in , , ,

Πως να Φτιάξετε Κοσμήματα από χρησιμοποιημένες κάψουλες Nespresso

Αντί να πετάξετε τις χρησιμοποιημένες κάψουλες Nespresso μπορείτε να φτιάξετε χειροποίητα κοσμήματα για εσάς ή να τα δωρίσετε στους αγαπημένους σας. Η τεχνική είναι αρκετά απλή και περιλαμβάνει κλείσιμο κομματιών από τις κάψουλες ανάμεσα σε δύο κομμάτια τσόχας. Το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να δημιουργήσετε σχεδόν οποιοδήποτε σχέδιο για περιδέραια, σκουλαρίκια, καρφίτσες καθώς και διακοσμητικά!

 Θα χρειαστείτε:
Nespresso κάψουλες (άδειες και πλυμένες)
Τσόχα (Ένα λεπτό κομμάτι για το πάνω μέρος και ένα παχύτερο για τη βάση)
Ψαλίδι
Κοπίδι και επιφάνεια κοπής
Κόλλα τζελ
Κόλλα σπρέι
Χαρτόνι και στυλό
Υλικά κοσμημάτων (αλυσίδες, κρίκους, πλάτες καρφίτσας)
Πένσα με στρογγυλή μύτη

Αρχικά, επιλέξτε το σχέδιο και μαρκάρετε το πάνω στο χαρτόνι. Θα πρέπει να απαρτίζεται από μικρά τμήματα (όχι μεγαλύτερα από το μεγαλύτερο κομμάτι που μπορεί να κοπεί από μια κάψουλα Nespresso) με γραμμές μεταξύ τους περίπου 5 χιλιοστά πλάτους.

Μόλις ολοκληρώσετε το σχέδιο, κόψτε το περιμετρικά και να χρησιμοποιήστε το ως πατρόν για να κόψετε το ίδιο σχήμα και από τα δύο κομμάτια της τσόχας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Στη συνέχεια, κόψτε όλες τις λεπτομέρειες στο εσωτερικό του πατρόν προσεκτικά με το κοπίδι.

Με το πατρόν σχεδιάστε μόνο στο πίσω μέρος του λεπτότερου κομματιού τσόχας και στο παχύτερο κομμάτι.  Με το κοπίδι προσεκτικά, κόψτε όλα τα μέρη του σχεδίου αλλά μόνο στο λεπτότερο κομμάτι.

Κόψτε τις κάψουλες με το ψαλίδι. Κόψτε την κορυφή και το χείλος στο κάτω μέρος ώστε να έχετε επίπεδα φύλλα αλουμινίου.

Κόψτε τα φύλλα αλουμινίου σε μέγεθος που να συμπληρώνουν όλες τις λεπτομέρειες του σχεδίου. Θα πρέπει να είναι ελαφρώς μεγαλύτερα από τα κενά του σχεδίου έτσι ώστε όταν το πάνω μέρος της τσόχας κολληθεί να μην φαίνονται οι ενώσεις. Κολλήστε όλα τα κομμάτια του αλουμινίου στο  παχύτερο κομμάτι τσόχας.

Με την κόλλα σπρέι κολλήστε το λεπτότερο κομμάτι τσόχας πάνω στο άλλο προσέχοντας να συμπίπτουν τα σχέδια.

Τέλος, ράψτε τους κρίκους της αλυσίδας στο πίσω μέρος της τσόχας.

Και αυτό είναι όλο! Μπορείτε να φτιάξετε με τον ίδιο τρόπο σκουλαρίκια και καρφίτσες χρησιμοποιώντας φωτεινά χρώματα ή αποχρώσεις του χαλκού και του χρυσού για μια πιο αριστοκρατική εμφάνιση.

 Πηγή φωτογραφιών

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Φυσική λακ μαλλιών με… ζάχαρη άχνη!

DIY Κουκλάκια σαν Ζωάκια από Μπαλόνια