in , ,

Πώς να φτιάξετε μόνοι σας ένα ξύλινο τραπέζι εύκολα και οικονομικά

Πώς να φτιάξετε μόνοι σας ένα ξύλινο τραπέζι εύκολα και οικονομικά.

Η κατασκευή ενός επίπλου μπορεί να φοβίζει, αλλά μπορείτε να κάνετε ένα όμορφο ξύλινο τραπέζι με λίγα υλικά και απλά βήματα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κόψετε τα ξύλα σε ένα ξυλουργείο ώστε να μην αγγίξετε καν πριόνι.



Θα χρειαστείτε:
5 σανίδες πεύκου (150Χ15cm – 25 mm)
3 σανίδες πεύκου (64Χ10cm – 25 mm)
Σφυρί
Ξυλόκολλα
4 ξύλινα πόδια τραπέζιου (75cm) με πείρους
Μετροταινία
Τρυπάνι με μύτη κατσαβιδιού
15 ξυλόβιδες (3 εκ.)
4 μεταλλικές βάσεις για πόδια τραπεζιού
Ηλεκτρικό ή χειρός τριβείο και γυαλόχαρτο 220
2 πινέλα σφουγγάρι
Λαστιχένια γάντια
Προστατευτικό βερνίκι ξύλου
Πολυουρεθανικό βερνίκι νερού

1) Τοποθετήστε τις 5 σανίδες κάθετα και χρησιμοποιήστε το σφυρί για να χτυπήσετε τα άκρα των σανίδων ελαφρά ώστε να ευθυγραμμισθούν και να είναι στο ίδιο επίπεδο. Τοποθετήστε τις 3 σανίδες οριζόντια πάνω στις σανίδες του τραπεζιού, 8 εκατοστά από τα άκρα και 3 εκατοστά από τις δύο πλευρές. Σημαδέψτε τις θέσεις (άκρα και μέση).

2) Βάλτε ξυλόκολλα στη μια πλευρά της σανίδας, γυρίστε ανάποδα και πιέστε απαλά πάνω στις σανίδες του τραπεζιού. Επαναλάβετε με τις άλλες δύο σανίδες, η μια στο άλλο άκρο του τραπεζιού και η άλλη στη μέση.

3) Αφήστε την κόλλα να στεγνώσει για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, βιδώστε πέντε ξυλόβιδες στην πρώτη σανίδα ανά 7 εκατοστά, αποφεύγοντας τις ενώσεις. Κρατήστε τη βάση του τραπεζιού σφιχτά καθώς βιδώνετε έτσι ώστε οι σανίδες να μην ανοίξουν. Επαναλάβετε με τις δυο άλλες σανίδες.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

4) Στερεώστε τις 4 μεταλλικές βάσεις στα άκρα των δυο ακραίων σανίδων, περίπου 2,5 εκατοστά  από την άκρη και των τριών πλευρών της σανίδας. Βιδώστε τα πόδια στις πλάκες.

5) Τρίψτε ελαφρά το τραπέζι με το γυαλόχαρτο και σκουπίστε τη σκόνη με ένα στεγνό πανί.

6) Απλώστε μια γενναιόδωρη στρώση από το προστατευτικό βερνίκι ξύλου στη βάση του τραπέζιου και τα πόδια, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο σφουγγάρι μεσαίου μεγέθους. Η εφαρμογή του βερνικιού πρέπει πάντα να γίνεται σε εξωτερικό ή καλά αεριζόμενο  χώρο, να αποφεύγεται η επαφή με το δέρμα και να χρησιμοποιείται προστατευτική μάσκα προσώπου.

7) Αφήστε το βερνίκι να στεγνώσει για μια μέρα και στη συνέχεια περάστε μια στρώση από το πολυουρεθανικό βερνίκι νερού με το δεύτερο πινέλο σφουγγάρι. Αν το τραπέζι σας θα μείνει μόνιμα σε εξωτερικό χώρο είναι καλύτερο να  περάσετε ακόμη δύο στρώσεις πολυουρεθάνης, τρίβοντας  ελαφριά ανάμεσα σε κάθε στρώση.

fotos via ehow

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

DIY Χαλί με παλιά Τζιν!

14 Κόλπα με Χαρτί και ρολά Κουζίνας!