in , ,

Πώς θα φτιάξετε μόνοι σας μοναδικά Ξύλινα Φωτιστικά από Καπλαμά!

Φέρτε την ύπαιθρο εντός του σπιτιού με αυτά τα μοναδικά ξύλινα φωτιστικά.

Εργαλεία
Σιδεροπρίονο ή πριόνι με λεπίδα κοπής μετάλλων
Κοπίδι
Χάρακας
Μολύβι
Τρυπάνι με μύτη 3 χιλιοστών
Χαρτοταινία
Κομμάτι ξύλου
Δυνατή κόλλα
Αφρώδες πινέλο
Γυαλόχαρτο
Πανί
2 άδεια δοχεία χρωμάτων

Υλικά
30 x 120 εκατοστά φύλλο από φυσικό ξύλινο καπλαμά
Ορθογώνια μεταλλική πλακέτα με άνοιγμα
2 σπειροειδή ράβδοι μήκους 20 εκατοστών και διαμέτρου 3 χιλιοστών
8 ροδέλες
8 εξάγωνα παξιμάδια
Αστάρι ξύλου
Μπογιά ξύλου – ρεπουλίνη
Μίνι κρεμαστό φωτιστικό
2 λαμπτήρες 25 watt

Οδηγίες

Προετοιμασία 

Ξετυλίξτε το φύλλο καπλαμά στην επιφάνεια εργασίας σας και κόψτε ένα κομμάτι μήκους 60 εκατοστών με το κοπίδι. Στη συνέχεια κόψτε 2,5 εκατοστά από το πλάτος αυτού του κομματιού.
Αφαιρέστε τις λαβές από τα δύο κενά δοχεία χρωμάτων.
Χρησιμοποιώντας ένα σιδεροπρίονο ή το πριόνι, κόψτε τις ράβδους στο κατάλληλο μήκος εφόσον απαιτηθεί.
Χρησιμοποιώντας δύο μικρά κομμάτια ταινίας, ενώστε τα δύο κενά δοχεία χρωμάτων μαζί, ευθυγραμμίζοντας τις κάθετες ραφές στα δοχεία. (Θα το χρησιμοποιήσετε αυτό ως σημείο αναφοράς για αργότερα.)

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μετατροπή καπλαμά σε κυλίνδρο

1) Βάλτε την ταινία στο ένα άκρο του καπλαμά (αυτό θα το αποτρέψει από το να κολλήσει στο δοχείο όταν θα το σιδερώσετε). Κόψτε την ταινία με το κοπίδι έτσι ώστε να είναι ευθυγραμμισμένη με την άκρη  του καπλαμά. Κόψτε δύο ακόμη μικρά κομμάτια ταινίας (αυτά θα χρησιμοποιηθούν στο επόμενο βήμα). Ευθυγραμμίστε την άκρη του καπλαμά με τις κάθετες ραφές στα δοχεία χρωμάτων.

2) Κολλήστε τον καπλαμά στα δοχεία χρωμάτων, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Στη συνέχεια, τυλίξτε το καπλαμά γύρω από τα δοχεία. Ο καπλαμάς πρέπει να επικαλύπτει τα δοχεία και να εφαρμόζει απόλυτα μεταξύ των βάσεων των χειρολαβών. Προθερμάνετε ένα σίδερο στην υψηλότερη θερμοκρασία πριν από τη μετάβαση στο επόμενο βήμα.

3) Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα κομμάτι ξύλο γιατί θα σας χρειαστεί αμέσως μετά από αυτό το βήμα. Σιδερώστε το αλληλοκαλυπτόμενο τμήμα του καπλαμά για να ενεργοποιήσετε την κόλλα. Ξεκινήστε από τη μέση και στη συνέχεια σιδερώστε προς τα έξω. Προτού πάτε στις άκρες, αφαιρέστε προσεκτικά τα δύο μικρά κομμάτια ταινίας και συνεχίστε το σιδέρωμα.

4) Πιέστε σταθερά το ξύλο στη ραφή του καπλαμά που μόλις σιδερώσατε και κρατήστε το εκεί για περίπου 2 λεπτά μέχρι η κόλλα να κρυώσει.

5) Απαλά συστρέψτε και αφαιρέστε τα δοχεία όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Αφαιρέστε την ταινία από το εσωτερικό του καπλαμά. Στη συνέχεια τρίψτε ελαφρά τα άκρα του καπλαμά και σκουπίστε με ένα πανί.

Βάση φωτιστικού

1) Τοποθετήστε τις δύο ράβδους στο πάνω μέρος του σωλήνα, σε απόσταση περίπου 5 εκατοστών και μαρκάρετε τέσσερις οπές (δύο σε κάθε πλευρά) 2,5 εκατοστά από την κορυφή του σωλήνα.

2) Τρυπήστε στα τέσσερα σημάδια που κάνατε.

3) Τοποθετήστε τη μια ράβδο σε μία από τις τρύπες. Περάστε μια ροδέλα, δύο παξιμάδια, και ξανά άλλη μια ροδέλα. Περάστε τη ράβδο μέσα από την απέναντι τρύπα του σωλήνα. Βιδώστε τα παξιμάδια προς με τις ροδέλες στα εσωτερικά τοιχώματα του σωλήνα. Στη συνέχεια, βάλτε ροδέλες στα εξωτερικά άκρα της ράβδου και βιδώστε με δύο παξιμάδια εκατέρωθεν. Επαναλάβετε το ίδιο και με τη δεύτερο ράβδο.

4) Βάλτε κόλλα στα σημεία της μεταλλικής πλακέτας που θα κολλήσουν στις ράβδους.

5) Περάστε την πλακέτα μέσα από τη βάση του σωλήνα και πιέστε πάνω στις ράβδους κρατώντας για 1 λεπτό μέχρι η κόλλα να στεγνώσει.

Τελειώνοντας το φωτιστικό

Απλώστε το αστάρι στο σωλήνα με το πινέλο για πιο ομοιόμορφο βάψιμο. Εν συνέχεια, βάψτε με το χρώμα της επιλογής σας και αφήστε να στεγνώσει.
Ξεβιδώστε τον δακτύλιο από το ντουί, περάστε το μέσα από την πλακέτα και βιδώστε το δακτύλιο ξανά για να το ασφαλίσετε.
via lowes

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

DIY Θήκη για Χαρτί Κουζίνας απο ξύλινες κουτάλες και πιρούνες!

Παγίδα για σφήκες, κουνούπια, σκνίπες που υπόσχεται τέλεια αποτελέσματα!