Θα χρειαστείτε:
Κουκουνάρια
4 λίτρα χλωρίνη ή υγρό λευκαντικό καθαριστικό με βάση το χλώριο
Πλαστικός κουβάς
Λαστιχένια γάντια
Κεραμικό ή γυάλινο πιάτο
Τούβλο
Εφημερίδες
Στρώστε την επιφάνεια εργασίας σας με εφημερίδες, σε περίπτωση που πέσει χλωρίνη. Ξεσκονίστε τα κουκουνάρια και τοποθετήστε τα στο πλαστικό κουβά. Για καλύτερο αποτέλεσμα, λευκάνετε τα λίγα λίγα ώστε η χλωρίνη να τα καλύπτει όλα στον κουβά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά την ίδια χλωρίνη για περισσότερο από μία παρτίδα.
Ρίξτε σιγά-σιγά το χλωρίνη στον κουβά έως ότου καλύψετε τα κουκουνάρια.
Για να μην επιπλέουν, τοποθετήστε το πιάτο πάνω τους και βάλτε ένα τούβλο πάνω στο πιάτο για να το κρατήσει κάτω. Φορέστε τα γάντια σε αυτό το σημείο γιατί θα αγγίξετε την χλωρίνη.
Αφήστε τα κουκουνάρια στη χλωρίνη για 24 ώρες. Φορώντας τα γάντια, αφαιρέστε το τούβλο, το πιάτο και τα κουκουνάρια και τοποθετήστε τα σε χαρτί κουζίνας. Θα παρατηρήσετε ότι τα κουκουνάρια έχουν κλείσει. Βγάλτε τα σε εξωτερικό χώρο και αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά. Καθώς στεγνώνουν, θα ανοίξουν και πάλι. Η διαδικασία διαρκεί συνήθως μία έως δύο εβδομάδες, ανάλογα με την υγρασία και θα εξαλείψει κάθε ίχνος μυρωδιάς χλωρίνη. Αν θέλετε να αρωματίσετε τα κουκουνάρια σας, αποθηκεύσετε τα σε ένα αεροστεγές δοχείο, ρίξτε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο και αφήστε για ένα μήνα.