in , ,

15 έξυπνα κόλπα για… έξυπνους γονείς

Πόσες φορές δεν ευχηθήκατε να υπήρχε κάτι μαγικό, που θα μπορούσε να σας λύσει τα χέρια στην καθημερινότητά σας με τα παιδιά; Αυτό που χρειάζεται για να κάνετε την ζωή σας ως γονιού πιο εύκολη, αλλά και την καθημερινότητα των παιδιών πιο ευχάριστη, είναι δημιουργικότητα και φαντασία. Πάρτε παράδειγμα από κάποιους πανέξυπνους γονείς που, χρησιμοποιώντας την εφευρετικότητά τους, κατάφεραν να κάνουν πολλά από τα καθημερινά προβλήματα να φαίνονται… παιχνιδάκι, χωρίς να ξοδέψουν χρήματα και- το κυριότερο- χωρίς να κουραστούν!

1. Κάντε ένα μπλοκ ζωγραφικής… φυσικών διαστάσεων!


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Οι μικροί ζωγράφοι συνηθίζουν να εκδηλώνουν το καλλιτεχνικό τους ταλέντο… παντού: στους τοίχους, το πάτωμα, τα ρούχα και οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια τους εμπνεύσει. Ωστόσο, όσο και αν χαίρεστε που το παιδί σας ξεδιπλώνει το ταλέντο του, δεν μπορείτε παρά να εκνευρίζεστε όταν βλέπετε στον πρόσφατα βαμμένο τοίχο του σαλονιού σας ζωγραφισμένα σπιτάκια!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Γι’ αυτό, η λύση είναι απλή: πάρτε ένα κλασικό τετράγωνο χαρτόκουτο, βάλτε μέσα το παιδί και αφήστε το να δημιουργήσει ελεύθερα! Με ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, δαχτυλομπογιές και ό,τι άλλο θέλει! Έτσι, και εκείνο το διασκεδάζει και εσείς είστε ξέγνοιαστη.

2. Χρησιμοποιήστε πλαστικές θήκες από σος για τις πιπίλες

Το μπέρδεμα με τις πιπίλες είναι δεδομένο. Η μία πέφτει κάτω, η άλλη είναι καινούρια, η τρίτη δεν βολεύει το παιδί, κι όμως όλες καταλήγουν να είναι μαζί, στο ίδιο σακουλάκι. Για να μην τις μπερδεύετε και για να είστε σίγουρη ποιες είναι βρώμικες και ποιες καθαρές, τοποθετήστε τις στις πλαστικές θήκες για σος που θα βρείτε ακόμα και στα σούπερ-μάρκετ.

3. Θήκη παπουτσιών για τα παιχνίδια στο αυτοκίνητο

Εκτός από κάθε δωμάτιο του σπιτιού, τα παιχνίδια των παιδιών έχουν κάνει επιδρομή ακόμα και στο αυτοκίνητο! Και επειδή όλοι ξέρουμε πόσο δυσάρεστο είναι να κάθεται κανείς πάνω σ’ ένα αυτοκινητάκι και μετά ν’ ακούει το κλάμα του παιδιού μόλις κατάλαβε ότι έσπασε, φροντίστε να πάρετε τα μέτρα σας… Κρεμάστε μία θήκη οργάνωσης παπουτσιών στο κάθισμα του συνοδηγού και κρατήστε εκεί συγκεντρωμένα όλα τα παιχνίδια. Τι πιο απλό;

4. Κάντε μπάνιο το παιδί στη λεκάνη για τα ρούχα

Για να κάνετε τη διαδικασία του μπάνιου πιο ασφαλή για το παιδί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία λεκάνη για τα ρούχα. Έτσι, οι κινήσεις του είναι πιο περιορισμένες ενώ παράλληλα έχει όλα του παιχνίδια συγκεντρωμένα δίπλα, χωρίς να τα χάνει και να τα ζητάει συνεχώς!

5. Βάλτε αυτοκόλλητα στα παπούτσια του

Αν το παιδί μπερδεύεται όταν προσπαθεί να φορέσει μόνο τα παπούτσια του, κόψτε στη μέση ένα αυτοκόλλητο και κολλήστε στο εσωτερικό του καθενός. Θα δείτε ότι με την πρώτη προσπάθεια θα φοράει το σωστό παπούτσι στη σωστή μεριά.

6. Μετατρέψτε τη φουσκωτή πισίνα σε… παιδότοπο

Αν το πάρκο που παίζει το παιδί σας «άφησε χρόνους», μπορείτε άνετα να το αντικαταστήσετε με την παιδική, φουσκωτή πισίνα που παίρνετε στο εξοχικό το καλοκαίρι. Το παιδί μπορεί να παίζει άφοβα εκεί και να είστε σίγουροι ότι ο πρωτότυπος αυτός παιδότοπος θα το ενθουσιάσει.

