Η συνταγή είναι ιδιαίτερα νόστιμη και χρήσιμη ειδικά στις εποχές που διανύουμε. Είναι απο το blog amateurdecuisine και ακολουθεί αυτούσια.
Μου περίσσεψε μισό, ψητό κοτόπουλο. Το πιο εύκολο, είναι να το ρίξεις την επόμενη μέρα πάλι στο τραπέζι και να πεις “ξαναφάτε το !”
άνιθο και τα ανακάτεψα με το κοτόπουλο.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ψιλοέκοψα μέσα κι ένα κομμάτι μαλακό ανθότυρο, χτύπησα 3 αυγά και τα πρόσθεσα, λάδι και λίγο πιπέρι. Λάδωσα το σινί.
Σε λεκανίτσα έβαλα 400 γρ. αλεύρι, λίγο ελαιόλαδο, λίγο ξύδι, αλατάκι και νερό όσο πάρει, για να γίνει μια καλή ζύμη.
Τη ζύμη τη χώρισα σε 3 κομμάτια.
Άνοιξα ένα – ένα φυλλαράκι,
Το μεγαλύτερο για κάτω, για να εξέχει γύρω – γύρω και να κλείσει μέσα σαν πακετάκι το υλικό.
Το έστρωσα στο ταψί κι έβαλα πάνω κάτι περισσότερο απ’ τη μισή γέμιση.
Άνοιξα το μικρό φυλλαράκι,
το έστρωσα στη μέση και άπλωσα πάνω την υπόλοιπη γέμιση.
Τέλος άνοιξα το 3ο φύλλο και σκέπασα εντελώς. Λάδωσα καλά, δίπλωσα με το χέρι γύρω – γύρω τις άκρες. Χάραξα την πίτα, ράντισα το φύλλο με λίγο νεράκι,
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
και το φούρνισα σε χαμηλή θέση στους 200′ γιά τουλάχιστον μία ώρα.