in ,

“Μιλφέιγ” – Γλυκό ψυγείου με κριμ κράκερς (cream crackers) και κρέμα άνθους αραβοσίτου

Τη συγκεκριμένη συνταγή τη βρήκα απο ένα απο τα αγαπημένα μου site με νόστιμες δημιουργίες το Κρήτη: Γαστρονομικός περίπλους. Πάντα οι συνταγές τους με εκπλήσουν ευχάριστα. Και επειδή λατρεύω τις συνταγές τις απλές, τις οικονομικές και αυτό που λέμε, με οτι έχω στα ντουλάπια μου, δείτε παρακάτω ένα μιλφειγ με κρακεράκια – ναι καλά διαβάσατε κρακεράκια –  και άνθος αραβοσίτου!

 Υλικά:

30 μπισκότα κριμ κράκερς (24 για τη βάση και 6 για την επικάλυψη)
½ κούπα χλιαρό γάλα

Για την κρέμα:

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

2 και 2/3 κούπας γάλα
6 κουταλιές άνθος αραβοσίτου
6 κουταλιές ζάχαρη
2 αυγά χωρισμένα
1 μεγάλη κουταλιά βούτυρο
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
Ξύσμα ενός λεμονιού

Για την επικάλυψη:

250 ml κρέμα γάλακτος
3-4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
2 σωληνάρια βανίλιας
Τα 6 από τα 30 μπισκότα
Λίγη ακόμη αχνοζάχαρη

Επί το έργον:

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια, τα χτυπάμε σε σφικτή μαρέγκα και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε τις 2 κούπες το γάλα με τη ζάχαρη να κάψει και διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου στο υπόλοιπο (τα 2/3 της κούπας). Πριν κοχλάσει το γάλα προσθέτουμε το διάλυμα του άνθους αραβοσίτου και ανακατεύουμε να πήξει.

Αποσύρουμε από το μάτι και προσθέτουμε στην κρέμα το βούτυρο.
Ανακατεύουμε να λιώσει και να «χαθεί» στην κρέμα. Προσθέτουμε τους κρόκους ελαφρά χτυπημένους ανακατεύοντας  ζωηρά και τη μαρέγκα συνεχίζοντας το ανακάτεμα ακόμη πιο ζωηρά να μη κόψει.

Προσθέτουμε και το ξύσμα με το χυμό λεμονιού και βάζουμε για ελάχιστο χρόνο ξανά στο μάτι την
κρέμα, να πάρει μια βράση ίσα ίσα. Την αποσύρουμε οριστικά.

Στρώνουμε σε κατάλληλο σκεύος 12 κριμ κράκερς αφού πρώτα τα μουσκέψουμε στο γάλα. 

Αδειάζουμε την κρέμα πάνω τους όπως είναι χλιαρή και τη σκεπάζουμε με μια δεύτερη στρώση μπισκότα πάλι μουσκεμένα στο γάλα. Αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό.  

Χτυπάμε σε σαντιγύ την κρέμα γάλακτος με τις βανίλιες και την άχνη και καλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού.

Τρίβουμε τα 6 μπισκότα σε μικρά τρίμματα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια του γλυκού. Κοσκινίζουμε και λίγη άχνη από πάνω και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη.

Περιμένουμε το λιγότερο 6 ώρες και ιδανικά 12+  πριν το σερβίρουμε.



Παρατηρήσεις:

1)Αντί κριμ κράκερς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σφολιατίνια (παλιά στις
αρχικές εφαρμογές του γλυκού ούτε αυτά κυκλοφορούσαν) . Θα γίνει όμως πιο
γλυκό.

2)Τα υλικά και οι αναλογίες για το γάλα-άνθος αραβοσίτου-ζάχαρη στην κρέμα, είναι αυτές ακριβώς που αναγράφει η συσκευασία της εταιρείας που συνηθίζω. Φτιάχνουμε την κρέμα μας με τις οδηγίες που προτείνει το κουτί και απλά προσθέτουμε τα υπόλοιπα.

3)Εννοείται ότι αντί κρέμα γάλακτος μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κρέμα σε μεταλλικό κουτί.

4)Το γλυκό αυτό – ή κάτι σαν αυτό – σερβίρεται ακόμη σε
κάποια μαγαζιά. Ταιριάζει σαν επιδόρπιο . Τα άγλυκα κριμ κράκερς το κάνουν ελαφρύ
και ιδανικό για το κλείσιμο ενός καλοκαιρινού γεύματος.
via cretangastronomy

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 5

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Ποιο λουλούδι αντιστοιχεί στο μήνα που γεννήθηκες και τι συμβολίζει;

Τι είναι οι ταρατσόκηποι + 15 Ιδέες!