7. Σημαδέψτε το όριο για το χαρτί τουαλέτας

Κάθε φορά που το παιδί πάει μόνο του τουαλέτα, τελειώνει το χαρτί απ’ το ρόλο. Για ν’ αποφύγετε αυτή την… υπερκατανάλωση, ζωγραφίστε ένα σχέδιο που θα γράφει: «Μέχρι εδώ!» και το οποίο θα είναι το όριο για το χαρτί που θα μπορεί να χρησιμοποιήσει.

8. Αγκαλιάστε το με το γάντι… όλο το βράδυ

Το άγγιγμα και το χάδι του γονιού ηρεμούν ακόμα και το πιο ανήσυχο παιδί. Επειδή, όμως, δεν γίνεται να είστε από πάνω του όλο το βράδυ- πόσες αντοχές να έχετε πια- εφαρμόστε το εξής κόλπο: μέσα σε ένα παλιό γάντι, τοποθετήστε ένα πλαστικό σακουλάκι με φασόλια και βάλτε το στην πλάτη του παιδιού. Στην αρχή, χαϊδέψτε το με το τεχνητό χέρι σας και, μόλις αποκοιμηθεί, απλώς αφήστε πάνω του.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

9. Αυτοσχέδια παιδική βρύση

Είναι γεγονός ότι πολλά σημεία του σπιτιού είναι δυσπρόσιτα και άβολα στην χρήση για τα παιδιά. Ένα απ’ αυτά είναι η βρύση, στην οποία τα περισσότερα δυσκολεύονται να φτάσουν. Για να τα διευκολύνετε, κόψτε ένα πλαστικό μπουκάλι στη μέση, κάντε στη βάση του μία τρύπα και εφαρμόστε το στο στόμιο της βρύσης. Δεν θα χρειάζεται πια τη βοήθειά σας για να πλύνει τα χέρια του!

10. «Στολίστε» ακόμα και το γάλα τους

Ένας τρόπος για να πείσετε τα παιδιά να πιουν το γάλα ή το χυμό τους είναι να τα στολίσετε με λίγα χρωματιστά κομματάκια ζάχαρης ή σοκολάτας. Αυτή η μικρή προσθήκη είναι ικανή να δώσει τέλος στις γκρίνιες.

11. Αποχνουδωτής ο θαυμαρτουργός!

Τα παιδιά λατρεύουν τις χειροτεχνίες και φυσικά την χρυσόσκονη, η οποία, όμως, ως δια μαγείας, έχει την τάση να «πετάγεται» παντού. Γι’ αυτό, στην επόμενη… λαμπερή καταστροφή που θα αντικρίσετε, μην πιάσετε την σκούπα, αλλά τον αποχνουδωτή. Θα κάνει θαύματα- εγγυημένα!

12. Αυτοσχέδια κούνια για πολλές… ξάπλες!

Οι συγκεκριμένοι γονείς έδεσαν ένα χοντρό σεντόνι γύρω από ένα τραπέζι, φτιάχνοντας μία αυτοσχέδια αιώρα, και άφησαν το παιδί τους να απολαύσει «χαλαρά» τη μέρα του. Ποιος είπε ότι για να μείνουν ήσυχα τα πιτσιρίκια πρέπει να είναι ανοιχτή η τηλεόραση;

13. Λαστιχάκι για την πόρτα

Δένοντας ένα απλό λάστιχο χιαστί στην μπροστινή και την πίσω μεριά στο πόμολο της πόρτας, το παιδί δεν πρόκειται να ξανακλειδωθεί, άθελά του, στο μπάνιο! Η αίσθηση ότι είναι μόνα τους σ’ ένα δωμάτιο, χωρίς διέξοδο διαφυγής, είναι εξαιρετικά τρομακτική.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

14. Ζωάκια που κάνουν το βούρτσισμα των δοντιών πιο ευχάριστο

Δυστυχώς, για τους μικρούς μας φίλους το βούρτσισμα των δοντιών είναι μία μάλλον δυσάρεστη υπόθεση. Αν ξέρουν, όμως, ότι θα το κάνουν παρέα με τα αγαπημένα τους ζωάκια, είναι πολύ πιθανό ν’ αλλάξουν γνώμη!

15. «Προστατευτικό» αλουμινόχαρτο για τα ροφήματα

Έντομα, ψίχουλα ή και μικρά παιχνίδια μπορεί να… «απειλούν» το αναψυκτικό,τ ον χυμό ή το γάλα του παιδιού σας. Για να αποτρέψετε τέτοιου είδους ανεπιθύμητα ατυχήματα, που συνήθως συνοδεύονται από γκρίνια- αν πρόκειται για αναψυκτικό- ή επιφωνήματα χαράς- αν πρόκειται για γάλα- τυλίξτε λίγο αλουμινόχαρτο γύρω απ’ το ποτήρι και στη μέση βάλτε το καλαμάκι.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

22 έξυπνες ιδεές για τα παλιά έπιπλα!

Το βιάγκρα ξεσηκώνει και… τα λουλούδια σου!