Μια πεντανόστιμη ιδέα για να απογειώσετε ένα απλό κέικ και να το κάνετε γεμιστό!
Γεμιστό με αυτό τον τρόπο μπορεί να γίνει οποιοδήποτε κέικ και να το γεμίσουμε όχι μόνο με σοκολάτα αλλά με μαρμελάδα της αρεσκείας μας, με κάποιο γλυκό του κουταλιού, με κρέμα, ακόμα και με λουκούμια!
Συνταγή για κέικ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αγαπημένη σας. Επίσης μπορείτε να δείτε εδώ τη συνταγή για κέικ με ελαιόλαδο και πορτοκάλι χωίς βούτυρο και γάλα!
Συνταγή για τη γέμιση σοκολάτα.
1 κουταλιά αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ.
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2,5 φλιτζάνια γάλα
25 γραμ. σκόνη κακάο
80 γρ. μαύρη σοκολάτα – κουβερτούρα.
Ετοιμάζετε και ψήνετε το κέικ σας όπως κάνετε πάντα.
Αφού κρυώσει εντελώς, κόβετε με ένα μεγάλο μαχαίρι πριονωτό, το καπάκι και το αφαιρείτε. Με ένα κουτάλι σκάβετε το κέικ και βγάζετε την περισσότερη ψύχα έτσι ώστε να μείνει κούφιο για να μπει η σοκολάτα.
Για να φτιάξετε τη γέμιση βάλτε σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά όλα τα υλικά εκτός απο την κουβερτούρα και ανακατέψτε μέχρι να πήξει και να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα. Αφήστε την να κρυώσει.
Γεμίστε το κέικ με τη σοκολατένια κρέμα. Στη συνέχεια λυώστε την κουβερτούρα και απλώστε επάνω στη σοκολατένια κρέμα. Κλείστε το καπάκι του κέικ. Βάλτε στο ψυγείο να κρυώσει για να σφίξουν τα υλικά Εαν θέλετε μπορείτε να λυώσετε επιπλέον κουβερτούρα για να περιχύσετε το κέικ και να πασπαλίσετε με αμύγδαλα φιλέ!