in ,

DIY Υφαντό Χαλί

Αν ψάχνετε κάτι για να γεμίσετε τα φθινοπωρινά βράδια σας ή ψάχνετε δικαιολογία για να δείτε την αγαπημένη σας σειρά τότε αυτό το χειροποίητο υφαντό χαλί είναι ιδανικό γιατί θα χρειαστείτε αρκετές ώρες στο σπίτι. Δημιουργήστε ένα όμορφο χαλί για το σπίτι σας που να αντανακλά το προσωπικό σας στυλ.



Υλικά:
– Δύο σανίδες πεύκου (5 x 5 x 245 εκατοστά)
– Δύο σανίδες πεύκου (1 x 10 x 245 εκατοστά)
– Δώδεκα ξυλόβιδες (4 εκατοστά)
– 1 κουτί καρφιά με μικρές κεφαλές (5 εκατοστά)
– Τρυπάνι και μύτη να ταιριάζει στις ξυλόβιδες
– Σφυρί
– 95 μέτρα βαμβακερός σπάγκος
– Πέντε καρούλια βαμβακερό νήμα σε διάφορες αποχρώσεις (140 μέτρα)
– Βελόνα ταπισερί

1) Κόψτε τις δύο σανίδες (5 x 5 x 245 εκατοστά) στα 180 εκατοστά μήκος με ένα πριόνι και τις άλλες δύο στη μέση και αφήστε  ένα μισό στην άκρη. Φτιάξτε ένα ορθογώνιο πλαίσιο με τη μια μισή σανίδα να μπαίνει στο κέντρο. Οι κοντές σανίδες θα στηριχτούν πάνω στις μακριές. Ανοίξτε δύο τρύπες σε κάθε γωνιά, όπου οι σανίδες επικαλύπτονται και δύο τρύπες σε κάθε άκρο του κέντρου. Βιδώστε τις ξυλόβιδες.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

2) Τοποθετήστε ένα από τα περισσευούμενα κομμάτια ξύλου κάτω από τη κοντή σανίδα για στήριξη. Καρφώστε τα καρφιά κατά μήκος της σανίδας έτσι ώστε να ισαπέχουν. Περίπου 2 εκατοστά από τις άκρες και μεταξύ των καρφιών είναι αρκετά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

3) Επαναλάβετε το ίδιο στο κάτω μέρος του πλαισίου προσέχοντας να έχετε τον ίδιο αριθμό καρφιών με το πάνω μέρος.

4) Ξεκινώντας από τη μια γωνιά, δέστε με κόμπο το βαμβακερό σπάγκο και τυλίξτε τον πάνω-κάτω και κάτω-πάνω σε όλο το πλαίσιο. Δέστε με κόμπο και στερεώστε τον πάνω στο τελευταίο καρφί.

5) Χωρίστε το πλαίσιο ομοιόμορφα σε πέντε τμήματα σημειώνοντας το κέντρο του κάθε τμήματος με ένα κομμάτι από το κάθε νήμα για να χρησιμεύσουν ως οδηγός, ώστε να μην καταλήξετε με στραβές στήλες.

6) Ξεκινήστε να υφαίνετε το κεντρικό τμήμα με ένα κομμάτι νήματος 1,5 μέτρου με τα δάχτυλά σας. Αφήστε ένα περιθώριο 10 εκατοστών στο πίσω μέρος και υφάνατε περίπου 20 σειρές (10 καρφιά).

7) Υφαίνετε προς τα πίσω, αλλά ξεκινήστε από μια άλλη σειρά. Δημιουργήστε μικρά ουράνια τόξα χωρίς όμως να τραβάτε πολύ σφιχτά τις σειρές του στημονιού.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

8) Συνεχίστε να υφαίνετε εμπρός και πίσω, έτσι ώστε να μην αλληλοκαλύπτονται δύο γραμμές αλλά να δημιουργείτε ένα ζιγκ-ζαγκ εφέ.

9) Υφαίνετε το επόμενο τμήμα και βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τυχόν κενά. Αν ένα από τα νήματα είναι παχύτερο από το άλλο, μπορείτε να υφάνετε δύο σειρές του λεπτότερου νήματος για κάθε σειρά του παχύτερου νήματος για να μείνουν ίδια σε όλη τη διαδρομή του χαλιού.

10) Όταν προσθέτετε ένα νέο χρώμα ή απλά άλλο κομμάτι νήματος με το ίδιο χρώμα, βεβαιωθείτε ότι οι δυο άκρες επικαλύπτονται στο ίδιο σημείο πίσω από τη γραμμή πλέξης. Αυτό θα δημιουργήσει μια ομαλότητα στο μπροστινό μέρος.

11) Είναι προτιμότερο να υφαίνετε κομμάτια με το ένα χρώμα και να συνεχίζετε με τα διπλανά χρώματα  έτσι ώστε να είστε εξακολουθείτε να εργάζεστε από τα αριστερά προς τα δεξιά. Αν απλά κάνετε τη μια σειρά χρώμα σε όλο το πλαίσιο και στη συνέχεια άλλη το χαλί σας να βγει μικρότερο. Επίσης, μην τραβήξετε σφιχτά καθώς υφαίνετε ώστε να αποφύγετε το σχήμα κλεψύδρας.

12) Μόλις τελειώσετε με την ύφανση στο μήκος που επιθυμείτε, αφαιρέστε προσεκτικά το στημόνι από την κάτω σειρά των καρφιών και διευθετήστε τα πολύχρωμα νήματα όπου χρειάζεται.

13) Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, απλώστε το πλαίσιο στο πάτωμα. Αυτό θα κρατήσει το χαλί από το να τεντωθεί ανομοιόμορφα καθώς θα απαγκιστρώνετε το χαλί από το πάνω μέρος. Δέστε κόμπο κάθε ζεύγος γραμμών του στημονιού κοντά στις άκρες του χαλιού.

14) Χρησιμοποιήστε τη βελόνα για να ράψετε το κάθε ζεύγος του στημονιού από την πίσω πλευρά (περίπου 10 εκατοστά) και κόψτε την περίσσεια. Αυτό θα καλύψει τα άκρα. Μπορείτε επίσης να δέσετε κόμπους τις άκρες των νημάτων στο πίσω μέρος. Αν είναι πάρα πολύ παχιά τα νήματα, μπορείτε να αφήσετε τις άκρες άδετες γιατί είναι απίθανο να ξετυλιχτούν, αλλά να είστε προσεκτικοί όταν το πλένετε. Είναι προτιμότερο πλύσιμο στο χέρι και στέγνωμα σε μια επίπεδη επιφάνεια.

via abeautifulmess

Δείτε επίσης – Πώς να φτιάξουμε χαλιά απο ρετάλια μοκέτας! – Οδηγός + Ιδέες!

Δείτε επίσης – Πώς να φτιάξετε μόνοι σας ένα εκπληκτικό χαλάκι απο μάλλινα μπαλάκια – Pinochio rug!

Δείτε επίσης – 6 περιέργες χρήσεις της κρέμας ξυρίσματος που δεν είχατε φανταστεί !

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

50 Εύκολες Ιδέες για Τοίχους

DIY Σκουλαρίκια Φρίντα Κάλο