in ,

Πώς να Λευκάνετε Κουκουνάρια

Τα κουκουνάρια είναι ιδανικά για στεφάνια και ανθοστολισμούς καθώς και μόνα τους ως διακοσμητικά. Ενώ συνήθως συνδέονται με τον χειμώνα, μπορεί να χρησιμοποιηθούν όλο το χρόνο, ειδικά όταν έχουν λευκανθεί. Η λεύκανση τους δίνει μια παλαιωμένη και ξεπλυμένη όψη ώστε να ταιριάζουν τόσο σε μοντέρνα όσο και ρουστίκ διακόσμηση.

Θα χρειαστείτε:
Κουκουνάρια
4 λίτρα χλωρίνη ή υγρό λευκαντικό καθαριστικό με βάση το χλώριο
Πλαστικός κουβάς
Λαστιχένια γάντια
Κεραμικό ή γυάλινο πιάτο
Τούβλο
Εφημερίδες

Στρώστε την επιφάνεια εργασίας σας με εφημερίδες, σε περίπτωση που πέσει χλωρίνη. Ξεσκονίστε τα κουκουνάρια και τοποθετήστε τα στο πλαστικό κουβά. Για καλύτερο αποτέλεσμα, λευκάνετε τα λίγα λίγα ώστε η χλωρίνη να τα καλύπτει όλα στον κουβά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά την ίδια χλωρίνη για περισσότερο από μία παρτίδα.

Ρίξτε σιγά-σιγά το χλωρίνη στον κουβά έως ότου καλύψετε τα κουκουνάρια.

Για να μην επιπλέουν, τοποθετήστε το πιάτο πάνω τους και βάλτε ένα τούβλο πάνω στο πιάτο για να το κρατήσει κάτω. Φορέστε τα γάντια σε αυτό το σημείο γιατί θα αγγίξετε την χλωρίνη.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αφήστε τα κουκουνάρια στη χλωρίνη για 24 ώρες. Φορώντας τα γάντια, αφαιρέστε το τούβλο, το πιάτο και τα κουκουνάρια και τοποθετήστε τα σε χαρτί κουζίνας. Θα παρατηρήσετε ότι τα κουκουνάρια έχουν κλείσει. Βγάλτε τα σε εξωτερικό χώρο και αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά. Καθώς στεγνώνουν, θα ανοίξουν και πάλι. Η διαδικασία διαρκεί συνήθως μία έως δύο εβδομάδες, ανάλογα με την υγρασία και θα εξαλείψει κάθε ίχνος μυρωδιάς χλωρίνη. Αν θέλετε να αρωματίσετε τα κουκουνάρια σας, αποθηκεύσετε τα σε ένα αεροστεγές δοχείο, ρίξτε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο και αφήστε για ένα μήνα.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

11 Χριστουγεννιάτικα Διακοσμητικά Τραπεζαρίας της τελευταίας στιγμής!

Φτιάξτε μοναδικά χριστουγεννιάτικα φαναράκια απο άδεια βάζα! Εκτυπώσιμο σχέδιο