ΚατασκευοΜάνια
«Επαναχρησιμοποιώ» ό,τι δεν έχει εξαντλήσει τη χρησιμότητά του,
«Ανακυκλώνω» το κάθε υλικό στην κατηγορία του,
«Σχεδιάζω, μορφοποιώ και διακοσμώ» !!
Μηνύματα που με επηρέασαν προσωπικά και επαγγελματικά, καθώς και η αγάπη για την Τέχνη.
Μέσα από όλα αυτά, σλόγκαν μου έγινε το εξής : Τα πάντα όλα γίνονται Τέχνη!!! Ανακύκλωσε… ανάπλασε… ανασχεδίασε…
ΔΩΣΤΕ ΥΦΟΣ & ΣΤΥΛ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ..
Όλοι μας έχουμε λίγο πολύ παλιά ή φθαρμένα έπιπλα στο σπίτι ή σε κάποια αποθήκη, που όταν τα βλέπουμε το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι να τα πετάξουμε και να τα αντικαταστήσουμε με καινούρια γιατί πολύ απλά θεωρούμε ότι, πέρα ίσως από ένα βάψιμο, δεν επιδέχονται περαιτέρω βελτίωση. Η αλήθεια είναι ότι αν ξέραμε σε πόσο μεγάλο βαθμό μπορούμε να τα ανανεώσουμε και να τα κάνουμε να μοιάζουν αγνώριστα, θα αντιλαμβανόμασταν πως όλα αυτά τα “ανεπιθύμητα” έπιπλα αποτελούν στην ουσία ένα μικρό διακοσμητικό θησαυρό!
Με την κατάλληλη τεχνική, τα υλικά και λίγη φαντασία, τα έπιπλα και τα αντικείμενα μας μπορούν να αλλάξουν όψη και να επανενταχθούν “μεταμορφωμένα” στον προσωπικό μας χώρο.
Η κύρια ιδέα πίσω από το γενικότερο εγχείρημα είναι η ανακύκλωση και η αλλαγή χρηστικότητας (vintage) επίπλων και αντικειμένων, με μια πινελιά σύγχρονου σχεδιασμού. Αλλαγή που συμβαίνει αποκλειστικά από τα χέρια μας: εν μέσω κρίσης μια ενσάρκωση του παλιού καλού επαγγέλματος του ταπετσέρη και συντηρητή επίπλων επιστρατεύοντας την σύγχρονη αισθητική, και στρέφοντας το βλέμμα μας σε πιθανούς «θησαυρούς» που έστεκαν παραμελημένοι στο σπίτι το δικό μας, της γιαγιάς ή στο δρόμο, στη φύση.