in ,

DIY – Πώς να φτιάξουμε εύκολα Μαρμάρινα Κεριά!

Θέλετε να προσθέσετε προσωπικότητα στο χώρο σας;  Ένα εντυπωσιακό ζευγάρι μαρμάρινα κεριά και vintage κηροπήγια είναι η ιδανική λύση για την τραπεζαρία ή το σαλόνι σας. Και αν αναρωτιέστε πώς να τα φτιάξετε, αρκεί το σωστό χρώμα, μια οργανωμένη επιφάνεια εργασίας και ο τρόπος που θα σας δείξουμε.

Θα χρειαστείτε:
Ένα κουβά ή δοχείο αρκετά μεγάλο για να χωράει τα κεριά σας
Ένα σετ κωνικά ή κυλινδρικά κεριά
Χρώματα Enamel (2 ή 3 με απόχρωση της αρεσκεία σας)
Νερό
Πανί και σακούλα σκουπιδιών
Εφημερίδα ή χαρτί  κουζίνας
Ξύλινο ραβδάκι για ανακάτεμα
Γάντια
Aσετόν ή διαλυτικό white spirit

Πριν ξεκινήσετε:

Τα χρώματα παράγουν αναθυμιάσεις και είναι δύσκολο να βγουν από τις επιφάνειες. Με αυτό κατά νου, δουλέψτε σε καλά αεριζόμενο χώρο, με γάντια για να προστατεύετε τα χέρια σας. Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο πανί για να προστατέψετε το χώρο εργασίας σας και βάλτε μια σακούλα σκουπιδιών στο κουβά σας αν θέλετε να τον κρατήσετε καθαρό.(Συμβουλή: Το ασετόν ή το διαλυτικό θα βοηθήσουν σε τυχόν πιτσιλιές από τα χρώματα.)

Τέλος, θα ήταν καλό να έχετε κοντά σας εφημερίδες και ένα κάδο απορριμμάτων όταν ξεκινήσετε, για να χρειαστείτε μετά λιγότερο καθάρισμα.

Γεμίστε κουβά σας με αρκετό νερού βρύσης ώστε να καλύπτουν πλήρως τα κεριά σας. Ανακινήστε το μπουκαλάκι του χρώματος καλά και προσθέστε μερικές σταγόνες στην επιφάνεια του νερού. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία με τα υπόλοιπα χρώματα. Χρησιμοποιήστε το ραβδάκι για να ανακατέψετε τα χρώματα στη επιφάνεια του νερού.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Συμβουλή: Μην σκεφτείτε πολλή ώρα για το σχέδιο γιατί το χρώμα θα αρχίσει να στεγνώνει και θα καταστρέψει το σχέδιο.

Κρατώντας το κερί σφιχτά από το φυτίλι, βυθίστε το πλήρως στο νερό με γρήγορο, σταθερό ρυθμό και περιστρέψτε το κυκλικά. Πριν βγάλετε το κερί σας από το νερό, χρησιμοποιήστε εφημερίδα ή χαρτί κουζίνας για να αφαιρέσετε το υπόλοιπο χρώμα από την επιφάνεια του νερού. Αυτό θα αποτρέψει μια δεύτερη στρώση χρώματος να εναποτεθεί  στο κερί σας καθώς το βγάζετε από το νερό. Αφού το βγάλετε κουνήστε το ελαφρά για να αφαιρέσετε τυχόν περίσσεια νερού.

Τέλος, αφήστε το να στεγνώσει σε ένα κηροπήγιο ή κρεμάστε το από το φυτίλι του για τουλάχιστον μία ώρα. Για να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία με ένα άλλο κερί, αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα χρώματος από το νερό πριν από την προσθήκη νέας ποσότητας χρωμάτων.

Έτοιμα τα νέα σας κηροπήγια για να διακοσμήσετε το σπίτι σας.

via etsy

Δείτε επίσης – Πανέμορφα κηροπήγια απο το DesignisThis!

Δείτε επίσης – 40 μαγικά φωτιστικά και κηροπήγια απο γυάλινα μπουκάλια!

Δείτε επίσης – Φτιάξτε εκπληκτικά φαναράκια απο ρυζόχαρτο και αποξηραμένα φύλλα.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

50+ Ιδέες για διακόσμηση κρεβατοκάμαρας σε γήινα και ουδέτερα χρώματα!

Πώς να φτιάξετε ένα φανταστικό στεφάνι μπριος γεμιστό με Λουκούμια!