in ,

Πώς να φτιάξετε τα μοναδικά Νεραϊδόσπιτα με κολοκύθες, Κουκουνάρια και πηλό!!

Αυτή η πολύχρωμη και λεπτομερής κατασκευή θυμίζει και ταυτίζεται απόλυτα με την εικόνα που έχουμε για τα νεραιδόσπιτα και τα ξωτικά!

Η λεπτομερής στέγη, η πόρτα αψίδα με τα όμορφα τριαντάφλλα και τα παλ χρώματα συνθέτουν μια μοναδική δημιουργία που θα λατρέψετε!

Παρόλο που αυτό το νεραιδόσπιτο φαίνεται δύσκολο στην κατασκευή του δεν είναι καθόλου. Τα υλικά είναι πολύ απλά και σίγουρα με λίγη καλή θέληση και προσπάθεια θα μπορέσετε να το φτιάξετε.
Αρχικά θα χρειαστείτε 2 ξερές κολοκύθες τη μία λίγο μεγαλύτερη απο την άλλη. Η μία είναι το σώμα του σπιτιού και η άλλη η στέγη. Κόψτε το σώμα μερικούς πόντους στο άνοιγμα έτσι ώστε να μπορέσετε να τη γεμίσετε με άμμο για να είναι σταθερή αλλά και για να μη σπάει. Την άλλη κολοκύθα τη σκεπή δηλαδή κόψτε τη στη βάση της κυμματιστά όπως βλέπετε και στην παρακάτω φωτογραφία. Φυσικά την προβάρετε επάνω στο σώμα.

Πώς να αποξηράνετε και να καθαρίσετε Κολοκύθες με το σωστό τρόπο!

Κατόπιν προσπαθήστε να βγάλετε τα “πέταλα” απο τα κουκουνάρια. Με αυτά θα καλυφθεί η στέγη. Εδώ θέλει προσοχή. Να φοράτε γάντια γιατί καποια είναι πολύ αιχμηρά και μπορεί να κοπείτε. Η αλήθεια είναι οτι μπορεί να ζοριστείτε λίγο αλλά το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Στη συνέχεια ξεκινάμε να τα κολλάμε με το θερμοκολλητικό πιστόλι απο κάτω προς τα επάνω. Εδώ όπως θα δείτε παρακάτω στην εικόνα μπορούμε να φτιάξουμε και ένα μικρό παραθυράκι στη στέγη.
Είναι απο πολυμερικό πηλό. Φτιάξτε το πλαίσιο και στη συνέχεια τα φύλλα. Τις γρύλλιες απο τα παράθυρα μπορείτε να τις κάνετε με κάποιο αιχμηρό εργαλείο που έχετε σπίτι. Ψήστε τον πήλο σύμφωνα με τις οδηγίες και κολλήστε το και αυτό με το θερμοκολλητικό πιστόλι.

Η κολοκύθα είναι ωραία να μείνει στο φυσικό της χρώμα. Αλλά για να σπάει η μονοτονία μπορεί να περαστεί σε κάποιοα σημεία με κάποιο μεταλλιζέ ακρυλικό πχ χρυσό.

Όλα τα υπόλοιπα επάνω στην κολοκύθα είναι απο πολυμερικό πηλό. Φτιάξτε τις πόρτες και τα παράθυρα αλλά πριν τα βάλετε να ψηθούν τοποθετήστε επάνω στην κολοκύθα για να πάρουν την καμπυλότητα της έτσι ώστε μετά να μπορούν να προσαρμοστούν ακριβώς επάνω.

Εδώ να σημειωθεί οτι υπάρχουν διάφορες υφές στις πόρτες και στα παράθυρα και είναι αυτά που δίνουν τόση όμορφια.

Χρησιμοποίηστε κάποιο στρογγυλό μικρό εργαλείο για να φτιάξετε τις “κουκίδες” γύρω από την πόρτα, τους μεντεσέδες

Πώς να αποξηράνετε και να καθαρίσετε Κολοκύθες με το σωστό τρόπο!

Ομοίως και στα σκαλοπάτια, φυσικά θα μπορούσατε να κάνετε το ίδιο πράγμα με ένα καρφί ή μια φουρκέτα.
Τα αμπέλια είναι κοκκινωπά “φιδάκια” από πηλό.
Τα φύλλα είναι μικρά κομμάτια σε μέγεθος ρυζιού, τα οποία έχουν πιεστεί επάνω στα αμπέλια.
Με μια πολύ λεπτή βελόνα μπορείτε να κάνετε τις φλέβες στα φύλλα.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Στη συνέχεια φτιάξτε τα τριανταφυλλάκια.

Μπορείτε στο κάτω μέρος να τους αφήσετε μια ουρίτσα έτσι ώστε να μπορείτε να τα τοποθετήσετε ανάμεσα στα φύλλα χωρίς να τα λιώσετε. Επίσης μπορείτε να τους δώσετε ένα όμορφο χρώμα ροζ στις άκρες τους.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Τέλος τη σκεπή μπορείτε να τη βάψετε με ένα πιο σκούρο βερνικάκι για να την αναδείξετε. Όλο το υπόλοιπο με ένα διάφανο σατινέ βερνικάκι με βάση το νερό θα ήταν οτι πρέπει!

Πώς να αποξηράνετε και να καθαρίσετε Κολοκύθες με το σωστό τρόπο!

via alittlefurinthepaint

Δείτε επίσης –  Πώς να φτιάξετε φανταστικά βάζα με νεράιδες! -{ΒΙΝΤΕΟ}

Δείτε επίσης – The Night Fairy… Guest Post Mommyjammi.gr

Δείτε επίσης – 20 υπέροχες ιδέες για νεραϊδένια βάζα και βαζάκια!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Πώς να Εξαφανίσετε τη Σκουριά από τα Αγαπημένα σας Ρούχα!

Πώς να βάψουμε Χαλάκια εξωτερικού χώρου + 15 Σούπερ Ιδέες!