπη μούς. Τέλος βάζουμε και το τρίτο παντεσπάνι, και το σιροπιάζουμε και αυτό. Στρώνουμε ένα λεπτό στρώμα σαντιγί, και βάζουμε το γλυκό για 2-3 ώρες στο ψυγείο να παγώσει. Ή στην κατάψυξη για 1 ώρα, για πιο γρήγορα.
2. Φτιάχνουμε την γκανάζ. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος να κάψει, και ρίχνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε απαλά να λιώσει καλά η σοκολάτα. Ρίχνουμε το ουίσκι και ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε το ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε λίγο ακόμα. Κόβουμε το γλυκό με λεπτό και πολύ κοφτερό μαχαίρι, στη μέση, δηλαδή να έχουμε δύο μπαστούνια 10×30 εκ. και τα βάζουμε πάνω σε σχάρα. Ρίχνουμε την γκανάζ σε μία λεπτή στρώση, να καλύψει όλη την επιφάνεια, την ισιώνουμε γρήγορα με μία σπάτουλα, και με την σπάτουλα καλύπτουμε επίσης με σοκολάτα, και τα δύο μεγάλα πλαϊνά μόνο, όχι τα μικρά. Αφήνουμε 5 λεπτά, και βάζουμε το γλυκό ξανά στην λαμαρίνα. (αν κάνει ζέστη, το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο, ή 10 λεπτά στην κατάψυξη) Κατόπιν κόβουμε το κάθε μπαστούνι σε 6 κομμάτια μεγέθους πάστας, δηλαδή θα βγουν 6 κομμάτια 5×10 στο κάθε μπαστούνι.
Τέλος βάζουμε τη σαντιγί σε σακούλα του κορνέ με μεγάλη μύτη, και φτιάχνουμε πάνω σε κάθε κομμάτι πάστας μία μεγάλη ροζέτα. Βάζουμε πάνω λίγο ξύσμα σοκολάτας, και ένα κερασάκι. Τοποθετούμε τις πάστες γρήγορα στο ψυγείο να παγώσουν καλά.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Σημείωση:
Για καλοκαιρινή περίοδο, συνιστώ κλιματισμό, ή να παγώνετε σε κάθε διαδικασία το γλυκό για να μην μαλακώνει και λιώσει η μούς, ή η γκανάζ.
Αν έχετε την υπομονή, κόψτε πρώτα σε κομμάτια το γλυκό, και μετά καλύψτε πάνω και γύρω-γύρω με την γκανάζ ένα-ένα κομμάτι, και ολοκληρώστε με το γαρνίρισμα. Σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστούμε περισσότερη γκανάζ.

Οι αγαπημένες κλασικές Πάστες Σοκολατίνες!

Σημείωση:

Αν και πάλι έχουμε αμφιβολίες για τους κρόκους, μπορούμε να τους παστεριώσουμε με τον εξής τρόπο. Βάλτε τους σε ένα μικρό κατσαρολάκι με 4-5 κουταλιές κρέμα γάλακτος. Χτυπήστε τους καλά με σύρμα, και τοποθετήστε το κατσαρολάκι σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα έως ότου φτάσει σε θερμοκρασία 60 βαθμούς για 2-3 λεπτά. Οι κρόκοι είναι άφοβοι πλέον.
Προσοχή μην τους αφήσετε και βράσουν διότι θα πήξουν και δεν θα κάνουν πλέον για το γλυκό.
via sintagespanos-zaxaroplastiki

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 1 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

Ακολούθησε το Toftiaxa.gr στο facebook
Ακολουθήσε το Toftiaxa.gr στο Google News
Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

TAGGED:σοκολατίνεςσυνταγή σοκολάτα
Bytoftiaxa.gr
Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές
Previous Article 10 Απίθανα Χριστουγεννιάτικα Διακοσμητικά από Μακαρόνια Κολύμβησης 10 Απίθανα Χριστουγεννιάτικα Διακοσμητικά από Μακαρόνια Κολύμβησης
Next Article Χριστουγεννιάτικη Γιρλάντα από Τσόχα - Οδηγίες - Πατρόν Χριστουγεννιάτικη Γιρλάντα από Τσόχα – Οδηγίες – Πατρόν
WallnDesign
WallnDesign ταπετσαρίεςWallnDesign πίνακες ζωγραφικήςWallnDesign αυτοκόλλητα τοίχου

Τελευταία Νέα

Το θαύμα του Photoshop μόλις σε ένα βίντεο 1μιση λεπτού

Το θαύμα του Photoshop σε ένα βίντεο μόλις 1μιση λεπτού

toftiaxa Team
1 Min Read
Οι ειδικοί μίλησαν: Πόσο μπορείς να αφήσεις τα ρούχα στο πλυντήριο μέχρι να τα απλώσεις

Οι ειδικοί μίλησαν: Πόσο μπορείς να αφήσεις τα ρούχα στο πλυντήριο μέχρι να τα απλώσεις

toftiaxa Team
3 Min Read
Αλόη σε γλάστρα - Οι 9 Χρήσεις της στο πρόσωπο, το σώμα, το ανοσοποιητικό

Αλόη σε γλάστρα – Οι 9 Χρήσεις της στο πρόσωπο, το σώμα, το ανοσοποιητικό

toftiaxa Team
4 Min Read
DIY ξεβαφτικό νυχιών σε βαζάκι

DIY ξεβαφτικό νυχιών σε βαζάκι – Η ευκολία στα χέρια σας..

Μαίρη Φρέση
2 Min Read
Ποιος είναι ο ιδανικός χρόνος ψησίματος για το κοτόπουλο στο Air Fryer - Ολόκληρο ή κομμάτια απο διάφορα μέρη

Ποιος είναι ο ιδανικός χρόνος ψησίματος για το κοτόπουλο στο Air Fryer – Ολόκληρο ή κομμάτια – Πίνακας με Χρόνους

toftiaxa Team
5 Min Read
Πώς φτάχνω ρυζόνερο

Πώς φτιάχνω ρυζόνερο

toftiaxa Team
3 Min Read
Το δέντρο που έγινε βιβλιοθήκη

Το δέντρο που έγινε βιβλιοθήκη… Οι πιο όμορφες μεταμορφώσεις συμβαίνουν όταν αρνούμαστε να πετάξουμε πράγματα

toftiaxa Team
2 Min Read
Η οδοντόκρεμα μπορεί να γίνει ο καλύτερος σας φίλος στην κουζίνα

Η οδοντόκρεμα μπορεί να γίνει ο καλύτερος σας φίλος στην κουζίνα

Dimitrios Kotinos
2 Min Read

Σας καλωσορίζουμε στο Toftiaxa.gr. Εδώ θα βρείτε πολλά άρθρα για κατασκευές DIY, για Διακόσμηση σπιτιού, για παιδικές κατασκευές, φυσικές μάσκες και κρέμες για το πρόσωπο και το σώμα, συμβουλές για το σπίτι, την οργάνωση και τον καθαρισμό και πολλά άλλα.

  • Αρχική
  • Ποιοι Είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Blog – Toftiaxa
  • GDPR Privacy policy
  • Quick Links
  • Bewoman
  • SyntagesGiaOlous
@2011 – toftiaxa.gr. All Right Reserved.