in , , ,

DIY Τραπεζάκι Καθιστικού από Παλέτα

Αν θέλετε ένα τραπεζάκι στο καθιστικό σας για να αποθηκεύετε περιοδικά, βιβλία και παιχνίδια επειδή τα παιδιά τα σκορπίζουν παντού, δείτε πως μπορείτε να φτιάξετε ένα από παλέτα.



Θα χρειαστείτε:
Ξύλα από παλέτα
Κόντρα πλακέ (2 κομμάτια για πάνω & κάτω του τραπεζιού)
4 μασιφ κομματια ξυλου για ποδια στο μέγεθος που θέλετε
Dremel Multi-Max MM20 ή σφυρί και σφήνα
Κυκλικό πριόνι ή χειρός
Μέτρο
Βερνίκι ξύλου
Τρυπάνι
Βίδες
Ξυλόκολλα
Μήτρα για ξυλουργικές εργασίες
Καρφωτικό χειρός ή σφυρί
Καρφιά
Γυαλόχαρτο
Πολυουρεθάνη

Οδηγίες:

Ξεχωρίστε τις σανίδες  από την παλέτα χρησιμοποιώντας το εργαλείο Dremel ή το σφυρί και τη σφήνα. Αφαιρέστε όλα τα καρφιά από τα ξύλα.

Με το κυκλικό πριόνι, κόψτε το κόντρα πλακέ στο μέγεθος που θέλετε να είναι το τραπέζι σας. Για να πέτυχετε το σχέδιο κόψτε τις σανίδες της παλέτας με πλάτος 6 εκατοστών. Σχεδιάστε μια γραμμή στο κέντρο του κόντρα πλακέ. Αυτή θα είναι ο οδηγός για να τοποθετήσετε τις σανίδες. Με το γυαλόχαρτο τρίψτε ελαφρά τις σανίδες.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Περάστε με το βερνίκι μερικές σανίδες για να σκουρύνουν και να κάνουν αντίθεση. Με τη μίτρα, κόψτε τις άκρες των σανίδων σε γωνία 45º. Για να φτιάξετε το ράφι κάτω από το τραπέζι, χρησιμοποιήστε 3 κομμάτια ξύλου από το μέσο της παλέτας και κόψτε τα στο μέγεθος του τραπεζιού.

Με το τρυπάνι βιδώστε τα 3 κομμάτια στο κόντρα πλακέ. Ένα σε κάθε άκρο και ένα στο κέντρο. Τοποθετήστε τις σανίδες χρησιμοποιώντας τη γραμμή ως οδηγός. Οι σανίδες θα προεξέχουν από την άκρη του κόντρα πλακέ.

Βάλτε ξυλόκολλα στις σανίδες και κολλήστε τις στο κόντρα πλακέ. Η κόλλα βοηθά να παραμείνουν οι σανίδες στις θέσεις του ενώ θα τις καρφώνετε.

Αφού καρφώσετε όλες τις σανίδες, σχεδιάσετε μια γραμμή όπου θα είναι η άκρη του τραπεζιού και με το κυκλικό πριόνι, κόψτε τα άκρα που προεξέχουν.

Χρησιμοποιώντας επιπλέον ξύλο παλέτας, φτιάξτε ένα πλαίσιο για την άκρη του τραπεζιού. Κόψτε το ξύλο στο πάχος του τραπεζιού, συν επιπλέον 3 χιλιοστά.
Κόψτε τα άκρα των σανίδων σε μια γωνία 45 ° και καρφώστε τις περιμετρικά του τραπεζιού.
Κόψτε το άλλο κομμάτι κόντρα πλακέ για να φτιάξετε το κάτω μέρος του τραπεζιού σας. Για τις εξωτερικές άκρες κόψτε 2 σανίδες παλέτας και καρφώστε τις. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο το κομμάτι κόντρα πλακέ , αν θέλετε.

Ανοίξτε τις τρύπες στα σημεία που θα μπουν τα πόδια και βιδώστε τα στο κάτω μέρος του τραπεζιού.

 Αφού βιδώσετε όλα τα πόδια, τοποθετήστε το κάτω κομμάτι ανάποδα, πάνω στο κάτω μέρος της επιφάνειας του τραπεζιού.

Ανοίξτε τρύπες και βιδώστε μαζί τα δύο κομμάτια. Αναποδογυρίστε το τραπέζι και τρίψτε με το γυαλόχαρτο οποιαδήποτε τραχιά σημεία.

Εάν το επιθυμείτε, καλύψτε το τραπέζι με πολυουρεθάνη, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας σχετικά με τη χρήση και τη ξήρανση.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Πως να Φτιάξετε Φανταστικά Γάντια από παλιά Πουλόβερ!

Πως να Φτιάξετε κουτάκια δώρου σε σχήμα Διαμάντι! + 10 Εκτυπώσιμα Σχέδια